MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Liberalii anunță că vor ataca la CCR modificările aduse legilor justiției; Mesajul lui Orban către UDMR

Distribuie

Liberalii anunță că vor ataca la CCR modificările aduse legilor justiției. Președintele PNL, Ludovic Orban a transmis și un mesaj către UDMR, cei care au susținut, până acum, amendamentele PSD-ALDE. El le-a spus parlamentarilor UDMR să iasă din ”această plasă a partidului de guvernământ”.
Ludovic Orban a anunțat c PNL va vota împotriva oricărui amendament al PSD-ALDE care poate afecta independenţa puterii judecătoreşti şi autonomia în activitatea magistraţilor.

”În momentul de faţă pregătim temeiuri de atac la CCR. Nu pot să nu readuc aminte că fără UDMR aceste legi nu ar fi fost adoptate. Din nou le adresez celor din UDMR să iasă din această plasă a partidului de guvernământ. Ei sunt membrii ai PPE şi au obligaţia de a vota împotriva propunerilor formulate de PSD, care nu sunt susţinute la nivelul PPE şi în general la nivelul Uniunii Europene. Mi se pare o atitudine în care aceștia pactizează cu tot ceea ce este mai rău în partidul de guvernământ şi în majoritatea guvernamentală, iar actualul Guvern nu poate să-şi treacă nicio lege organica fără ajutorul UDMR”, a spus liderul liberalilor, Ludovic Orban, la Parlament, unde a participat la Congresul femeilor din PNL.

El a spus că, până la finalizarea dezbaterilor din Parlament la proiectul bugetului de stat pe anul 2018 „orice fel de încercare de a mai dezbate legile Justiţiei nu îşi are locul”.

Orban a mai anunțat că liberalii vor continua să iasă în stradă să protesteze față de încercările de schimbare a legilor din Justiție. „Cu siguranţă că vom ieşi în stradă, ne vom exprima punctul de vedere de la tribuna Parlamentului, dar şi în manifestări publice, paşnice, civilizate, în care să ne susţinem punctele de vedere”, a spus Orban.

Comisia Iordache a amânat până luni discuțiile pe Directiva privind prezumția de nevinovăție. Reprezentanții PSD, ALDE și UDMR au depus mai multe amendamente, cele mai controversate fiind ca inculpații sau suspecții în dosare să nu mai fie filmați în cătușe, iar comunicatele despre începerea urăririi penale sunt interzise.

Cei de la USR au transmis că dacă ar fi adoptate aceste amendamente, practic se vor închide foarte multe dosare.

”Nu știu câte vor mai putea fi continuate, pentru că se dorește modificarea unor instituții fundamentale precum administrarea probelor, măsurile preventive, arestarea. Sunt chestiuni pe Codul Penal care sunt propuse de ALDE, pe o infracțiune despre care știm, din comunicate, că domnul Călin Popescu Tăriceanu este cercetat pentru infracțiunea de mărturie mincinoasă, evident se dorește modificarea mărturiei mincinoase.  Sunt chestiuni de o gravitate extremă,  și le vom face publice. Am insistat ca toți factorii implicați în justiție să fie prezenți la dezbatere, ministrul Justiției, reprezentanții Parchetului General, DNA, DIICOT și asociațiile profesionale, pentru a-și spune punctul de vedere”, au spus parlamentarii USR.

Citește și: PROTOCOL ZERO, organizare impecabilă. Cine e omul care a coordonat minut cu minut funeraliile Regelui Mihai

Citește mai multe despre ludovic orban, Curtea Constitutionala, legile justitiei și PNL pe Libertatea.

Comentarii