De Mirela Neag, Răzvan Luțac, Cătălin Tolontan,

Președinte al PNL Tecuci din 6 iunie 2018, Lucian-Grigore Costin are trei firme pe numele său, conform termene.ro:

  • Gegi SRL, firmă de transport persoane, cu autogară la Tecuci (controlează firma alături de familia sa, are 20% din acțiuni și e administrator);
  • Service 1 Technology SRL, firmă de accesorii auto din Tecuci (controlează firma, are 90% din acțiuni)
  • Agetur SRL, firmă de transport persoane din Vrancea (are 25% acțiuni)
Lucian-Grigore Costin, 34 de ani

De-a lungul timpului, aceste firme au avut mai multe afaceri cu PSD. De două ori, în 2014 și 2019, firma Gegi a dus susținători PSD la evenimente la care participau Victor Ponta și Liviu Dragnea. 

În 11 mai 2019, autocare de la Gegi au dus manifestanți din Tecuci la marele miting PSD din Galați, la care au participat Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă, Rovana Plumb sau Lia-Olguța Vasilescu. 

Mitingul s-a transformat într-un fiasco, iar mașinile, printre care și autocarele Gegi, au fost blocate în oraș de manifestanții anti-PSD. Fotografiile au fost postate de jurnalista locală Aida Zaharia. 

Pe 24 ianuarie 2014, de Ziua Unirii Principatelor, mai multe autocare de la Gegi au fost filmate aducând fani pentru premierul Victor Ponta, care venise să susțină un speech la Focșani. 

Un bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client
Recomandări

Un bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client

În acel moment, Ponta era președintele PSD, prim-ministru al României și urma să candideze la alegerile prezidențiale din toamnă, pierdute în fața lui Klaus Iohannis. Subiectul a fost prezentat în Evenimentul Zilei, iar imaginile video sunt postate în continuare pe YouTube.

Dar legăturile de afaceri transpartinice sunt mult mai ample. 

Și primăriile conduse de PSD fac afaceri cu firma penelistului

În SEAP, Gegi are cele mai multe contracte cu Primăria Cosmești, unde edil este PSD-istul Ion Tuchiluș. Sunt 63 de contracte înregistrate în SEAP între cele două entități. 

Ca și în alte cazuri, sumele nu sunt mari, frecvența contractelor transpolitice este remarcabilă.

Ce a cumpărat Primăria Cosmești de la Gegi: piese auto, anvelope, materiale consumabile parc auto, uleiuri, antigel, lichid de frână etc. În total, suma contractelor dintre cele două se ridică la 22.000 de lei, aproximativ 4.500 de euro.

Autocare GEGI în curtea Palatului Parlamentului

Primarul Tuchiluș este același despre care Adevărul scria în iulie 2018 că este cercetat penal pentru că a făcut, în 7 ani, o piață în sat în care nu exista decât un gard, trei alei betonate și o troiță, la costul de 240.000 de euro.

Polițist local din Baia Sprie, filmat în timp ce dormea în mașina de serviciu. VIDEO
Recomandări

Polițist local din Baia Sprie, filmat în timp ce dormea în mașina de serviciu. VIDEO

În 26 mai 2019, ziua alegerilor europarlamentare, două autocare ale Gegi au fost contractate de Prefectura Galați, condusă de fostul membru PSD Dorin Otrocol, prefect între noiembrie 2013 – octombrie 2016 și din 11 decembrie 2017, pentru a transporta persoane între Tecuci și Galați.

Cost, 2.000 de lei.

În 15 martie 2018, Primăria Movileni – Iași, unde primar este PSD-istul Mihai Plumbu, a cumpărat servicii de reparații auto plus plăcuțe de frână de la Service 1 Technology SRL în valoare de peste 1.000 de lei. 

Și George Stângă, șeful lui Lucian-Grigore Costin și lider PNL din județul Galați, se descurcă în afaceri.

Firmă controlată de senator PNL, afaceri cu primării PSD

George Stângă, senator PNL, controlează firma Luandge Service SRL. Compania de deratizare este trecută pe numele Tincăi Stere. Conform jurnalistei din Tecuci Aida Zaharia, Tinca Stere ar fi mătușa soției lui George Stângă.

Are 51, dar nu-și arată nici pe departe vârsta. Oana Sîrbu a dezvăluit acum secretul siluetei sale impecabile. Respectă o regulă de ani de zile
Recomandări

Are 51, dar nu-și arată nici pe departe vârsta. Oana Sîrbu a dezvăluit acum secretul siluetei sale impecabile. Respectă o regulă de ani de zile

De la stânga la dreapta, Lucian Costin (președinte PNL Tecuci), George Stangă (președinte PNL Galați, senator PNL), Rareș Bogdan (vicepreședinte PNL) și Lucian Bentu (fost director al Vitalaire)

Conform termene.ro, pe 2018, firma are un profit de 60.000 de euro la o cifră de afaceri de 86.000 euro.

În SEAP, până în 2018, există mai multe contracte ale firmei cu primării din România, multe dintre acestea fiind primării PSD. În primii 5 ani de activitate, firma a făcut 300.000 de euro în sistemul de achiziții publice. 

  • iunie 2015 – aprilie 2016: 5 contracte cu Primăria Tecuci (Galați), primar Gerhardt Țuchel (USL), valoare totală 39.000 de euro
  • 8 octombrie 2018: Primăria Frăsinet (Călărași), primar Mihăiță Sandu (PSD), 1.000 de euro – dezinfecție/dezinsecție
  • 12 aprilie 2017: Primăria Tg. Bujor (Galați), primar Laurențiu Gâdei (PSD), 1.800 de euro – dezinsecție.

Citeşte şi:

Hoțul de aer îi taie oxigenul lui Iohannis! Cum s-a lipit de conducerea PNL directorul cercetat penal în dosarul Vitalaire, cazul cu mii de bătrâni bolnavi escrocați

Primarul Gabriela Firea, acuzată de deturnare de fonduri și campanie electorală pe bani publici. Consilierul PNL Ciprian Ciucu: „Vom sesiza Curtea de Conturi”

PNL, despre amnistia fiscală: Coaliția PSD-ALDE îi scapă pe cei care nu respectă legea; este obișnuită să guverneze în favoarea infractorilor

Fosta parteneră a lui Simone Inzaghi, imagini incendiare la Insula Iubirii
GSP.RO

Fosta parteneră a lui Simone Inzaghi, imagini incendiare la Insula Iubirii

Horoscop 20 septembrie 2019. Berbecii se află la finalul unui drum
HOROSCOP

Horoscop 20 septembrie 2019. Berbecii se află la finalul unui drum