Mergi direct la conținut »
Liviu Pop asociază SUA și Germania cu niște gândaci. Explicațiile senatorului: „Nu am avut intenţia asta. Poate anumite companii din statele respective”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Liviu Pop asociază SUA și Germania cu niște gândaci. Explicațiile senatorului: „Nu am avut intenţia asta. Poate anumite companii din statele respective”

Liviu Pop asociază SUA și Germania cu niște gândaci. Explicațiile senatorului: „Nu am avut intenţia asta. Poate anumite companii din statele respective”

Liviu Pop a distribuit pe Facebook o imagine din care reiese că asociază state precum Germania și SUA cu niște...gândaci. Senatorul PSD spune că nu a fost intenţia lui să asocieze țările respective, aşa cum sugerează fotografia postată de el, pe Facebook. A distribuit acea fotografie, susţine el, pentru replicile dintre Liviu Dragnea şi Klaus Iohannis. În orice caz, se poate face o asociere, eventual cu anumite companii din statele respective.

De Sorina Ionaşc,

Fotografia distribuită de Liviu Pop a stârnit controverse în rândul opiniei publice. Deşi în imagine apar numele Austriei, Germaniei, Olandei şi Statelor Unite ale Americii alături de nişte gândaci, senatorul spune că noi am înţeles greşit.

Redăm dialogul ca atare:

Libertatea: Se înţelege, din acea poză, că acele state ar fi nişte gândaci.

Liviu Pop: Asta aţi înţeles dvs poate. Eu nu am avut intenţia asta. Nu pot să compar eu o ţară sau o persoană cu un animal. Mi-a plăcut foarte mult de domnul Klaus Werner Iohannis şi de aceea am preluat poză de pe un site. Nu puteam s-o decupez pentru că m-aţi fi acuzat de plagiat.

Libertatea: Deci nu e nicio legătură?

Liviu Pop: Nu mă interesează ce e cu acei gândaci şi cu acele state care nici nu au denumirea corectă şi nici cu dialogul dintre domnul Dragnea şi domnul Iohannis. Mi-a plăcut doar replica domnului Iohannis.

Libertatea: Totuşi, apar nişte gândaci în poză, lângă numele unor state…

Liviu Pop: Şi ce să fac eu cu gândacii? Eu cred că mai interesant ar fi, dacă tot vorbim de Statetele Unite, să vedem de ce nu avem încă vizele ridicate pentru Statele Unite ale Americii, că asta e atributul domnului Iohannis.

Mai mult, social-democratul spune că nu are motive să-şi prezinte scuze faţă de statele respective. Asocierea ar putea fi făcută, spune el, cu altceva.

„Dacă tot vreţi să mergem cu imaginaţia, poate putem discuta despre anumite companii din statele respective, dar nicidecum de statul în sine. Companii care fac evaziune fiscală şi în România. Dar nu m-am gândit la acest aspect, să asociez o persoană sau un stat cu un animal”, a conchis Liviu Pop.

Close
Închide
  Close