Mergi direct la conținut »
UPDATE. Lia Olguța Vasilescu: Punctul de pensie crește de astăzi cu 9%. Dragnea: Din august pensionarii vor primi pensii mărite
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE. Lia Olguța Vasilescu: Punctul de pensie crește de astăzi cu 9%. Dragnea: Din august pensionarii vor primi pensii mărite

UPDATE. Lia Olguța Vasilescu: Punctul de pensie crește de astăzi cu 9%. Dragnea: Din august pensionarii vor primi pensii mărite

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a scris, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook că punctul de pensie crește din această zi cu 9%, ajungând la 1.000 de lei.

UPDATE. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că pensionarii vor primi pensii mai mari din luna august, deoarece începând cu data de 1 iulie punctul de pensie creşte la 1.000 de lei.

„Respectăm ce am promis! De astăzi, punctul de pensie creşte la 1.000 ron. Prin urmare, din august pensionarii vor primi pensii mai mari!”, a afirmat Dragnea, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.


„Punctul de pensie crește de astăzi cu 9%, ajungând la 1.000 de lei!

Astfel, aceasta este a doua majorare din 2017 a punctului de pensie, după ce acesta a crescut la 1 ianuarie 2017 cu 5,25%, ajungând la 917,5 lei. In plus, încă de la începutul anului am eliminat contribuțiile din pensiile sub 2000 lei, ceea ce a însemnat încă o majorare a pensiilor mici. De asemenea, pensia socială minima a crescut anul acesta de la 400 la 520 lei, urmând ca de la 1 Ianuarie 2018 sa fie 640 lei. De acest indicator va fi legată și prestația socială pentru persoanele cu handicap care urmează sa se majoreze de la 1 Ianuarie 2018.

Anul acesta, pensiile au crescut, in medie, cu aproape 20 la suta”, a scris Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.


Tragedia din Dâmbovicioara i-a emoționat pe români. Ce spun cititorii Libertatea despre militarii morți în accident: ”Nici în Afganistan nu au murit atâția ca pe drumurile Romaniei”


 

Close
Închide
  Close