Ministrul Muncii a spus că punctul de pensie va crește la 1.000 de lei și că urmează ca 5 milioane de pensii să fie recalculate, lucru anunțat recent și de liderul PSD, Liviu Dragnea. Lia Olguța Vasilescu a declarat, în acest context, că vor fi consideraţi pensionari doar cei care dovedesc că au o vechime semnificativă în muncă.
„Probabil va fi din doi pași. Punctul de pensie care va crește la 1.000 de lei. La anul e prevăzut să crească. Și a doua etapă, care presupune mai multe corecții în legea pensiilor, dar care presupune un termen mai îndelungat, pentru că e vorba de 5 milioane de pensii care trebuie recalculate. Vor fi pensionari cei care au o vechime în muncă. La ora actuală sunt amestecaţi oamenii care au cotizat (…) o zi, cinci ani la pensie Nu vor fi considerați pensionari cei care sunt acum pe pensia minim garantată. Ei vor intră pe altă lege, vor primi indemnizația pe care o primesc şi acum”, a explicat Vasilescu, la România TV.
Liviu Dragnea a anunțat, pe 29 septembrie, că legea pensiilor este finalizată.
n noul Program de guvernare al PSD-ALDE, coaliția de guvernare promite că punctul de pensie va crește în următorii 4 ani. Astfel, după creșterea de la 1 iulie 2017, când punctul de pensie a ajuns la 1.000 lei, la 1 iulie 2018 acesta va fi 1.100 lei, la 1 aprilie 2019 punctul de pensie va fi 1.265 lei, la 1 aprilie 2020 punctul de pensie va fi 1.400 lei și la 1 octombrie 2020 punctul de pensie va fi 1.775 lei.
Recomandări
Harta puterii după parlamentare. PSD ia un sfert din mandate, AUR și-a dublat scorul. Fiefurile PNL pot fi numărate pe degetele de la o mână | Analiză
”Vom corecta inca din septembrie 2017 disfunctiile din sistemul de pensii in scopul reducerii deficitului bugetului asigurarilor sociale de stat, prin eliminarea inechitatilor si îmbunătățirea colectării veniturilor. Această creștere a pensiilor îi va avantaja nu doar pe pensionarii de astăzi, ci și pe salariații de astăzi – pensionarii de maine, care vor fi încurajați să lucreze în România știind că la pensie vor avea un fond puternic finanțat, care să le asigure o bătrânețe liniștită. La toate acestea trebuie să adăugăm și faptul că astăzi alocarea pentru pensii reprezintă 7,5% din PIB în România, în timp ce în restul Europei media este de 14%”, se menționează în Programul de guvernare.
Urmărește cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
Știrileprotv.ro
Călin Georgescu face primele declarații după alegerile parlamentare: „Românii, cu votul lor, au restartat clasa politică”
Viva.ro
Adevărul neștiut! De ce a divorțat Helmut Duckadam, după aproape trei decenii de căsnicie. S-a însurat apoi cu o femeie mult mai tânără: "Se scria că..."
Libertateapentrufemei.ro
“Regina Întunericului” a vorbit despre iadul din viața ei. Secrete grave din trecut, pe care le-a ținut ascunse: “M-am temut pentru viața mea”
FANATIK.RO
Cuvântul banal din limba română pe care mulți străini nici nu îl pot pronunța. E folosit în conversațiile de zi cu zi, însă pentru alte persoane e greu de rostit
GSP.RO
Interviul premonitoriu al lui Helmuth Duckadam și problemele de sănătate de care s-a lovit, chiar după Sevilla '86: „Încrederea în forțele proprii este mai puternică ca orice medicament”
Elle.ro
Elwira și Mihai Petre, imagini inedite din noua lor locuință. Cum au ales să decoreze casa
Unica.ro
Imagine rară cu Helmut Duckadam și Alexandra în ziua nunții. Între ei era o diferență de vârstă de 20 de ani, iar povestea lor de dragoste este demnă de scenariul unui film
Financiarul.ro
Vești proaste înainte de Crăciun. Ce se întâmplă cu carnea de porc
Observatornews.ro
Valeriu Turcan, analist politic: "Dacă mai ţinea la ultima urmă de credibilitate, CCR nu avea altă soluţie"
HOROSCOP
Horoscop 3 decembrie 2024. Balanțele se trezesc implicate în multe dintre problemele celor din familie mai mult decât s-ar fi așteptat