Mergi direct la conținut »
Un spital a refuzat să le dea părinţilor trupul bebeluşului mort la naştere. Condiţia nemiloasă impusă de medici
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Un spital a refuzat să le dea părinţilor trupul bebeluşului mort la naştere. Condiţia nemiloasă impusă de medici

Britanicii Chloe Sullivan și Michael Parrott abia așteptau să devină părinți, iar în așteptarea copilului și cu o asigurare de sănătate în buzunar au plecat într-o vacanță în Caraibe. Acum sunt distruși, după ce le-a murit copilul la naștere și trebuie să plătească o factură de spitalizare în valoare de aproape 20.000 de euro. Spitalul le-a cerut părinţilor îndureraţi un "avans" de circa 3.000 de euro (2.800 de lire sterline), ca să le dea trupul bebeluşului.

Părinții care acum suferă de pierderea copilului nou-născut sunt blocați în Republica Dominicană cu factura medicală de 17.000 de lire sterline (19.400 euro). Chloe Sullivan a apelat la un spital privat sâmbătă, 13 octombrie, pentru că observase „ceva neobișnuit în jos”.

Cei doi au plătit o garanție, pentru ca un medic s-o examineze, la Spitalul International Medical Group din Punta Cana, crezând că apoi cheltuielile vor fi acoperite de asigurarea de sănătate, scrie metro.co.uk.

„Cei din spital erau conștienți de faptul că asigurarea lor, din păcate, nu ar putea acoperi spitalizarea, dar medicii nu au lăsat-o pe Chloe să plece fără a fi operată imediat. Micul Arlo s-a născut duminică dimineața, pe 14 octombrie, la ora 10.40, fiind dus direct în secția neonatală, iar părinților lui nu li sa permis să-l vadă. Apoi, a doua zi, în jurul orei 04:00 dimineața, doctorii le-au spus că au descoperit că băiețelul are hipertensiune pulmonară persistentă (PPHN) și probleme respiratorii”, a povestit vărul tatălui.

Michael, în brațe cu bebelușul său

Michael, în brațe cu bebelușul său

PPHN apare atunci când vasele de sânge sunt strânse sau închise și înseamnă că bebelușul nu poate avea suficient oxigen. El a murit mai târziu, în acea dimineață.

Imediat, personalul medical le-a confiscat pașapoartele, inclusiv pe al fiicei lor, Esme, de 4 ani, și le-a refuzat plecare înainte de a plăti factura de 17.000 de lire sterline.

Mai mult, vărul lui Michael, Harry, a spus că spitalul a amenințat că va „arunca” trupul lui Arlo, dacă nu ar putea plăti un avans de 2.800 de lire sterline.

Medicii italieni anunță o ”nouă urgență sanitară”: 30% dintre pacienții COVID ar putea avea probleme respiratorii cronice
Recomandări

Medicii italieni anunță o ”nouă urgență sanitară”: 30% dintre pacienții COVID ar putea avea probleme respiratorii cronice

 

„Chloe și Michael au vrut să-l aducă pe Arlo acasă, în Marea Britanie, dar spitalul a amenințat că ar fi dispus să arunce micul trup fără suflet, dacă nu sunt în stare să plătească 3.650 de dolari (2.800 de lire sterline) în aceeași zi a morții lui”, a spus el.

Chloe le-a amintit celor din spital că i-a avertizat, înainte de orice tratament, că nu poate plăti nicio factură, dar cei din spital au răspuns, sec: „V-am salvat viața, ar trebui să fiți recunoscătoare”.

Cu toate acestea, în mai puțin de 24 de ore, pagina de strângere de fonduri deschisă pentru cei doi părinţi a adunat 18.000 de lire sterline, pentru ca greu încercata familie să se întoarcă la Snodland, în Kent.

„Vrem să vă mulțumim, din toată inima, tuturor prietenilor noștri, familiei și oamenilor care au donat cu gerenozitate și pe care nu îi știm, oferindu-ne, astfel, posibilitatea de a primi actele și de a pleca acasă cu Arlo. Într-un timp foarte întunecat și greu ați ajutat să strălucească o mică rază de lumină și ne-ați dat gura de oxigen de care aveam nevoie să îl plângem pe copilul nostru”, a spus Chloe Sullivan.

Chloe Sullivan și Michael James Parrott s-au logodit pe 31 ianuarie 2018 și mai au acasă o fetiță

Chloe Sullivan și Michael James Parrott s-au logodit pe 31 ianuarie 2018 și mai au acasă o fetiță


Citește și…  Pumpkin și Spyglass, angajați la Consiliul Județean Vrancea. Cum au fost traduse în engleză numele de familie ale funcționarilor publici


 

Close
Închide
  Close