De Cristian Anton,

”În total, s-au furat 11 miliarde de ruble, dintre care s-au recuperat 3,5 miliarde (55 de milioane de dolari)”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Potrivit lui Peskov, 5 dintre cele 19 instalaţii ale cosmodromului – o alternativă la Baikonur, care se află în Kazahstan – încă nu au fost finalizate.

S-a spus de sute de ori: să se lucreze în mod transparent, când se acordă sume mari. Proiectul are practic un caracter naţional. Dar sunt furate sute de milioane de ruble.

Vladimir Putin:

”În prima etapă (a anchetei) au fost deschise 128 de procese penale, la care ulterior s-au adăugat alte 32 de dosare”, a precizat purtătorul de cuvânt, care a subliniat că în total 32 de persoane au fost condamnate.

Șantierul cosmodromului
Vostochny

Potrivit acestuia, Comitetul de Instrucţie (CI) al Rusiei investighează alte cinci cazuri.

Peskov a făcut aceste declaraţii presei după ce, în cursul dimineţii, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut organizarea unei reuniuni a membrilor guvernului pentru a controla cu mai multă rigurozitate resursele pe care statul le alocă proiectelor naţionale.

Despre situaţia construcţiilor la Vostochny, preşedintele a precizat că ”există zeci de cazuri penale deschise, sentinţe judiciare şi oameni în puşcării, însă acolo (la cosmodrom) încă nu s-a făcut ordine”.

Citeşte şi:

Cum a ajuns RADET în faliment. Un colos ineficient, nemodernizat, cu datorii de 3,8 miliarde de lei pentru căldura neplătită și unul dintre cele mai mici prețuri la energie termică din țară

UPDATE | Gafă de proporții: Cornel Dinu, „transformat” din dinamovist în stelist. Primăria Capitalei și-a cerut scuze

UPDATE | Începe lupta pentru turul doi. Klaus Iohannis nu pare dispus să accepte dezbaterea cu Dăncilă: ”Mă voi concentra pe întâlnirile cu alegătorii”

O prezentatoare TV implicată într-un accident rutier violent în Pitești. Cine e tatăl ei
GSP.RO

O prezentatoare TV implicată într-un accident rutier violent în Pitești. Cine e tatăl ei

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă
HOROSCOP

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă