Mergi direct la conținut »
Fisher-Price retrage aproape 5 milioane de leagăne electrice, după moartea a cel puțin 30 de bebeluși
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Fisher-Price retrage aproape 5 milioane de leagăne electrice, după moartea a cel puțin 30 de bebeluși

Fisher-Price retrage aproape 5 milioane de leagăne electrice, după moartea a cel puțin 30 de bebeluși

Producătorul de jucării Fisher-Price a retras de pe piață aproape cinci milioane de leagăne electrice Rock'n Play, după ce zeci de bebeluși au murit în acest model. Decizia retragerii de pe piață a acestui produs a fost anunțată vineri de Comisia pentru Protecția Consumatorilor din Statele Unite (CPSC).

De Răzvan Mihalașcu,

Potrivit reprezentanților CPSC, cel puțin 30 de bebeluși au murit în acest model de leagăn electric, de la momentul lansării acestuia pe piață în anul 2009, relatează BBC.

Compania Mattel, deținătorul Fisher-Price, a confirmat retragerea voluntară de pe piață a acestor leagăne electrice, însă a menționat că a luat această decizie din considerente de siguranță a produsului.

În schimb, CPSC a precizat că 10 bebeluși au murit în leagănele electrice Rock ‘n Play, în momentul în care s-au răsucit de pe spate pe burtă și apoi s-au sufocat. Cei 10 bebeluși aveau cel puțin trei luni.

Producătorul Fisher-Price și-a avertizat clienții să nu mai folosească leagănul odată ce bebelușii încep să se răsucească de pe o parte pe alta.

Autoritățile din Statele Unite au precizat că au fost retrase de pe piață aproape 4,7 milioane de astfel de leagăne. De asemenea, i-au avertizat pe oameni să nu mai folosească acest produs și să ia legătura cu Fisher-Price pentru a primi banii înapoi.

La începutul săptămânii, reprezentanții Academiei Pediatrilor din Statele Unite (AAP) au avertizat că folosirea acestui leagăn poate provoca moartea și au cerut ca acest produs să nu mai fie comercializat.

sursă foto: CPSC 


Citește și:

VIDEO | Interviu cu comisarul european pentru Educație, Tibor Navracsics. Cum poate sistemul de învățământ să îi pregătească pe elevi pentru piața muncii actuală, nu pentru cea din trecut


 

Close
Închide
  Close