MENIU CAUTĂ

Lanțul de librării Barnes&Noble, cumpărat cu peste 600 de milioane de euro

Distribuie

Cel mai mare lanț de librării din Statele Unite, Barnes & Noble, a fost cumpărat de către un fond de investiții, Elliott Advisors cu suma de 638.000.000 de euro, transmite New York Times. Tranzacția survine pe fondul unor probleme financiare majore pentru Barnes&Noble.

Elliott a achiziționat, în iunie 2018, și rețeaua britanică de librării Waterstones. James Daunt, directorul executiv de la Waterstones, ca prelua și funcția de CEO al Barnes&Noble.

Compania americană s-a lansat în 1971 cu o simplă librărie în Manhattan, dar s-a extins la scară națională. În anii 90, Barnes&Noble a fost blamată pentru competiția neloială făcută micilor librari scoși de pe piață de prețurile foarte mici oferite de către lanțul de librării.

În ultimii ani, Barnes&Noble a avut de suferit de pe urma concurenței din comerțul cu cărți online. În ultimul deceniu, compania a închis peste 150 de magazine rămânând cu 627.

Fondul de investiții Elliott a dus o luptă de un deceniu cu statul argentinian pentru plata unor obligațiuni. Fostul președinte al Argentinei, Cristina Fernández de Kirchner, a etichetat fondul drept un ”terorist financiar”. În 2016, Argentina a plătit către Elliott 2,4 miliarde de dolari, sumă care prezintă 392% față de banii împrumutați inițial de Argentina.

Comentarii