Mergi direct la conținut »
RATB s-a răzgândit. Tramvaiele liniilor 16 și 21 ar putea întoarce din nou la la Sf. Gheorghe
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > RATB s-a răzgândit. Tramvaiele liniilor 16 și 21 ar putea întoarce din nou la la Sf. Gheorghe

RATB s-a răzgândit. Tramvaiele liniilor 16 și 21 ar putea întoarce din nou la la Sf. Gheorghe

Regia Autonomă de Transport București (RATB) va propune Comisiei Tehnice de Circulație revenirea tramvaielor la vechiul terminal de la km. 0 al Capitalei, în urma monitorizării fluxurilor de călători din zonă, astfel că liniile 16 și 21 ar putea întoarce din nou la la Sfântul Gheorghe.

În acest sens, RATB începe miercuri, 1 august 2018, lucrările de reabilitare a căii de rulare din zona terminalului Sfântul Gheorghe și estimează că vor fi finalizate până la jumătatea lunii august.

Regia va solicita Poliției să aplice măsuri legale și ferme împotriva șoferilor care își lasă autovehiculele în apropierea liniilor de tramvai și blochează astfel circulația liniilor 16 și 21 în această zonă.

Începând cu data de 23 iunie 2018, terminalul liniilor 16 şi 21 a fost schimbat, de la Sfântul Gheorghe, la „Piața Sfânta Vineri”, conform avizului Comisiei Tehnice de Circulație a Municipiului Bucureşti.

Mutarea a avut în vedere, printre alte rațiuni, eliminarea deselor blocări ale tramvaielor în zona Sf. Gheorghe de către autoturisme parcate neregulamentar, precum și crearea unei legături directe cu linii de tramvai între Calea Moșilor și Piața Sf. Vineri.

Anterior, linia de tramvai 21 a fost delimitată cu garduri metalice, pentru a facilita accesul acestor mijloace de transport ecologice în zonele aglomerate.


Citește și: Posesorul unei mașini înmatriculate în Belgia cu număr personalizat: „Circul cu ea în România din 2015. Nu mi-au spus că ar fi ilegal”


 

Close
Închide
  Close