Mergi direct la conținut »
La două luni de la deces, fostul manechin Constantin Toma este încă la morgă. Mama tânărului crede în continuare că a fost ucis
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > La două luni de la deces, fostul manechin Constantin Toma este încă la morgă. Mama tânărului crede în continuare că a fost ucis

La două luni de la deces, fostul manechin Constantin Toma este încă la morgă. Mama tânărului crede în continuare că a fost ucis

Au trecut mai bine de două luni de când tânărul model Constantin Toma, cunoscut pentru prezentările pe care le făcea pentru designerul Cătălin Botezatu, a fost găsit mort în locuinţa sa de lângă Ploieşti. Trupul tânărului de 24 de ani este în continuare la morgă, iar mama sa nu-și poate înmormânta copilul alături de tatăl lui, aşa cum îşi doreşte.

De Cristian Simion,

Rachael Toma nu are încă un certificat de deces pe numele fiului său, ci doar un act de la legişti care spune că tânărul a murit spânzurat.

Până acum, ancheta nu s-a terminat.

Mama lui Constantin a declarat pentru Libertatea că atunci când a sosit în România, la începutul lunii noiembrie, şi-a găsit fiul îmbrăcat, în sicriu, pregătit de înhumare. Ea s-a opus atunci, spunând că nu poate accepta aşa ceva până când nu are răspunsuri clare privind cauza morții subite și atât de timpurii a fiului său Costică, așa cum îl alinta.

La două luni de la deces, fostul manechin Constantin Toma este încă la morgă. Mama sa, venită din Zambia să-şi îngroape fiul, despre care spune că a fost ucis, este împietrită de durere

Din acest motiv, trupul fostului manechin este încă la morgă, iar familia trebuie să plătească 38 de lei pentru fiecare zi cât rămâne acolo.

Între timp, la uşa casei unde s-a produs nenorocirea, sub un tablou al fostului model, sunt depuse lumânări care să-i lumineze drumul către eternitate, dar şi coroane de flori care s-au uscat peste iarnă. Iar în casă, alte lumânări au fost aprinse pentru sufletul lui.

O mamă distrusă de durere

Mama lui Constantin, Rachael Toma, venită din Zambia, ca să-și înmormânteze fiul în Cimitirul Mihai Bravu, din Ploiești, nu-şi găseşte liniştea. Ultima oară când a primit vești de la autoritățile române despre mersul anchetei a fost la sfârșitul lunii noiembrie 2018.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

„Mi-au zis că va dura o lună. Până acum, nu mi s-a spus nimic, doar că aşteaptă procurorul, că acesta a plecat în concediu”, spune Rachael Toma.

Între timp, avocata angajată de familia tânărului nu a reuşit nici ea să afle mai mult.

Surse judiciare au declarat pentru Libertatea că, după ce au făcut de două ori cercetarea la faţa locului, poliţiştii fac în continuare cercetări pentru ucidere din culpă, nu pentru omor. Una dintre variantele luate în calcul în cazul uciderii din culpă este sinuciderea. Potrivit acelorași surse, încadrarea juridică a faptei a rămas aceeași de la început.

Rachael Toma respinge cu tărie varianta sinuciderii în cazul fiului său, motivând că acesta „credea cu tărie în Dumnezeu, purta mereu la el o icoană cu Fecioara cu pruncul și avea tot ce îşi putea dori”.

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!
Recomandări

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!

Femeia mai spune că în ultima discuție cu Constantin aflase că se pregătea să plece în Germania să-şi cumpere o maşină.

Totodată, Rachael Toma susține că sunt fapte care ar demonstra că fiul său a fost ucis pentru bani. Ea spune că pe gâtul acestuia sunt trei şanţuri de laţ, nu unul, și că are în piept două semne care ar arăta că acesta a fost înjunghiat.

Mai mult, ea susţine că a găsit casa nesigilată și că cineva angajase, în mod inexplicabil, o firmă de curăţenie care să steargă urmele unei lupte violente.

Femeia, care provine dintr-o familie cu afaceri în Zambia şi care spune că a avut un soţ cu posibilităţi materiale peste medie, povesteşte că din casa în care locuia Costică lipsesc veselă de cristal, un smart tv, haine şi genţi de firmă, iar prieteni ai acestuia au luat din casă, imediat după moartea sa, fără a fi avut acest drept, telefoanele și portofelul tânărului, dar şi documentele casei, care este pe numele surorii celei mari a lui Constantin.


Citește și:

Șoferii români de TIR devin, fără voia lor, cărăuși pentru emigranții disperați. „Fugara mi-a sărutat mâna!”, povestește Mihai Erdei, martor al fenomenului răvășitor

Close
Închide
  Close