Relatarea Livetext a războiului din Ucraina s-a mutat aici: LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 758.

21 mart. - Acum o luna
21-03-2024

Șeful armatei ucrainene: Forțele de apărare au reușit să stabilizeze situația pe frontul de est

Șeful armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski a anunțat, joi, într-o convorbire cu șeful Statului Major Comun al Forțelor Armate ale Republicii Franceze, generalul de armată Thierry Burkar că situația pe frontul de est a fost stabilizată.

„Vă informez despre situația de pe câmpul de luptă, în special despre faptul că în momentul de față Forțele de Apărare ale Ucrainei au reușit să stabilizeze situația din estul Ucrainei”, a transmis Oleksandr Sîrski.

În timpul discuției, șeful armatei ucrainene a mulțumit guvernului și poporului francez „pentru sprijinul constant și consecvent acordat Ucrainei”.

De asemenea, Oleksandr Sîrski și-a exprimat recunoștința pentru asistența acordată pentru pregătirea militarilor ucraineni pe teritoriul Franței.

21 mart. - Acum o luna
21-03-2024

Delegaţie militară NATO, pentru prima oară la Kiev de la începutul războiului

Şeful Comitetului militar al NATO, amiralul Rob Bauer, a declarat joi, în timpul unei vizite la Kiev, că aliaţii Ucrainei nu ar trebui să fie prea pesimişti în ceea ce priveşte capacitatea acesteia de a respinge trupele ruseşti, dar a cerut ca pachetele importante de ajutor să fie livrate rapid.

„Prin noi înșine”, etapa pe bani. Membrii și simpatizanții PNL au contribuit cu 10,51 de milioane de lei la partid, statul a dat 74,91 de milioane de lei
Recomandări
„Prin noi înșine”, etapa pe bani. Membrii și simpatizanții PNL au contribuit cu 10,51 de milioane de lei la partid, statul a dat 74,91 de milioane de lei

Rob Bauer a condus prima vizită oficială la Kiev a unei delegaţii militare a NATO din februarie 2022, când Rusia a invadat Ucraina.

„Ucraina are nevoie de şi mai mult sprijin. Şi are nevoie de el acum. Timpul în Ucraina nu se măsoară în zile, săptămâni sau luni. Se măsoară în vieţi omeneşti. În ţările aliate, o săptămână este o săptămână. În Ucraina, o săptămână este o mamă, un tată, un copil, un prieten, un iubit pierdut pentru totdeauna”, a declarat Rob Bauer la Forumul de Securitate organizat de Kiev. 

Oficialul militar NATO de rang înalt a vorbit inclusiv despre atacul cu rachete care a vizat Kievul noaptea trecută, când se afla acolo şi când capitala ucraineană a fost ţinta unui val de 31 de rachete ruse, între care rachete hipersonice Kinjal.

Amiralul a salutat rezistenţa şi capacitatea Ucrainei de a se adapta rapid în timp ce multe aspecte se schimbă în războiul modern.

Rob Bauer a avut o întâlnire cu preşedintele Volodimir Zelenski, dar și cu şeful armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski, pentru discuţii despre situaţia actuală de luptă.

În discursul susţinut la eveniment, oficialul a declarat că vizita sa este o dovadă că „NATO şi Ucraina sunt mai apropiate ca niciodată”.

Culisele planului privind retragerea lui Piedone. Negocieri la cuțite între PSD și partidul lui Dan Voiculescu
Recomandări
Culisele planului privind retragerea lui Piedone. Negocieri la cuțite între PSD și partidul lui Dan Voiculescu

„Împreună, facem tot ce ne stă în putinţă pentru a face din Ucraina un membru al Alianţei noastre. Drapelul suedez nu va fi singurul drapel galben-albastru de la sediul NATO”, a promis Rob Bauer.

21 mart. - Acum o luna
21-03-2024

Cel puțin un mort și șase răniți la Nicolaev, în urma unui atac cu o rachetă balistică

În după-amiaza zilei de 21 martie, armata rusă a lovit orașul Nicolaev cu rachete balistice, a anunțat primarul Oleksandr Senkevici.

Edilul orașului a anunțat o explozie puternică în jurul orei locale 14:33. Potrivit acestuia, inamicul a folosit o rachetă balistică.

În urma exploziei, o femeie a fost ucisă, iar alte șase au fost rănite, a transmis Vitali Kim, șeful administrației militare regionale.

21 mart. - Acum o luna
21-03-2024

Sursă: Ținta atacului de la Kiev a fost Serviciul ucrainean de Informații

Aproape toate rachetele de croazieră și balistice cu care Rusia a lovit capitala joi dimineață au vizat obiectele Serviciului de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei (GRU), a transmis o sursă pentru Ukrainska Pravda.

„Majoritatea absolută a rachetelor care au zburat deasupra Kievului pe 21 martie au vizat obiective ale Direcției principale de informații. Toate au fost doborâte”, a precizat sursa.

Zeci de mii de români, așteptați pe Litoral în minivacanța de 1 Mai și Paște. În străinătate, Grecia și Turcia sunt în top: „Turcii au învățat să facă ouă roșii pentru noi”
Recomandări
Zeci de mii de români, așteptați pe Litoral în minivacanța de 1 Mai și Paște. În străinătate, Grecia și Turcia sunt în top: „Turcii au învățat să facă ouă roșii pentru noi”
21 mart. - Acum o luna
21-03-2024

Stoltenberg: În pofida pierderilor suferite, Putin nu a renunțat la obiectivul său de război

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat joi că Ucraina „rămâne fără muniţie”, în timp ce a subliniat că preşedintele rus Vladimir Putin „nu a renunţat la obiectivele sale de război”, în pofida „pierderilor semnificative” suferite pe câmpul de luptă, informează EFE, citată de Agerpres.

„Situaţia pe câmpul de luptă rămâne foarte dificilă. Ucraina se confruntă cu o criză de muniţie, de aceea are nevoie de şi mai mult sprijin şi are nevoie de el acum”, a afirmat Stoltenberg în timpul unei conferinţe de presă după întâlnirea cu premierul sloven Robert Golob.

Mai multe detalii: Stoltenberg anunță că „Putin nu a renunțat la obiectivele sale de război”, în pofida pierderilor semnificative

21 mart. - Acum o luna
21-03-2024

Locuitorilor din localitățile de graniță ale regiunii ruse Belgorod li s-a cerut să se mute temporar în regiunea Iaroslavl 

Șeful administrației districtului urban Graivoronski din regiunea Belgorod, Ghenadi Bondarev, le-a cerut, joi, locuitorilor din localitățile de graniță să se mute temporar în regiunea Iaroslavl din cauza situației tensionate, relatează agenția rusă de presă Interfax.

„Facem un apel către cei care rămân în așezările de frontieră ale districtului urban. Situația continuă să rămână tensionată. Vă rog să luați decizia corectă și să părăsiți temporar teritoriul districtului urban. Colegii din regiunea Iaroslavl sunt gata să primească pe rezidenții din Grayvoron. Vă rog să-mi scrieți cine este pregătit să plece. Noi vom organiza plecarea”, a transmis Ghenadi Bondarev pe Telegram.

Oficialul rus a menționat că autoritățile încearcă să livreze alimente rezidenților rămași, dar asta depinde de situația operațională.

„Recomand cu tărie să nu vă expuneți pe dumneavoastră și pe cei dragi la pericole”, a îndemnat Ghenadi Bondarev.

Într- o altă postare de pe Telegram, Bondarev a cerut ca locuitorii din Graivoron care încă mai au animale de companie și alte animale acasă să nu încuie poarta pentru ca voluntarii sau luptătorii de autoapărare să-i poată hrăni. S

21 mart. - Acum o luna
21-03-2024

Rusia anunță 5 răniți într-un atac ucrainean cu rachete asupra regiunii Belgorod

Autoritățile ruse au susținut că regiunea Belgorod a fost supusă unui atac cu rachete ucrainene în dimineața zilei de 21 martie, care a rănit cinci persoane, potrivit The Kyiv Independent.

Anunțul vine în aceeași zi în care Rusia a lansat un atac cu rachete la scară largă asupra Kievului, rănind 13 civili, inclusiv un copil.

Ministerul rus al Apărării a susținut că forțele sale au doborât 10 proiectile lansate de lansatorul de rachete RM-70 Vampire împotriva regiunii Belgorod în jurul orei locale 8.00.

Printre victime se numără două femei și trei bărbați, toți fiind internați în spital, potrivit guvernatorului rus Viaceslav Gladkov.

Peste 30 de apartamente din șase blocuri au fost avariate în Belgorod, precum și o arenă de sport, o instituție de învățământ, 10 mașini și linii electrice, lăsând temporar 5.000 de locuitori fără electricitate, a susținut guvernatorul.

21 mart. - Acum o luna
21-03-2024

ISW: Rusia se pregătește temeinic pentru un conflict pe scară largă cu NATO

Mai mulți indicatori financiari, economici și militari sugerează că Rusia se pregătește pentru un conflict convențional pe scară largă cu NATO, potrivit analiștilor de la Institutul pentru Studiul Războiului citați de Pravda.

Potrivit analiștilor militari, este posibil ca atacul să aibă loc într-un interval de timp mai apropiat decât au presupus unii analiști occidentali, dar nu este iminent.

În data de 19 martie, președintele rus Vladimir Putin a avut o întâlnire cu liderii partidelor din Duma de Stat a Federației Ruse și a prezentat prioritățile pentru cel de-al cincilea său mandat prezidențial.

El a cerut liderilor facțiunilor din Duma de Stat a Rusiei să acționeze în interesul statului, nu al corporațiilor sau al partidelor, și a subliniat importanța numirii de persoane pe baza calificărilor și a competenței.

Liderul rus încearcă probabil să creeze condiții pentru stabilizarea poziției financiare pe termen lung a Rusiei cu niveluri ridicate de cheltuieli guvernamentale și semnalează că stabilitatea financiară pe termen lung a Rusiei va necesita cel puțin unele neplăceri pentru funcționarii de securitate ruși bogați și cu influență politică, potrivit sursei citate.

21 mart. - Acum o luna
21-03-2024

Cel puțin 13 răniți în urma atacului cu rachete asupra Kievului

Atacul lansat joi dimineață de forțele ruse asupra Kievului a rănit cel puțin 13 persoane și a provocat daune caselor și infrastructurii din întregul oraș, potrivit Kyiv Independent.

Potrivit primarului Kievului, Vitali Kliciko, cel puțin două persoane au fost internate în spital. Serhii Popko, șeful Administrației Militare a orașului Kiev, a declarat că una dintre victimele districtului Shevchenkivskyi este o fetiță de 11 ani.

Atacul a afectat blocuri de apartamente, o grădiniță, infrastructură și mașini.

21 mart. - Acum o luna
21-03-2024

Forțele ruse au lansat 31 de rachete asupra Kievului

Forțele ruse au atacat joi dimineață Kievul cu 2 rachete balistice Iskander-M/Kinjal și 29 de rachete de croazieră. Toate au fost doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană, au anunțat forțele aeriene ucrainene, citate de Pravda.

21 mart. - Acum o luna
21-03-2024

Atac cu rachete asupra Kievului

Forțele ruse au lansat joi dimineață un atac masiv cu drone și rachete asupra capitalei Kiev și regiunii, au anunțat autoritățile ucrainene.

Forțele ruse au folosit în atac rachete de croazieră Kh-101/Kh-555/Kh-55 de la bombardiere strategice Tu-95MS și rachete balistice lansate de pe teritoriul Federației Ruse. Rachetele au pătruns în capitală în același timp din direcții diferite.

Potrivit primarului Kievului, Vitali Kliciko, cel puțin 10 localnici, între care o fată de 11 ani, au fost răniți în atac. Doi au fost internați în spital. Șase dintre victime erau sunt din orașul Shevchenkivskyi din Kiev, în timp ce restul de patru sunt din districtul Svyatoshynsky.

20 mart. - Acum o luna
20-03-2024

La granița regiunii Cernihiv se construiesc fortificații pe mai multe linii defensive

Comandamentul Operațional „Nord” a transmis, miercuri, un comunicat în care anunță ample lucrări de construcție a unor fortificații pe mai multe linii defensive la granița regiunii Cernihiv.

„La granița regiunii Cernihiv, de câteva luni se desfășoară lucrări de fortificații. Se construiesc linii defensive și se creează un sistem de bariere inginerești. Se construiesc puncte forte ale liniei intermediare de apărare”, se arată în comunicat.

Potrivit Comandamentului Operațional „Nord”, aceste fortificații vor putea încetini semnificativ inamicul, în cazul în care acesta va plănui să atace din nou în această zonă.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (23)

Burt365   •   21.03.2024, 22:05

Rugam trolii rusnaci care iau apărarea regimului criminal să plece de pe toate site-urile românești. Noi suntem lămuriți despre cine sunt rușii și ce aduc cu ei: furt, crimă, minciuna și, nu demult, comunism. Să vă fie rușine!

    Daniel_DNL   •   22.03.2024, 08:08

    Burt365   •  21.03.2024, 22:05

    Rugam trolii rusnaci care iau apărarea regimului criminal să plece de pe toate site-urile românești. Noi suntem lămuriți despre cine sunt rușii și ce aduc cu ei: furt, crimă, minciuna și, nu demult, comunism. Să vă fie rușine!

    Care rugăm? Vorbesti in locul altora? Daca sunteti mai multi, eu va rog sa mă duceți voluntari in Ucraina, si sa ii ajutati pe ucraineni sa scape de ruși, si sa ma scapi si pe mine tot de rusi. Da nu faci gargara pe internet, sa mergi direct pe front, in linia întâi

267890   •   21.03.2024, 15:39

Țaca-paca - rușii si americanii se joacă pe seama ucrainenilor. Îi compătimesc, deși nu-i iubesc. Merită ce li se întâmplă. Ei și-au făcut-o. Mai precis Zelensky le-a făcut-o.

    Sfantul_Cuvios_Pafnutie   •   21.03.2024, 21:29

    267890   •  21.03.2024, 15:39

    Țaca-paca - rușii si americanii se joacă pe seama ucrainenilor. Îi compătimesc, deși nu-i iubesc. Merită ce li se întâmplă. Ei și-au făcut-o. Mai precis Zelensky le-a făcut-o.

    Da, dacă ucrainenii se predau din 2022, acum ar fi putut și ei să jefuiască și să omoare prin țările baltice sau prin România alături de "eliberatorii" ruşi. Dar nuuuu, lor le-a trebuit independenţă, libertate, nesimţiţi nerecunoscători....

      Daniel_DNL   •   22.03.2024, 08:24

      Sfantul_Cuvios_Pafnutie   •  21.03.2024, 21:29

      Da, dacă ucrainenii se predau din 2022, acum ar fi putut și ei să jefuiască și să omoare prin țările baltice sau prin România alături de "eliberatorii" ruşi. Dar nuuuu, lor le-a trebuit independenţă, libertate, nesimţiţi nerecunoscători....

      Nu s-au predat, ca nu au fost lasati de sefii lor anglo-americani. Ucrainenii au vrut sa renunțe chiar de la inceput...vezi negocierile de la Istanbul

nobody   •   21.03.2024, 14:21

Parca rusnacii nu mai aveau rachete, erau aia de la institutul razboiului care ne linisteau cu asta. Acu„ vad ca au din belsug, le revarsa, tot din belsug, dar, culmea, fara morti, doar raniti. Pare-se ca la gradul de precizie cam dau clasa la amerloci...

    VolodimirZelenski   •   21.03.2024, 14:43

    nobody   •  21.03.2024, 14:21

    Parca rusnacii nu mai aveau rachete, erau aia de la institutul razboiului care ne linisteau cu asta. Acu„ vad ca au din belsug, le revarsa, tot din belsug, dar, culmea, fara morti, doar raniti. Pare-se ca la gradul de precizie cam dau clasa la amerloci...

    Ruzii dau cateva zeci de rachete, dintre care aproape toate sunt interceptate si distruse.

      Daniel_DNL   •   22.03.2024, 08:14

      VolodimirZelenski   •  21.03.2024, 14:43

      Ruzii dau cateva zeci de rachete, dintre care aproape toate sunt interceptate si distruse.

      Bine zis, aproape toate, nu toate. Si alea care nu sunt toate...fac treaba cat si pentru celelalte . Alea aproape toate, sunt de fapt momeală, dar tu nu stii de astea

      Richardxyz13   •   21.03.2024, 18:50

      VolodimirZelenski   •  21.03.2024, 14:43

      Ruzii dau cateva zeci de rachete, dintre care aproape toate sunt interceptate si distruse.

      Nu stiu daca te ajuta tărtăcuța, dar ai aici detalii despre racheta rusească despre care Germania recunoaste ca poate ajunge in 4 minute la ei si sa distrugă intreaga Germania si, pe deasupra este si nedetectabilă https://twitter.com/Carmen62100722/status/1770725467290567023?t=nTY9agYzhFCFQ_6Enh0NnQ&s=19

        Sfantul_Cuvios_Pafnutie   •   21.03.2024, 21:35

        Richardxyz13   •  21.03.2024, 18:50

        Nu stiu daca te ajuta tărtăcuța, dar ai aici detalii despre racheta rusească despre care Germania recunoaste ca poate ajunge in 4 minute la ei si sa distrugă intreaga Germania si, pe deasupra este si nedetectabilă https://twitter.com/Carmen62100722/status/1770725467290567023?t=nTY9agYzhFCFQ_6Enh0NnQ&s=19

        Ştim, ştim, din seria T-14, cel mai bun tanc din lume, Su-57, care rade toată aviaţia NATO sau S-400, pe care dacă-l desfăşoară ruşii la graniţă nu mai zboară nici musca până la Berlin fără bilet de voie semnat de Putin. Ce mai fac supermegainvincibilele hiperultrasonice? Putin parcă rădea în 5 minute toată Europa cu ele dacă voia, nu? Interesant cum, cu tot ubertech-ul ăsta al lor, ruşii tot se chinuie de DOI ani împotriva unei armate înarmate cu echipament second-hand NATO. Apropo, de ce nu ne spui și, dacă rușii ar fi suficient de ... cât să folosească superracheta lor nucleară, cam care e planul lor să scape de replica americană? Au pus motoare hipersonic Rusiei ca să fugă de rachetele americane?

          Daniel_DNL   •   22.03.2024, 08:28

          Sfantul_Cuvios_Pafnutie   •  21.03.2024, 21:35

          Ştim, ştim, din seria T-14, cel mai bun tanc din lume, Su-57, care rade toată aviaţia NATO sau S-400, pe care dacă-l desfăşoară ruşii la graniţă nu mai zboară nici musca până la Berlin fără bilet de voie semnat de Putin. Ce mai fac supermegainvincibilele hiperultrasonice? Putin parcă rădea în 5 minute toată Europa cu ele dacă voia, nu? Interesant cum, cu tot ubertech-ul ăsta al lor, ruşii tot se chinuie de DOI ani împotriva unei armate înarmate cu echipament second-hand NATO. Apropo, de ce nu ne spui și, dacă rușii ar fi suficient de ... cât să folosească superracheta lor nucleară, cam care e planul lor să scape de replica americană? Au pus motoare hipersonic Rusiei ca să fugă de rachetele americane?

          Tu asta vrei? Nucleare? Observ ca esti bătăuș, nu pacifist. Te rog, ceva îndemnuri la pace...

Vezi toate comentariile (23)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Specia rară care a fost observată în pădurile României. E printre puținele animale de pe pământ care nu fac deloc zgomot
FANATIK.RO
Specia rară care a fost observată în pădurile României. E printre puținele animale de pe pământ care nu fac deloc zgomot
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Viva.ro
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Acasă la Dana Nălbaru și la Dragoș Bucur. Uite-i cum muncesc pământul la Moșteni-Greci! Actorul ară cu tractorul, solista și fiica ei văruiesc pomii în livadă
Libertateapentrufemei.ro
Acasă la Dana Nălbaru și la Dragoș Bucur. Uite-i cum muncesc pământul la Moșteni-Greci! Actorul ară cu tractorul, solista și fiica ei văruiesc pomii în livadă
Meciul dintre Nadal și un puști de 16 ani a intrat în istorie. Cine a câștigat
GSP.RO
Meciul dintre Nadal și un puști de 16 ani a intrat în istorie. Cine a câștigat
Horoscopul Orisha. Ce semn zodiacal ai în zodiacul african. Cum să îți activezi puterea din spatele zilei tale de naştere
FANATIK.RO
Horoscopul Orisha. Ce semn zodiacal ai în zodiacul african. Cum să îți activezi puterea din spatele zilei tale de naştere
O fetiță spunea că are un monstru în cameră, dar mama nu a luat-o în seamă. Ce au descoperit după a șocat întreaga familie
Știrileprotv.ro
O fetiță spunea că are un monstru în cameră, dar mama nu a luat-o în seamă. Ce au descoperit după a șocat întreaga familie
Imagini din casa în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă, alături de fiul lor / Foto
Unica.ro
Imagini din casa în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă, alături de fiul lor / Foto
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia s-a agravat"
Observatornews.ro
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia s-a agravat"
Horoscop 27 aprilie 2024. Scorpionii ar fi bine să dea dovadă de mai multă flexibilitate, în special în negocierile legate de bani sau bunuri
HOROSCOP
Horoscop 27 aprilie 2024. Scorpionii ar fi bine să dea dovadă de mai multă flexibilitate, în special în negocierile legate de bani sau bunuri

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI