Mergi direct la conținut »
VIDEO/ La 3 ani după tragedia din Colectiv, parlamentarii nu ştiu ce se comemorează pe 30 octombrie:
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

VIDEO/ La 3 ani după tragedia din Colectiv, parlamentarii nu ştiu ce se comemorează pe 30 octombrie: „Poate fi ziua de naştere a copilului, a nevestei, a mea…”

Parlamentarii români par rupţi de realitatea acestei ţări. Într-o zi în care poporul român îşi plânge cei 65 de tineri morţi în cea mai mare tragedie din istoria post-decembristă, o parte dintre aleşii români au uitat de durerea familiilor şi de revolta celor care au ieşit în stradă pentru a cere să se schimbe ceva. Iar aleşii care îşi amintesc nu consideră că Parlamentul este responsabil pentru ca astfel de tragedii să nu mai aibă loc. 

De Valentina Postelnicu, Sorina Ionaşc,

Ion Spânu (PSD): „Data de 30 octombrie? Nu ştiu ce înseamnă, poate fi ziua de naştere a copilului, a nevestei mele…”

Ion Spânu, deputat PSD de Caraş-Severin, nu ştie ce se comemorează astăzi în România. Deputatul a venit, marţi, la Parlament, într-o zi normală de lucru.

L-am întrebat, înainte de a intra în plen, ce înseamnă data de 30 octombrie pentru el.

„Data de 30 octombrie? Nu ştiu ce înseamnă. Poate să aibă o semnificaţie, să fie ziua de naştere a copilului, a nevestei mele, a mea, deci semnificaţie există”, a declarat el pentru Libertatea.

Alina Teiş (PSD): „A fost o zi foarte importantă pentru mine, astăzi, deoarece am participat la o conferinţă

Un alt deputat, acelaşi răspuns.

Alina Teiş, deputat PSD de Mehedinţi, este foarte mulţumită de ceea ce a realizat, marţi, în activitatea legislativă.

A fost o zi foarte importantă pentru mine, astăzi, deoarece am participat la o conferinţă, la Palatul Parlamentului, de unde am avut foarte multe de învăţat„, ne-a spus aceasta.

Bacalbaşa (PSD): „Pentru mine nu are semnificaţie”

L-am întrebat şi pe deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa, medic de profesie, ce semnificaţie are, pentru el, ziua de 30 octombrie.

„Pentru mine nu are semnificaţie”, a răspuns el.

Vasile Cîtea: „Ce semnificaţie are această dată? În istorie, sau ce? Nu, nu ştiu”

Vasile Cîtea, deputat PSD de Iaşi nu ştie ce comemorează românii pe 30 octombrie.

Cei opt copii care au locuit într-o cazarmă părăsită au primit, de 1 iunie, o casă cu apă la robinet și trandafiri în curte: „Nu mai trebuie să-mi fac griji că n-am cu ce să-i îmbrac la școală”
Recomandări
Cei opt copii care au locuit într-o cazarmă părăsită au primit, de 1 iunie, o casă cu apă la robinet și trandafiri în curte: „Nu mai trebuie să-mi fac griji că n-am cu ce să-i îmbrac la școală”
 

„Ce semnificaţie are această dată? În istorie, sau ce? Nu, nu ştiu”, a spus el.

Corneliu Olar (PNL): 30 octombrie semnifică trecerea din toamnă spre iarnă”

Nici în Opoziţie, aleşii nu par mai apropiaţi de problemele poporului.

Corneliu Olar, de la PNL, s-a declarat depăşit de întrebarea noastră. Şi a spus că, pentru el, această dată semnifică trecerea din toamnă spre iarnă.

Sunt şi parlamentari care ştiu despre tragedia din data de 30 octombrie 2015.

Stelian Ion (USR): Este sfâşietor să constaţi că după trei ani de zile nu s-a rezolvat nimic, că ne adâncim în corupţie şi că România nu a tras concluziile”

Stelian Ion (USR) ne-a declarat că această zi este una tristă. „Este o zi în care ne amintim cu emoţie puternică şi durere în suflet de românii care au murit din cauta neglijenţei altora şi a corupţuiei. Este vorba de colegi de-ai noştri, de fraţi de surori, şi este sfâşietor să constaţi că după trei ani de zile nu s-a rezolvat nimic şi că ne adâncim în corupţie şi că România nu a tras concluziile pe care trebuie să le tragă”, a spus el.

VIDEO | Cele 8 minute și 46 de secunde care au declanșat revolta în SUA: Cum a fost ucis George Floyd în custodia poliției din Minneapolis
Recomandări
VIDEO | Cele 8 minute și 46 de secunde care au declanșat revolta în SUA: Cum a fost ucis George Floyd în custodia poliției din Minneapolis
 

Marius Budăi (PSD): Nu putem decât să spunem multă sănătate celor care se luptă încă să ajungă la vindecarea totală

Şi Budăi Marius Constatin (PSD), preşedintele comisiei de buget-finanţe, spune că este „o dată tristă pentru România”.

„Suntem cu gândul la acele victime şi la familiile lor. Nu putem decât să spunem multă sănătate celor care se luptă încă să ajungă la vindecarea totală şi Dumnezeu să îi ierte şi multă putere familiilor celor pierduţi”, a spus el.

Deputatul PSD afirmă că Parlamentul a făcut tot ce s-a putut pentru a se preveni astfel de tragedii.

„Din câte cunosc, la nivel de legislaţie există prevederi clare, pe Inspectoratul de Situaţii de Urgenţă. După războ,  mulţi viteji se arată, poate ar fi trebuit controalele un pic înăsprite şi să discutăm nu de controale pentru sancţionare ci să lucrăm pe prevenire mai mult”, a precizat el.

Tatăl e în cămin, nu l-a văzut de trei luni, iar acum nu-i mai răspunde la telefon
Recomandări
Tatăl e în cămin, nu l-a văzut de trei luni, iar acum nu-i mai răspunde la telefon
 

Nu doar în Parlament sunt indiferenţi. Premierul Viorica Dăncilă a refuzat să răspundă dacă are vreun mesaj despre tragedia de la Colectiv. Dar a dat, ulterior, un comunicat de presă sec, probabil scris de consilieri.

Citește și:

Close
Închide
  Close