De Răzvan Mihalașcu,

UPDATE – ora 19.10: Un magistrat de la Judecătoria Sectorului 1 a respins vineri cererea procurorilor de arestare preventivă a lui Leo de la Strehaia, pe numele real Ion Stelică Mihai, urmând ca acesta să fie eliberat şi plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, într-un dosar în care este cercetat pentru înşelăciune.

Potrivit hotărârii instanţei, Leo de la Strehaia are mai multe interdicţii, printre care şi obligaţia de a nu părăsi teritoriul României.

„În baza art. 227 alin. 1 C.proc. pen., respinge propunerea de arestare preventivă, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, ca neîntemeiată. În baza art.227 alin. 2 raportat la art. 211 alin. 1 şi art. 215 ind. 1 C. proc. pen. dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpaţii: Mihai Ion Stelică, Boldeanu Viorel, pe o durată de 60 zile, începând cu data de 19.07.2019 şi până la data de 16.09.2019 inclusiv. În baza art. 215 alin. (1) C. proc. pen. impune inculpaţilor respectarea următoarelor obligaţii, pe durata măsurii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la secţia de poliţie în a cărei circumscripţie îşi au domiciliul în fapt inculpaţii, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat”, se arată în decizia instanţei, citată de Agerpres.

Instanţa a mai dispus punerea în libertate a lui Leo de la Strehaia, acesta fiind reţinut joi pentru 24 de ore. Decizia instanţei nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Anchetatorii au dispus, vineri, punerea în mișcare a acțiunii penale față de Ion Stelică Mihai, cunoscut ca „Leo de la Strehaia, de fiul său, Alin Mihai, și de încă un bărbat pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

Potrivit procurorilor, cei trei bărbați sunt acuzați că au păcălit un afacerist să le livreze 150 de aparate de aer condiționat, relatează Mediafax.

În cuprinsul actului de inculpare s-a reţinut că, în cursul lunii iulie 2019, cele 3 persoane au indus în eroare reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, determinându-i să livreze cantitatea de 150 de aparate de climatizare, lăsându-le garanţie bilete la ordin, emise de societăţi coemrciale controlate de aceştia prin interpuşi, selectaţi din rândul persoanelor cu o situaţie material precară.

Călin Radu Bogdan, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1


Leo de la Strehaia, fiul său și celălalt bărbat învinuit în acest dosar nu intenționau să plătească aparatele de aer condiționat care le-au fost livrate, susțin procurorii.

În realitate, aceştia nu aveau intenţia de a achita contravaloarea mărfii. Valoarea prejudiciului este estimată undeva la aproximativ 300.000 de lei. Cele 3 persoane urmează să fie prezentate judecătoriei sectorului 1, Bucureşti cu propunere de arestare preventivă”

Călin Radu Bogdan, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1

De asemenea, anchetatorii susțin că cele trei persoane s-au folosit de identități false.

Joi-după amiaza, Leo de la Strehaia a fost reținut, după ce a fost ridicat de mascați.

Prejudiciul în acest dosar este de 300.000 de lei

Citeşte şi:

Dobre: 'Eu nu sunt sclavul Simonei!' Halep rupe tăcerea, ce s-a întâmplat de fapt: "Nu a fost frumos..."
GSP.RO

Dobre: 'Eu nu sunt sclavul Simonei!' Halep rupe tăcerea, ce s-a întâmplat de fapt: "Nu a fost frumos..."