De Dragoș Tănase,

Răspunsul avocatului Adrian Cuculis: Asociațiile de proprietari nu pot face obiectul insolvenței și falimentului, în opinia noastră.

O astfel de interpretare reiese, fără putere de tagadă, din obiectul Legii 85/2014 pribind insolventa, lege în care se prevede că „Procedurile reglementate de legea insolvenţei (art 3 Legea 85/2014) se aplică profesioniştilor, astfel cum sunt definite la art 3 alin 2 Cod Civil, cu exceptia celor care execută profesii liberale, precum şi a celor cu privire la care se prevăd dispoziţii speciale, în ceea ce priveşte regimul insolvenţei lor (…).”

Prin urmare, legea nu se aplică asociatiilor de proprietari, acestea fiind reglementate de Legea 196/2018, în care se prevede că asociația de proprietari este „forma de asociere autonomă și fără scop lucrativ a proprietarilor dintr-un condominiu, având ca scop administrarea… „.

Însa, repercursiunile unor nereguli vor fi resimtite de toți proprietarii, atunci cand, de exemplu, vor ramâne fără utilități, moment in care vor fi nevoiti să achite din propriul buzunar datoriile asociației, pentru a putea continua o viață normală, într-un imobil racordat la utilități.

Citeşte şi:

O activistă de 14 ani din New York, inspirată de Greta Thunberg, protestează în fiecare vineri în fața sediului ONU din Manhattan

O basarabeancă de 37 de ani a fost decorată de Elisabeta a II-a a Marii Britanii pentru munca ei caritabilă. „Dacă trecem de la «Nu pot» la «Ce aș putea face», lucrurile ar putea fi mișcate din loc”

Libertatea te ajută | Restricții rutiere, începând de azi, în zona “Târgului de Crăciun” din București

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter
GSP.RO

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor
HOROSCOP

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor

Urmărește cel mai nou VIDEO