Libertatea vă prezintă lista tuturor candidaților înscriși la alegerile locale din București, la Primăria Capitalei și la fiecare primărie de sector.

Candidații la Primăria Capitalei

În cursa pentru Primăria Muncipiului București s-au înscris 18 candidați, printre care și actualul edil al Capitalei, Gabriela Firea. Iată lista tuturor candidaților:

gabriela-firea-candidat-alegeri-locale-2020-primaria-capitaleiIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Gabriela Firea (PSD) candidează pentru un al doilea mandat

În vârstă de 48 de ani, Gabriela Firea este actualul primar al Capitalei. A fost aleasă în iunie 2016, pe listele PSD, formațiune pentru care candidează din nou și acum.

Născută în Bacău, de profesie jurnalist, Gabriela Firea a lucrat la începutul anilor 90 la cotidianul Azi, a trecut pe la Radio Contact, iar ulterior, vreme de opt ani, până în 1999, a lucrat la TVR.

În perioada 1999-2000 a fost purtător de cuvânt al Guvernului Mugur Isărescu.

În 2001 s-a întors în presă, la Antena 1, acolo unde a prezentat principala emisiune informativă a postului – Observatorul de la ora 19, lansând și conducând mai multe publicații financiare, închise între timp și având emisiuni și la Antena 3.

EXCLUSIV. PNRR-ul avansează în ritm de melc. Zeci de restanțe ale Guvernului Ciolacu. România riscă să piardă miliarde de euro
Recomandări
EXCLUSIV. PNRR-ul avansează în ritm de melc. Zeci de restanțe ale Guvernului Ciolacu. România riscă să piardă miliarde de euro

A intrat în PSD în 2012, a fost aleasă senator de București și a fost purtător de cuvânt al campaniei prezidențiale a lui Victor Ponta, din 2014.

În 2019 a fost printre cei mai vehemenți contestatari ai lui Liviu Dragnea, în PSD.

În prezent este prim-vicepreședinte al PSD.

Gabriela Firea este căsătorită cu primarul din Voluntari, Florentin Pandele.

Nicuşor Dan (independent, sprijinit de PNL, USR și PLUS) candidează a treia oară

Nicușor Dan, 50 de ani, este de profesie matematician. Activist civic de foarte mulți ani, Nicușor Dan este fondatorul Asociației Salvați București, al Uniunii Salvați București, transformată ulterior în partidul Uniunea Salvați România.

Doctor în matematică la o prestigioasă universitate din Franța –  Universitatea Paris-XIII, Nicușor Dan a candidat independent pentru prima dată la Primăria Capitalei în 2012, dar și în 2016 din partea USB, dar a pierdut în fața Gabrielei Firea.

În urmă cu patru ani a fost ales senator al României din partea USR, formațiune din care a demisionat ulterior, în urma unui conflict pe tema referendumului pentru familie.

În acest an, Nicușor Dan candidează independent la Primăria Capitalei, fiind susținut de PNL, USR și PLUS.

Traian Băsescu (PMP) vrea să se întoarcă la Primărie

România, între țările care vor pierde zile de vreme confortabilă în următorii ani. Balcanii, zona cea mai afectată din Europa de schimbările climatice
Recomandări
România, între țările care vor pierde zile de vreme confortabilă în următorii ani. Balcanii, zona cea mai afectată din Europa de schimbările climatice

Și Traian Băsescu candidează la Primăria Capitalei pentru a treia. Numai că Băsescu a și câștigat-o de două ori. În 2000 și în 2004, însă la cel din urmă mandat a renunțat după câteva luni pentru că a fost ales președinte al României.

Marinar de cursă lungă înainte de 1990, când, potrivit CNSAS, ar fi și colaborat cu Securitatea, Băsescu (68 de ani) este una dintre cele mai longevive figuri politice românești.

A fost ministru al transporturilor, președinte al Partidului Democrat, iar apoi președinte al României vreme de două mandate, până în 2015. În prezent, este europarlamentar din partea PMP.

Călin Popescu-Tăriceanu (ALDE), senator și candidat

În vârstă de 68 de ani, Călin Popescu Tăriceanu este și el un veteran al politicii românești. A fost printre fondatorii PNL în 1990, ministru al economiei în guvernarea CDR, deputat, senator din partea PNL, iar ulterior premier din partea Alianței DA PNL-PD.

Ulterior, a fost președinte al Senatului, iar după plecarea din PNL, a înființat ALDE. Tăriceanu este unul dintre cei mai bogați politicieni din România.

Ioan Sîrbu (Alianţa Pro Bucureşti 2020), candidatul lui Ponta

Ioan Sîrbu este candidatul surpriză al alianței dintre partidele lui Victor Ponta și Robert Negoiță. Un nume puțin cunoscut anterior, a fost director al Spitalului Militar Central şi ex-şef al Direcţiei Medicale a Armatei,

Ionela Maria Ciolan, cercetătoare în politica de securitate a UE: „Europa nu mai este sigură. Trebuie să ne pregătim pentru o eră de competiție geopolitică acerbă”
Recomandări
Ionela Maria Ciolan, cercetătoare în politica de securitate a UE: „Europa nu mai este sigură. Trebuie să ne pregătim pentru o eră de competiție geopolitică acerbă”

Ilan Laufer (Partidul Forţa Identităţii Naţionale)

Ilan Laufer, în vârstă de 37 de ani, a fost ministru pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat. Anul trecut, presa a scris că Laufer ar fi suspect într-un dosar în care mai era implicată și fosta soție a omului de afaceri Dan Adamescu.

Alexandru Ion Coita (Partidul Republican din România), fostul consilier al lui Dăncilă

Un obișnuit al platourilor postului Antena 3, Alexandru Coita a fost în trecut secretar de stat în Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu, iar ulterior consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă.

Născut în 1981, Coita a mai lucrat ca şi consilier pentru afaceri europene şi externe al preşedintelui Camerei Deputaților, Roberta Anastase, în intervalul 2009-2010, şi ca analist financiar în domeniul fondurilor europene la firma Destiny Funds SRL, în perioada 2007-2008, scrie G4media.

Bogdan Stanoevici (Partidul Social Democrat Independent), candidatul lui Vanghelie

De profesie actor, Bogdan Stanoevici, 62 de ani, a apărut recent în planul politicii românești. în 2014, când a fost numit ministru pentru românii de pretutindeni în guvernul Victor Ponta, iar ulterior a mai fost secretar de stat la Ministerul Culturii.

Până recent a fost directorul Circului București.

Cătălin Ioan Berenghi (independent)

Cătălin Ioan Berenghi a mai candidat și acum patru ani la Primăria Capitalei, dar și la alegerile prezidențiale. A luptat în Legiunea străină și a devenit celebru atunci când a îngropat porci în terenul pe care ar fi urmat să se ridice o mare moschee în București.

Florin Călinescu (Partidul Verde), juratul care vrea la primărie

Considerat unul dintre cei mai importanți oameni de televiziune din ultimii 30 de ani, Florin Călinescu își încearcă din nou norocul în politică. A mai candidat acum ceva ani la alegerile partlamentare în județul Argeș, din partea PNL, dar nu a strâns voturi suficiente.

Numele lui Călinescu este legat de cel al PRO TV. Emisiunea sa, „Chestiunea zilei”, un late night-show pe modelul celor de la televiziunile americane, aducea în platou numele grele ale vieții politice și ale showbizului românesc.

De profesie actor, Călinescu a jucat în mai multe filme, sitcomuri TV, a fost director de teatru, editorialist la Academia Cațavencu, iar în prezent, jurat la Românii au talent, la Pro TV.

Octavian Bădescu (independent)

Un antreprenor în vârstă de 45 de ani, Octavian Băsescu candidează independent la Primăria Capitalei. Este fondatorul companiei Sameday Courier, fost director în Poșta Română, pentru o scurtă perioadă de timp

Radu Octavian Moraru (independent)

Radu Octavian Moraru este controlor de trafic aerian de 30 de ani. lider de sindicat. Este căsătorit și are un copil de 18 ani.

Radu Ghidău (Partidul Alianţa Naţional Ţărănistă), fost deputat țărănist

În vârstă de 47 de ani, de profesie avocat, Radu Ghidău a fost deputat din partea PNȚCD în mandatul 1996-2000.

John-Ion Banu (Partidul Naţiunea Română), un american la București

După ce a candidat fără succes la alegerile prezidențiale de anul trecut, românul cu cetățenie americană John Banu încearcă și la Primăria Capitalei.

Claudiu Richard Târziu (Alianţa pentru Unirea Românilor)

De profesie jurnalist, Claudiu Târziu este copreședinte al partidului Alianța pentru Unirea Românilor. A făcut investigații jurnalistice, a scris analize, eseuri și opinii, a scris reportaje și interviuri pe subiecte religioase, dar și literatură ficțională, potrivit profilului de pe Wikipedia.

Ileana Daniela Nănău (PRM)

De profesie inginer, Ileana Nănău candidează la Primăria Capitalei din partea formațiunii fondate de Corneliu Vadim Tudor – Partidul România Mare.

Valentina Bistriceanu (PER)

De profesie economist, Valentina Bistriceanu este candidata Partidului Ecologist Român la Primăria Capitalei

Sebastian Popescu (Partidul Noua Românie)

În vârstă de 37 de ani, Sebastian Popescu a candidat anul trecut și la alegerile prezidențiale. A absolvit Facultatea de Medicină Veterinară a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara, în anul 2006.

Sebastian Popescu a renunțat la medicina veterinară după cinci ani de profesat, pentru a se apuca de jurnalism. În prezent el deține două site-uri de știri: www.exclusivnews.ro și www.recentnews.ro, dezvăluia Știrile Pro TV.

Ordinea candidaților la Primăria Municipiului București

Ordine candidați Primăria Capitalei la alegeri locale 2020

Candidații la Primăria Sectorului 1

Pentru funcția de primar al sectorului 1, s-au înscris 20 de candidați, cei mai mulți din Capitală:

  1. Ioana-Felicia Constantin (PMP) – economist
  2. Clotilde-Marie-Brigitte Armand (Alianţa USR PLUS) – inginer, în prezent europarlamentar
  3. Daniel Tudorache (PSD) – inginer, actual primar
  4. Adina-Magdalena Alberts (Alianţa Pro Bucureşti 2020) – medic
  5. Amalia Nenovici (Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor) – jurist
  6. Andrei-Dominic Gerea (Partidul Puterii Umaniste – Social-Liberal) – economist, deputat
  7. Crina-Veronica Mechno (Partidul Verde) – economist
  8. Mădălina-Andreea Mustăreaţă (Partidul Social Democrat Independent) – avocat
  9. Adriana-Cristina Bahmuţeanu (Partidul Ecologist Român) – jurnalist
  10. Gabriel-Ciprian Ciceu (Partidul RE:START România) – manager
  11. Jaqueline-Marilena Lazăr Şerbănescu (Partidul României Europene) – economist
  12. Remus Bogdan Mamoc (Partidul România Mare) – referent specialitate
  13. Emanuel Onoriu (Mişcarea Patrioţilor Români) – teolog (Uniunea Naţională Creştină a Romilor din România)
  14. Marian Orlando Culea (ADER) – avocat
  15. Andrei Emil Dîrlău (Alianţa pentru Unirea Românilor) – economist
  16. Mioara Sabina Ciulu (Partidul Forţa Identităţii Naţionale) – specialist în relaţii internaţionale
  17. Florin Toader (Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţională) – director de imagine
  18. Elena Curic (Partidul Naţiunea Română) – jurist
  19. Daniel Bucura (independent) – economist
  20. Tudor-Helmut Schinagel-Costea (independent) – arhitect

Candidații la Primăria Sectorului 2

Pentru Primăria Sectorului 2, s-au înscris 16 candidați:

  1. Marian Cătălin Militaru (PMP) – jurist
  2. Dan Cristian Popescu (PSD) – matematician, actual viceprimar al Sectorului 2
  3. Radu Nicolae Mihaiu (Alianţa USR PLUS) – programator
  4. Ramona Ioana Mezei (ALDE) – jurnalist
  5. Neculai Onţanu (Alianţa Electorală ADER-PPU social-liberal) – sociolog
  6. Marius Cosmescu (Partidul Alianţa pentru Educaţie şi Reformă) – administrator firmă
  7. Cătălin Bogdan Faust (Partidul României Europene) – psiholog
  8. Cătălin Iordache (Partidul RE:START România) – jurist
  9. Florin Manea (Alianţa Pro Bucureşti 2020) – inginer
  10. Mihai Datcu (Partidul Oamenilor Credincioşi) – şofer
  11. Petre Spîrleanu (PRM) – ofiţer în rezervă
  12. Corina Pînzaru (Mişcarea Patrioţilor Români) – inginer
  13. Constantin Gabriel Ureche (PER) – antrenor
  14. Niculae Pupăză (Partidul Social Democrat Independent) – jurist
  15. Daniel Scurtu (Partidul Forţa Identităţii Naţionale) – economist
  16. Ana-Maria Mihai (Alianţa pentru Unirea Românilor) – medic stomatolog

Candidații la Primăria Sectorului 3

Locuitorii sectorului 3 din București își vor alege primarul din următorii 13 candidați:

  1. George Mihail Neamţu (PMP) – lector universitar
  2. Aurelian Bădulescu (PSD) – avocat, în prezent viceprimar general
  3. Adrian Moraru (PNL) – director IPP
  4. Corneliu Ştefan (PRM) – jurist
  5. Maria Magdalena Nicula (Partidul României Europene) – jurist
  6. Bogdan Valentin Brătianu (ALDE) – grafician
  7. Andrei Nicolas Pleşea (PER) – economist
  8. Robert Negoiţă (Alianţa Pro Bucureşti 2020) – jurist, actualul primar al Sectorului 3
  9. Ulise Toader (PPU social-liberal) – diplomat
  10. Andra Elena Triţă (Partidul Forţa Identităţii Naţionale) – antreprenor
  11. Florin Drăgan (Mişcarea Patrioţilor Români) – licenţiat în drept
  12. Mihaela Cristina Mostavi (Partidul ADER la Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie) – economist
  13. Ştefan Ovidiu Dima (Alianţa pentru Unirea Românilor) – inginer

Candidații la Primăria Sectorului 4

Nouă candidați sunt înscriși în cursa pentru Primăria Sectorului 4, cel mai mic număr din București:

  1. Daniel Băluţă (PSD) – medic, actualul primar
  2. Ştefănel Dan Marin (PMP) – politolog
  3. Elena Simona Spătaru (Partidul Libertate Unitate Solidaritate) – avocat
  4. Ovidiu Zară (PER) – economist
  5. Vasile Negrilă (Partidul Social Democrat Independent) – jurist
  6. Adrian Vlad Chiotan (ALDE) – jurist
  7. Gabriel Liviu Ispas (Pro România) – avocat
  8. Simion Dan Călina (PRM) – economist
  9. Constantin Titian Filip (independent) – medic

Candidații la Primăria Sectorului 5

Pentru funcția de primar al sectorului 5 se luptă 11 candidați:

  1. Cristian Piedone Popescu (Partidul Puterii Umaniste) – economist
  2. Cătălin Lucian Iliescu (PMP) – inginer
  3. Ion Valentin Voicu (ALDE) – inginer, actual consilier general
  4. Daniel Florea (PSD) – jurist, actualul primar
  5. Cristian Tudor Băcanu (PNL) – avocat, actual secretar de stat
  6. Ştefan Pirpiliu (Alianţa Pro Bucureşti 2020) – inginer
  7. Marian Daniel Vanghelie (Partidul Social Democrat Independent) – tehnician
  8. Florin Ciomag (Mişcarea Alianţa Patrioţilor Români) – antreprenor
  9. Octavian Mirea (Partidul Ader la Democraţie Educaţie şi Reconstrucţie) – inginer
  10. Adrian Fundeneanu (Partidul Neamul Românesc) – antreprenor
  11. Adrian Ion Urichianu (PRM) – profesor

Candidații la Primăria Sectorului 6

În sectorul 6, sunt înscriși 16 candidați pentru funcția de primar:

  1. Ştefan Viorel Florescu – PMP
  2. Mihai Daneş – independent
  3. Ciprian Ciucu – PNL (preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici)
  4. Gabriel Mutu – PSD (actualul primar)
  5. Tudor Tim Ionescu – ALDE (actual consilier general)
  6. Anca Elena Bălăşoiu – Alianţa Pro Bucureşti 2020
  7. Bogdan Gabriel Iofciu – Partidul ADER la Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie
  8. Georgel Tudoraşcu – Partidul Puterii Umaniste (social liberal)
  9. Danil Tulugea – PRM
  10. Radu Lucian Dinu – Partidul Forţa Identităţii Naţionale
  11. Călin Tudose – PER
  12. Florina Bogdana Popescu – Mişcarea Patrioţilor Români
  13. Cătălin Liviu Amiroaie – Alianţa Creştin Democrată
  14. Alexandra Diana Gheorghe-Iovu – Partidul RE:START România
  15. Viorica Elisabeta Lupu – Alianţa pentru Unirea Românilor
  16. Vlad Alexandru Iancu – Partidul Social Democrat Independent

Urmăriți pe Libertatea:

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
FANATIK.RO
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Libertateapentrufemei.ro
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Ionuț Cercel, prima reacție după ce campioana Inter Milano a sărbătorit titlul din Italia pe melodia sa „Made in Romania”: „O mare bucurie în suflet”
GSP.RO
Ionuț Cercel, prima reacție după ce campioana Inter Milano a sărbătorit titlul din Italia pe melodia sa „Made in Romania”: „O mare bucurie în suflet”
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
FANATIK.RO
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Un șofer și-a verificat TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune la 112
Știrileprotv.ro
Un șofer și-a verificat TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune la 112
A făcut milioane de români să râdă, dar cele mai noi imagini cu el sunt sfâșietoare. Actorul e imobilizat în scaun cu rotile, în urma unui AVC
Unica.ro
A făcut milioane de români să râdă, dar cele mai noi imagini cu el sunt sfâșietoare. Actorul e imobilizat în scaun cu rotile, în urma unui AVC
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
BMW-ul străpuns de parapetul metalic pe A1 ar fi intrat în acvaplanare, înainte de impactul mortal. Noi imagini de la locul tragediei
Observatornews.ro
BMW-ul străpuns de parapetul metalic pe A1 ar fi intrat în acvaplanare, înainte de impactul mortal. Noi imagini de la locul tragediei
Horoscop 24 aprilie 2024. Berbecii suferă astăzi de o lentoare neobișnuită, care îi poate scoate din sărite, la un moment dat
HOROSCOP
Horoscop 24 aprilie 2024. Berbecii suferă astăzi de o lentoare neobișnuită, care îi poate scoate din sărite, la un moment dat

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI