MENIU CAUTĂ
04 Sep. 2018 22:33

Lia Olguța Vasilescu, în scandalul rectificării bugetare: „Iohannis ne trimite acasă ca pe școlari”

Distribuie

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a spus, marți seara, că executivul nu va face o nouă propunere de rectificare bugetară, întrucât au fost programate "plăți necesare și urgente", iar avizul CSAT este unul consultativ. Ea a mai menționat că decizia va aparține juriștilor, care discută pentru a vedea cum se poate ieși din acest "impas".

Lia Olguța Vasilescu a spus, marți seara, într-o intervenție la România TV, că președintele Klaus Iohannis a recunoscut că Guvernul are bani de salarii și pensii, dar că problema ar fi bugetul SRI, despre care a spus că este mai mare decât al altor ministere, precum al Energiei sau cel pentru Mediul de Afaceri.

Vasilescu a mai precizat că executivul nu putea să prevadă inundațiile din primăvară, pentru care a fost nevoie de bani, iar acum este necesară suplimentarea fondurilor pentru a se plăti despăgubiri pentru cei afectați de pesta porcină.

Întrebată dacă se va face o nouă propunere de rectificare bugetară, Vasilescu a afirmat: „Nu există aşa ceva, să facem o nouă rectificare bugetară, nu există, pentru că am programat toate aceste plăţi care sunt necesare şi urgente. Facem acum o nouă rectificare? Ne trimite acasă ca pe şcolari, duceţi-vă şi refaceţi-vă temele şi veniţi la mine şi lăsaţi-mi banii de la serviciile secrete şi de la Administraţia Prezidenţială în pace? Nu înţelege că nu e şeful Guvernului, are alte atribuţii, iar acel aviz e consultativ. Foarte bine, nu s-au înţeles în CSAT, ieşea aviz negativ şi mâine puteam să facem rectificarea bugetară”.

Ministrul Muncii a spus că se așteaptă ca juriștii să se pronunțe pentru a vedea care este ieșirea din acest „impas”.

„Aşteptăm ca juriştii să se pronunţe (…) noi nu putem să renunţăm la ceea ce ne-am propus să facem în această rectificare bugetară. Este o decizie pe care o vor lua juriştii, ştiu că la ora actuală se discută ca să vedem cum ieşim din acest impas”, a spus Vasilescu.

CSAT nu a putut aviza, marți, bugetele instituțiilor de securitate, pentru că nu s-a stabilit consensul în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, o premieră în istoria acestui for de decizie. Adică nu au fost cu toții de acord asupra formei finale. Președintele Iohannis a ieșit într-o declarație publică și a cerut Guvernului să vină cu un alt proiect de rectificare, în care să nu se mai regăsească tăierile din sistemul de apărare și să renunțe la „șicanele politice”. Guvernul a replicat imediat, prin vocea ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, care a anunțat că, potrivit legii, Executivul este obligat doar să ceară avizul CSAT, dar nu să îl și obțină.


CITEȘTE ȘI: Conturile Simonei Halep continuă să se rotunjească. Ce sumă ar putea primi din partea WTA


 

Citește mai multe despre lia olguța vasilescu pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii