MENIU CAUTĂ
03 Feb. 2013 17:25

LIBERTATEA ajută copiii | Ştefi are nevoie de Nutren Junior

Distribuie

Ştefi Dumitru a început anul 2013 cu o altă intervenţie menită să-i dilate esofagul ce îi creează atâtea probleme de când se ştie. Medicii i-au montat o sondă, din năsuc până în stomac, tot în încercarea de dilatare esofagiană de care depinde normalitatea vieţii fetiţei.
Ea şi bunica Niculina – cea care o însoţeşte pretutindeni – au şi pierdut şirul celorlalte proceduri periodice prin care doctorii au tot încercat să-i lărgească, fie şi doar cu câţiva milimetri, buclucaşul esofag. După ce s-a bucurat, de Crăciun, de jucăriile şi de darurile aduse de echipa campaniei Ajută copiii!' din partea lui David, fiul Iulianei Marciuc, dar şi a altor copii impresionaţi atât de drama, cât şi de curajul fetiţei, Ştefi a descoperit iar suferinţa, odată cu montarea tubuleţului. Spune că o doare şi mi se rupe sufletul de durerea ei', scrie bunica greu încercată.

Costuri totale: 1.000 de euro

La toate acestea, se adaugă veşnicele lipsuri materiale. Tratamentul, drumurile, spitalizările, instrumentarul medical pe care trebuie, adesea, să-l aducem noi de-acasă, să-l cumpărăm, dar şi hrana ei zilnică se ridică la aproape 1.000 de euro pe lună', mai spune bunica.
Iar cel mai important e faptul că trebuie să găsească mereu bani pentru a-i procura acel lapte praf special Nutren Junior, practic singurul aliment pe care Ştefi îl poate consuma. Şi lunar micuţa are nevoie de 18 cutii din acest lapte, preţul unei singure cutii fiind de circa 55 de lei, cu câţiva lei în plus sau în minus, depinde de unde e procurat. Lipsa banilor însă, într-o familie ce nu dispune de resurse financiare, poate compromite toată şansa la însănătoşire a lui Ştefi. Îi poate compromite întreaga viaţă.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Maria Ciobanu e conștientă că i s-a degradat vocea. „Ăsta e cursul vieții”
Comentarii