De Simona Ionescu,

Gabriel Belu, din localitatea Dudu, judeţul Teleorman, are acum patru ani şi dă în continuare bătălia vieţii lui cu boala Crohn, o afecţiune inflamatorie intestinală ce-l împiedică să mănânce şi să se dezvolte normal. Singurul aliment tolerat de organismul băieţelului e laptele special Elemental 028, greu de procurat în România. Nu se găseşte în farmacii şi, atunci când o firmă importatoare onorează comanda, preţul unei cutii de lapte este mare: 30 de lei/250 g. E vorba de un lapte special, produs în Anglia. Un lapte-medicament. Iar Gabriel are nevoie acum de 5, uneori chiar 6 astfel de cutii, pe zi. Deci un efort financiar de-a dreptul uriaş, de circa 180 de lei zilnic, adică 5.400 de lei pe lună. Ministerul Sănătăţii a creat un proiect special pentru copiii cu această afecţiune (nu-s foarte mulţi): pe perioada în care micuţii sunt internaţi în spital, primesc laptele gratuit. Doar că nici spitalele nu-i pot ţine tot timpul. Aşa l-am cunoscut noi pe Găbiţă, la începutul anului 2014, şi pe părinţii lui. I-am cumpărat 100 de cutii cu lapte, o parte din cititorii noştri i-au trimis, la rândul lor, cele necesare, iar Diana Şucu, soţia omului de afaceri Dan Şucu, i-a făcut rost de alte 450 de cutii. De atunci, Fundaţia Mobexpert i-a rămas alături, asigurându-i necesarul din acest aliment- minune.

Frica de orice microb

În continuare însă piticul are nevoie de analize şi de tratamente costisitoare. Iar părinţii au ajuns la capătul rezervelor şi nu ştiu unde mai pot găsi sprijin. Mămica ne spune că băieţelul nu prea ia în greutate şi că, din cauza bolii, vine des la Bucureşti, la medici. Gabi o întreabă de ce viermişorul din burtică nu-l lasă şi pe el să meargă cu ceilalţi copii la grădiniţă sau de ce nu are voie să se joace în parc. I se rupe sufletul, ca oricărei mame care îşi vede puiul suferind, dar reuşeşte să găsească mereu câte o explicaţie prin care să-şi liniştească băiatul. “Nu-l pot lăsa în colectivitate sau să stea în interioare unde e lume multă, fiindcă el are imunitate scăzută, mi-e teamă să nu ia vreun microb. Apoi, cum să vadă alţi copii mâncând, iar el să nu bea decât lapte! Până în prezent, Găbiţă şi-a petrecut jumătate din viaţa sa prin spitale.

ajuta-copiii2

Ultimii doi ani nu au reuşit să aducă zâmbetul pe faţa micuţului Gabi Belu

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”
Recomandări

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

 

Trimite ACUM un sms la 8828 cu textul Gabi şi donează 2 EURO Banii se reţin o singură dată

A suportat patru colonoscopii şi alte tratamente mai grele sau mai uşoare care sperăm să-i aducă vindecarea sau măcar o ameliorare puternică. Aşa ne-au spus doctorii. O parte din colonul său este vindecată, însă o alta e afectată. Practic, infecţia colonului recidivează şi asta încercăm să eliminăm prin toate eforturile pe care le facem. Noi, nemaiavând alte resurse ca să continuăm efortul pentru lupta împotriva bolii, cerem sprijinul semenilor noştri, rugându- i să ne înţeleagă şi să ne susţină. Din cauza necesităţii de a veni des la Bucureşti, soţul meu şi-a pierdut serviciul, iar acum trăim doar din ajutorul meu de însoţitor şi din mâncarea de la părinţi şi rude. Ca să venim cu copilul la Bucureşti trebuie să plătim unui şofer 300- 400 de lei, căci nu putem să-l aducem pe Gabriel în microbuz, în contact cu atât de multă lume”, ne-a povestit mama lui Gabriel Belu. Cei care vor să-l ajute pe Gabriel au posibilitatea să doneze 2 euro printr-un SMS trimis la 8828, pentru GABI! Gândiţi- vă că îi dăruiţi un pahar de la lapte unui copil de 4 ani de la ţară!

cum poti ajuta 2

Motivul pentru care în Germania sunt atât de puţine decese de coronavirus. Explicatia virusologului Christian Droste
GSP.RO

Motivul pentru care în Germania sunt atât de puţine decese de coronavirus. Explicatia virusologului Christian Droste

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine