La o zi după cumplitul 23 august 1944, Carol al II-lea declara în Novedades: “Este foarte bine că acest lucru s-a întâmplat prin intermediul unor înţelegeri cu vecinul nostru puternic – Uniunea Sovietică”. Şi susţinea “o colaborare sinceră cu Rusia, în viitor”. Carol al II-lea a colaborat sincer cu sovieticii şi a negociat cu ambasadorul de la Ciudad de Mexico, Konstantin A. Umansky, un apropiat de-al lui Stalin, întoarcerea pe tron. Dovezile sunt de necontestat! Carol nota fericit: “Umansky arată ceva interes şi simpatie pentru noi, mai ales de când a aflat că mama Duduii (Elena Lupescu – n.r.) era rusoaică”.
Din fericire pentru România, moartea lui Umansky într-un accident aviatic din 25 ianuarie 1945 a zădărnicit întoarcerea lui Carol al II-lea. Documente ale cancelariilor occidentale demonstrează clar că sovieticii chiar au dorit reîntoarcerea lui Carol al II-lea, iar Aliaţii au încercat din răsputeri să împiedice acest lucru.
Cu certitudine, istoria va dezbate în viitor relaţiile ciudate dintre Carol al II-lea, fiul său Mihai şi Moscova. Iar cercetătorii nu vor ocoli, cu siguranţă, scrisoarea pe care Elena Lupescu i-a lăsat-o doctorului Correira Ribeiro: “Nu v-am spus cât de bun a fost cu noi Mareşalul Stalin!” De fapt, a avut grijă de toţi. Mihai a fost recompensat de Stalin cu cea mai înaltă distincţie sovietică, Ordinul Victoria!
P.S. Prima prietenă a Regelui, grecoaica Dodo Chrisolegos, era protejata Anei Pauker. Încurcate sunt căile Kremlinului!

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul
GSP.RO

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul

Horoscop 22 februarie 2020. Vărsătorii caută soluții pentru problemele dificile
HOROSCOP

Horoscop 22 februarie 2020. Vărsătorii caută soluții pentru problemele dificile