Din cauza numărului mare de cazuri în țările din Europa, pe alocuri în creștere, Guvernul a luat decizia de a nu a adăuga în această săptămână nicio țară nouă în lista celor din zona verde.

Până acum, lista a fost actuzalizată de două ori. Mai întâi, pe 13 iunie, au fost introduse 17 țări: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegi, Slovacia, Slovenia, Ungaria.

O săptămână mai târziu, pe 23 iunie, alte 5 state au fost adaugate pe listă. Cele mai importante au fost Italia și Franța.

Astfel, românii care se întorc de atunci din Italia nu mai intră în carantină la revenirea în țară. Desigur, trebuie să nu aibă niciun simptom de COVID-19.

Cele cinci țări adăugate săptămâna trecută sunt Italia, Estonia, Finlanda, Irlanda și Franța.

”Lista cu statele pentru care nu se impune măsura izolării/carantinei la locuință/locația aleasă elaborată de INSP și aprobată de CNSU prin Hotărârea nr. 29 din 13.06.2020 cu modificările și completările ulterioare prin Hotărârea nr. 31 din 23.06.2020, își menține valabilitatea până la stabilirea unui criteriu unitar la nivelul Uniunii Europene”, a decis CNSU în ședința de luni, potrivit unui comunicat de presă.

Astfel, autoritățile au anunțat că cele 22 de state rămân incluse pe lista cu zona verde, dar nu se adaugă niciun un alt stat. Lista este alcătuită în funcție de câte cazuri noi înregistrează țările. Mai precis, media trebuie să fie sub 5 cazuri la un milion de locuitori.

Cei care revin din alte țări decât cele incluse în această listă sau doar tranzitează aceste state vor intra în continuare în izolare la domiciliu.

Guvernul nu a adăugat nicio țară nouă în „zona verde”. 22 de state, pe lista pentru care măsura carantinării nu se aplică, la fel ca săptămâna trecută
Citeşte şi:

Liviu suferă șapte crize hemoragice pe zi. Băiețelul de 11 ani are nevoie de 70.000 de euro pentru a se trata în Austria de maladia morbus osler, hidronefroză și cancer

Peste 200 de elevi susțin astăzi proba la matematică din sesiunea specială de evaluare națională

Mario Mutu locuieşte în Italia cu mama lui şi face 18 ani anul acesta. Iată cât de mult a crescut fiul cel mare al lui Adi Mutu și cât de frumos este!
PARTENERI - GSP.RO
Mario Mutu locuieşte în Italia cu mama lui şi face 18 ani anul acesta. Iată cât de mult a crescut fiul cel mare al lui Adi Mutu și cât de frumos este!
Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
RECOMANDĂRI