UPDATE ora 14.00 PSD a votat lista noului cabinet Tudose, în Comitetul Executiv Naţional al PSD. S-a înregistrat o singură abținere.

STRUCTURA GUVERNULUI MIHAI TUDOSE (varianta finală)

Când șeful Poliției Capitalei nu spune adevărul: 33 de accidente grave au provocat șoferii băuți în București și 3 au făcut șoferii aflați sub influența drogurilor
Recomandări
Când șeful Poliției Capitalei nu spune adevărul: 33 de accidente grave au provocat șoferii băuți în București și 3 au făcut șoferii aflați sub influența drogurilor

UPDATE ora 13.40 La ministerul Economiei ar putea veni Mihai Fifor, liderul senatorilor PSD și președintele comisiei de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009.

Ilan Laufer ar putea prelua ministerul pentru IMM-uri şi Mediu de afaceri. Senatorul PSD Liviu Pop ar putea ajunge la Ministerul Educaţiei, iar deputatul PSD Lucian Şova va deţine portofoliul Comunicaţiilor.

În plus, Guvernul condus de Mihai Tudose va avea trei vicepremieri: Grațiela Gavrilescu, din partea ALDE, Sevil Shhaideh, din partea PSD și Marcel Ciolacu, liderul deputaților PSD, care va deveni vicepremier fără a avea portofoliu în Guvern.

UPDATE ora 12.30 Ședința conducerii PSD a început, miercuri, la Palatul Parlamentului. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, înainte de Comitetul Executiv Naţional al PSD, că lista cu miniştrii Cabinetului Grindeanu este gata și că există câteva modificări la unele ministere.

”Ne-am consultat, am dialogat, au fost mai multte propuneri, oganizaţiile judeţene au fcăut propuneri pentru candidaturi şi toate acestea vor fi supuse dezbaterii Comitetului Executiv Naţional”, a spus Firea, care este și vicepreședinte al partidului.

Ea a menționat că sunt câteva modificări la câteva dintre ministere, și că toți membrii Executivului sunt membri ai PSD sau ALDE.

REPORTAJ. Libertatea a mers în satul Gârcini, unde curierii nu îndrăznesc să intre, şi l-a întâlnit pe Adrian, tatăl a șapte copii: „Vreau să scap de aici”
Recomandări
REPORTAJ. Libertatea a mers în satul Gârcini, unde curierii nu îndrăznesc să intre, şi l-a întâlnit pe Adrian, tatăl a șapte copii: „Vreau să scap de aici”

Despre Tudorel Toader, care ar putea să își păstreze portofoliul de la Justiției, Gabriela Firea a menționat că acesta este asumat de colegii de la ALDE. ”E decizia domniilor lor dacă îl vor şi convinge să intre în această formaţiune politică sau nu. Asumat de coaliţie”, a mai spus Firea.

Marți, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu spunea că Tudorel Toader este asumat de PSD.

UPDATE 28 iunie, ora 7.00 PSD se reunește miercuri în ședința Comitetului Executiv Național, pentru a aproba lista miniștrilor care vor face parte din Guvernul Tudose.

UPDATE ora 21.00 Tudorel Toader își va păstra portofoliul de la Justiție, în urma discuțiilor de la Vila Lac 1, unde pe seară a ajuns și Călin Popescu Tăriceanu.

UPDATE ora 18.00 Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat, marți, că formațiunea pe care o conduce are patru portofolii pe care dorește să le păstreze și în viitorul Cabinet Mihai Tudose și a nominalizat și propunerile de miniștri, decizia fiind luată într-o ședință a conducerii formațiunii.

„Decizia pe care am luat-o este de a păstra aceeaşi participare, numeric vorbind. Vom avea 4 miniştri în viitorul Guv, care vor ocupa aceleaşi portofolii pe care le-au ocupat. Vom avea patru miniștri care vor ocupa aceleași portofolii, aceasta este propunerea. Grațiela Gavrilescu – la Ministerul Mediului și vicepremier, Teodor Meleșcanu – la Externe, Toma Petcu – la Energie și Viorel Ilie – ministru pentru Relația cu Parlamentul”, a spus președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, la Parlament, după ședința conducerii ALDE.

STENOGRAME. În pandemia COVID a apărut jobul de mituitor în contractele cu statul
Recomandări
STENOGRAME. În pandemia COVID a apărut jobul de mituitor în contractele cu statul

UPDATE ora 17.50 Potrivit ultimelor negocieri care au loc, marți, la Vila Lac 1, între liderii PSD și premierul desemnat Mihai Tudose, Mihnea Costoiu ar fi refuzat ministerul Cercetării, iar în calcule intră senatoarea Ecaterina Andronescu. Și președintele comisiei de control SRI, Adrian Țuțuianu ar putea fi pus la Apărare, potrivit surselor social-democrate.

Este posibil ca și Tudorel Toader să își piardă funcția de ministru al Justiției.

UPDATE ora 14.00 „Am invitat preşedinţii de organizaţii şi pe prim-ministru să avem o discuţie despre noua formulă guvernamentală. Am avut dimineaţă o discuţie şi cu domnul Tăriceanu şi cu domnul Mihai Tudose. Mâine o să continuăm discuţiile cu ceilalţi membri din Comitetul Executiv, astfel încât la 12,30, când intrăm în CExN, să avem o formulă finală pe care să o aprobăm politic, urmând ca premierul, propuneri de la noi, propuneri de la ALDE, să le depunem în Parlament împreună cu programul de guvernare”, a declarat Dragnea înaintea discuţiilor, când a ajuns la Vila Lac 1.

[libgallery id=”1888312″]

El a adăugat că va discuta cu fiecare lider de filială în parte și că ”o să fie o discuţie foarte serioasă”. Liderul PSD a negat că ar exista nemulţumiri în organizaţii. „Nu, dimpotrivă. Nu ne-am certat. Dacă aveam unanimitate, nu era bine, au fost patru opinii diferite”, a explicat Dragnea.


Citește și: Scandal sângeros în Focșani. Patru persoane au fost ucise în plină stradă cu furci și topoare


STRUCTURA GUVERNULUI MIHAI TUDOSE (NEOFICIAL)

 • Premier – Mihai Tudose
 • Vicepremieri – ministrul dezvoltării regionale  Sevil Shaideh, ministrul mediului Gratiela Gavrilescu (ALDE), Marcel Ciolacu
 • Ministrul Afacerilor Interne – Carmen Dan
 • Ministrul afacerilor externe- Teodor Melescanu (ALDE)
 • Ministrul Apărării Naționale – Adrian Țuțuianu
 • Ministrul Finanţelor Publice- Ionuț Mișa
 • Ministrul Justiţiei- Tudorel Toader
 • Ministrul Agriculturii- Petre Daea
 • Ministrul Muncii- Lia Olguta Vasilescu
 • Ministrul Economiei- Mihai Fifor
 • Ministrul Fondurilor Europene- Rovana Plumb
 • Ministrul delegat pentru Afaceri Europene- Ana Birchall
 • Ministrul Energiei- Toma Petcu (ALDE)
 • Ministrul Transporturilor – Răzvan Cuc
 • Ministrul pentru IMM-uri- Ilan Laufer
 • Ministrul Sănătăţii -Florian Bodog
 • Ministerul Culturii- Lucian Romașcanu
 • Ministrul Mediului- Doina Pană
 • Ministrul Comunicaţiilor- Lucian Șova
 • Ministrul Tineretului- Marius Dunca
 • Ministrul Turismului- Mircea Dobre
 • Ministerul Educației: Liviu Pop
 • Ministerul Cercetării: Lucian Georgescu
 • Ministrul pentru românii de pretutindeni- Andreea Păstârnac
 • Ministrul Consultării publice şi Dialogului social- Gabriel Petrea
 • Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul – Viorel Ilie (ALDE)
 • Ministrul pentru Afaceri Europene ( delegat): Victor Negrescu

Dragnea, despre o posibilă schimbare a lui Tudorel Toader: Surse proaste!

Întrebat dacă există posibilitatea ca Tudorel Toader să fie schimbat din funcţia de ministru al Justiţiei, aşa cum s-a vehiculat pe surse, Dragnea a spus: „Cred că sunt surse proaste”.

Preşedintele PSD a mai spus că nu crede că structura Guvernului va fi modificată. „Nu cred, dar o să vedem ce reiese din discuţii. (…) Vom discuta despre fiecare în parte”, a spus Dragnea, întrebat dacă există posibilitatea ca structura guvernului să fie modificată.

UPDATE ora 13.00 Lista viitorilor miniștri este discutată de conducerea restrânsă a partidului, departe de ochii presei. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea i-a convocat, marți, la Vila Lac 1, pe preşedinţii de organizaţii şi pe posibilii viitori miniştri în cabinetul Tudose, potrivit unor surse politice. În cadrul întâlnirii urmează să fie definitivată lista Cabinetului Mihai Tudose, care va fi votată miercuri de Comitetul Executiv Național al PSD.

Liviu Drgnea și Mihai Tudose au plecat de la Parlament în jurul orei 13.00. Liderul PSD a confirmat că se vede cu președinții de organizații și cu parlamentari la Vila Lac, unde urmează să se definitiveze lista Guvernului.

Mihai Tudose a refuzat să răspundă ce se întâmplă cu doctoratul său, suspectat de plagiat.

 

UPDATE ora 10:10. PSD a convocat pentru miercuri ședința Comitetului Executiv Național în care va aproba lista miniștrilor care vor face parte din  noul Guvern condus de Mihai Tudose. Şedinţa va începe la ora 12:30.

Mai mulți miniștri din guvernul Grindeanu își păstrează funcțiile. Este vorba despre Sevil Shhaideh, de la Dezvoltare Regională, Lia Olguța Vasilescu, de la ministerul Muncii, sau Carmen Dan, de la Interne.

În plus, toți miniștrii ALDE din fostul cabinet Grindeanu ar urma să continue mandatul, sub conducerea lui Mihai Tudose. Ministrul de Externe Teodor Meleșcanu afirma vineri că, „în principiu”, își va continua mandatul, precizând că actualii miniștri ai ALDE ar urma să fie propuși în noul guvern pe aceleași posturi pe care le-au avut în Cabinetul Grindeanu. ALDE are patru miniștri: Teodor Meleșcanu, la Externe, Ministrul Energiei – Toma Petcu și Ministrul Mediului – Graţiela Gavrilescu și ministrul pentru relația cu Parlamentul, Viorel Ilie.

Cele mai mari șanse să continue la Palatul Victoria le au social-democratele Lia Olguța Vasilescu, Carmen Dan și Sevil Shhaideh, dar și Ana Birchall și Rovana Plumb. Și ministrul Justiției, Tudorel Toader ar urma să rămână la Justiție, potrivit surselor politice. Gabriel Petrea ar putea prelua portofoliul de la Tineret, iar ministerul Consultării și dialogului social ar urma să meargă la senatorul Liviu Pop.

Un loc sigur în noua formulă îl are Petre Daea, de la Agricultură, unul dintre miniștrii cu rezultatele cele mai bune, în evaluarea internă a partidului, la șase luni de la preluarea guvernării.

PSD ia în calcul inclusiv o modificare de structură în noul Guvern. Astfel, ministerul delegat pentru Fonduri Europene, condus de Rovana Plumb în prezent, și aflat în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale, ar urma să devină minister plin.


Citește și: Veste bună pentru bătrâni! Cu cât cresc pensiile de la 1 iulie


Ce miniștri nu se vor regăsi în noul Guvern

Semne de întrebare sunt la ministerul de Finanțe, unde Viorel Ștefan cel mai probabil nu va mai fi prezent în noua formulă guvernamentală. Numele vehiculat pentru acest minister este cel al lui Eugen Teodorovici, care a mai fost ministru în Guvernul Ponta. Dar șanse mari le are și Viorel Arcaș, președintele comisiei de buget-finanțe din Senat. Ar urma să fie înlocuiri și la Educație sau la Sănătate, Pavel Năstase și Florian Bodog având în evaluarea internă a partidului rezultate slabe.

Cu toate acestea, Bodog este susținut puternic în partid de primarul Capitalei, Gabriela Firea. În locul lui ar putea veni președintele comisie de sănătate din Camera Deputaților, Florin Buicu, de profesie medic Și  Sorina Pintea are șanse să primească acest portofoliu. Ea a fost vehiculată și în luna ianuarie pentru postul de la Sănătate. Ulterior, aceasta a renunțat la mandatul de parlamentar, în favoarea funcției de manager la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare din 2013.

Și Transporturile ar putea avea un alt ministru, în cazul în care Răzvan Cuc nu va fi susținut de colegii din partid. Asta deși este susținut puternic de un lider important al partidului, Nicolae Bădălău.

Și  ministrul Cercetării, Șerban Valeca a anunțat că nu mai dorește să își continue mandatul. El ar putea fi înlocuit de senatorul PSD Mihnea Costoiu sau de colegul său, Liviu Pop. O schimbare ar putea fi operată și la ministerul Apărării, condus de Gabriel Leș. El ar putea fi înlocuit cu fostul ministru din Cabinetul Ponta, Mircea Dușa. La Economie ar urma să vină Șimon Gheorghe, după ce actualul ministru, Mihai Tudose a fost desemnat premier.

Nu se va mai regăsi în Guvern nici ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, care s-a poziționat de partea lui Sorin Grindeanu la moțiunea de cenzură. Și minidterul Apelor și Pădurilor ar urma să aibă un nou ministru, numele vehiculat fiind Doina Pană.

Marți, premierul desemnat Mihai Tudose își va anunța echipa, care urmează să treacă prin audierile din comisiile de specialitate și apoi prin votul plenului Parlamentului. PSD vrea ca joi, guvernul Tudose să fie învestit iar prima ședință de Guvern să aibă loc vineri.


Citește și: Averea lui Mihai Tudose: Apartament de 90 mp în Brăila și 2 mașini Mercedes; Premierul desemnat nu are cont bancar


 

Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

„Știți cât a ajuns să coste un duș fierbinte?”. Dezvăluire șoc făcută de un român mutat în Danemarca
GSP.RO
„Știți cât a ajuns să coste un duș fierbinte?”. Dezvăluire șoc făcută de un român mutat în Danemarca
Decizia ȘOC luată de Meghan Markle și Prințul Harry. Răsturnare de situație în SCANDAL, nimeni nu se aștepta
Playtech.ro
Decizia ȘOC luată de Meghan Markle și Prințul Harry. Răsturnare de situație în SCANDAL, nimeni nu se aștepta
Câți bani a putut să dea mama Geta ca dar la nunta fiicei ei. Cum a reacționat Culiță Sterp, după ce s-a deschis cutia
Viva.ro
Câți bani a putut să dea mama Geta ca dar la nunta fiicei ei. Cum a reacționat Culiță Sterp, după ce s-a deschis cutia
Podul din România care se termină în câmpul de porumb. O comună a asfaltat drumul, cealaltă l-a lăsat din pământ şi cu gropi
Observatornews.ro
Podul din România care se termină în câmpul de porumb. O comună a asfaltat drumul, cealaltă l-a lăsat din pământ şi cu gropi
O ucraineancă a dezvăluit întrebarea pe care o pun mereu soldații ruși în localitățile pe care le invadează. VIDEO
Știrileprotv.ro
O ucraineancă a dezvăluit întrebarea pe care o pun mereu soldații ruși în localitățile pe care le invadează. VIDEO
Cum arată astăzi și unde se află adevărata casă de pe bacnota de 10 lei. Se poate vizita
FANATIK.RO
Cum arată astăzi și unde se află adevărata casă de pe bacnota de 10 lei. Se poate vizita
Pink a dat peste un român într-un hotel şi a început o discuţie incredibilă! "Nu înţelegi, aici nu e ca pe scenă". Artista i-a dat o replică neverosimilă
Orangesport.ro
Pink a dat peste un român într-un hotel şi a început o discuţie incredibilă! "Nu înţelegi, aici nu e ca pe scenă". Artista i-a dat o replică neverosimilă
Horoscop 6 octombrie 2022. Peștii ar bine să țină cont de vocea ghidului lor interior, care astăzi este mai limpede și mai puternică
HOROSCOP
Horoscop 6 octombrie 2022. Peștii ar bine să țină cont de vocea ghidului lor interior, care astăzi este mai limpede și mai puternică
Află cât îți poți permite să plătești lunar pentru un credit
PUBLICITATE
Află cât îți poți permite să plătești lunar pentru un credit