MENIU CAUTĂ

Liviu Dragnea, audiat la Parchetul General în dosarul privind violențele din 10 august

Distribuie

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns, vineri după-amiază, la sediul Parchetului General pentru a da declarații. Surse citate de presă transmit că liderul social-democrat a fost chemat în legătură cu dosarul violențelor din 10 august.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 19.23: Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că a fost citat la Parchetul General în calitate de martor în legătură cu afirmaţiile despre tentativa de lovitură de stat la protestul din 10 august.

„Am fost citat ca martor în legătură cu afirmaţiile despre tentativa de lovitură de stat. Am fost întrebat dacă am elemente în sprijinul afirmaţiilor mele şi le-am prezentat procurorului”, a spus Dragnea la ieşirea din Parchet.

„Tot ce am avut de spus, am spus în faţa procurorului ca martor. Mi s-a pus în vedere că nu pot să spun (…) Nu am depus niciun document (…) Ce le-am spus dumnealor, nu pot să vă spun dumneavoastră (…). Eu nu am primit informări nici de la SRI, nici de la Ministerul de Interne, nici de la nimeni (…) Am încheiat, asta nu e conferinţă de presă, îmi pare rău. Nu vreau să îmi dau cu părerea. I-am spus şi domnului procuror care este punctul meu de vedere. Jandarmeria, în opinia mea, a acţionat legal şi conform cu regulamentele lor pe care le au, în condiţiile în care acolo au fost nişte violenţe destul de mari”, a răspuns Dragnea la întrebările jurnaliştilor.

Întrebat dacă va da declaraţii şi la DIICOT, Dragnea a spus: „Merg unde mă cheamă oricine”.

De asemenea, liderul PSD a fost întrebat dacă îi este teamă că va fi pus sub acuzare. „Nici vorbă”, a răspuns preşedintele PSD.

Întrebat dacă Jandarmeria a acţionat legal, cine se face vinovat de violenţele de la protest, Dragnea a afirmat: „Cei care au organizat aceste violenţe”.

„Tot timpul să se delimiteze de grupurile violente”, a spus Dragnea, întrebat ce mesaj le adresează protestatarilor paşnici.

La Parchetul General au fost prezenţi şi câţiva protestatari, care au strigat lozinci împotriva lui Liviu Dragnea.

„De unde sunteţi atât de bogat”, i s-a adresat un protestatar, iar liderul PSD i-a răspuns: „Unde este bogăţia mea? Nu v-aţi saturat de atâtea minciuni?”


Dragnea nu a dat declarații presei în momentul în care a intrat în sediul Parchetului General, acolo unde se află în acest moment, spunând doar că a fost chemat în calitate de martor.

Întrebat dacă este posibil ca audierea lui să fie legată de faptul că se vehiculează că în seara zilei de 10 august a fost vorba de o lovitură de stat, șeful PSD a spus că „speră că despre asta e vorba”.


Citește și: Cum s-au văzut cele mai mari exerciții militare din Rusia din ultimele patru decenii. Vladimir Putin: ”Federaţia Rusă este un stat iubitor de pace” / FOTO&VIDEO


 

Citește mai multe despre audieri și Parchetul General pe Libertatea.

Comentarii