Mergi direct la conținut »
UPDATE | Kodak își va crea o monedă digitală proprie. Acțiunile companiei s-au triplat după anunț
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie

UPDATE | Kodak își va crea o monedă digitală proprie. Acțiunile companiei s-au triplat după anunț

Compania Eastman Kodak, celebră pentru filmelele de developat fotografii din altă eră, a anunțat că își va crea o monedă digitală proprie. Acțiunile societății s-au triplat pe bursă în urma anunțului, scrie CNBC.

De Daniel Ionașcu,

Moneda se va numi ”KODAKCoin” și va fi destinată fotografilor. Aceasta va fi parte a ”KODAKOne”, o platformă pentru drepturile de proprietate intelectuală realizată în parteneriat cu WENN Digital.

Pionierul industriei foto, înființat cu peste o sută de ani în urmă, a fost parte a idicelului Dow Jones al bursei americane până în anul 2004.

Compania a fost afectată de trecerea de la camerele cu film fotografic la cele digitale, fiind depășită de rivalii japonezi precum Canon, Nikon, Fujifilm, Sony, Panasonic sau Pentax.

Ulterior, și vânzările acestora au fost afectate de creșterea în popularitate a smartphone-urilor, care au camere din ce în ce mai bune.

Kodak a intrat ulterior în faliment și a ieșit în anul 2013, încercând să se transforme într-o companie de software și tehnologie și a lansat chiar și smartphone-uri Kodak cu Android. Imediat după aceea, s-a listat pe bursă, dar acțiunile Kodak au scăzut cu 90% față de acel moment.

Mania criptomonedelor

Kodak nu este singura companie care vrea să profite de mania criptomonedelor.

Aplicația de mesagerie Telegram vrea să strângă de la utilizatori între 3 și 5 miliarde de dolari prin lansarea unei monede proprii. Fondatorul Telegram este Pavel Durov, cel care a fondat și Vkontakte – ”Facebook-ul Rusiei”. De asemenea, între investitorii din Telegram se află și Google.

Gabriela Firea atacă proiectul de testare al Ministerului Sănătăţii
Recomandări
Gabriela Firea atacă proiectul de testare al Ministerului Sănătăţii
 

De asemenea, Bloomberg scrie că și aplicația de chat LINE – cea mai populară din Japonia – explorează ideea lansării unei monede digitale pentru plăți online și servicii. LINE este deja listată pe bursa de la Tokyo și are o capitalizare de 10,6 miliarde de dolari. Acțiunile companiei au crescut cu 10% în urma aflării veștilor.

Săptămâna trecută inclusiv Mark Zuckerberg scria că intenționează să analizeze criptomonedele pentru a vedea dacă poate adapta o parte dintre tehnologii. O monedă digitală realizată de Facebook care să poată fi folosită în Facebook Messenger sau WhatsApp ar putea deveni foarte rapid populară în lumea întreagă.

Close
Închide
  Close