UPDATE 14:30: Un număr de 688 de gospodării din opt localități din Bacău sunt inundate din cauza precipitațiilor abundente, un sat cu 160 de locuințe fiind izolat. Peste 12.000 de familii din sud-vestul județului nu au curent, iar traficul este îngreunat pe DN 11, pe Valea Oituzului, ca urmare a aluviunilor căzute de pe versanți pe șosea. Autoritățile au început îndiguirile cu saci de nisip pe râurile Trotuș și Nigel, în municipiul Bacău, făcându-se apel și la Armată.

Autoritățile din județul Bacău sunt în alertă, după ce nu mai puțin de 688 de gospodării au fost inundate, iar o serie de râuri importante, precum Trotuș și Nigel, au început să iasă din albiile majore. Cele mai afectate localități, din cele opt în care s-au înregistrat inundații, sunt Slănic Moldova, cu 306 gospodării, și Moinești, cu 300 de locuințe, curți și beciuri.

„În calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, am dispus către toate primăriile din bazinul hidrografic al râului Trotuș să intervină cu voluntari, alături de forțe ale Ministerului Afacerilor Interne și ale Ministerului Apărării Naționale, dacă situația o impune, pentru îndiguirea cu saci cu nisip a cursului de apă, având în vedere că s-a depășit cu 10 cm cota de inundații. De asemenea, în municipiul Bacău, acționăm cu forțe sporite pentru îndiguirea râului Nigel, pentru a nu afecta locuințele de pe Calea Moldovei. Pentru această operațiune, ne vor veni în sprijin și 20 de militari”, a declarat, sâmbătă, pentru Libertatea prefectul județului Bacău, Maricica Coșa.

Breşă în digul râului Tărlung din județul Covasna. InundațiiIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

„Prin noi înșine”, etapa pe bani. Membrii și simpatizanții PNL au contribuit cu 10,51 de milioane de lei la partid, statul a dat 74,91 de milioane de lei
Recomandări
„Prin noi înșine”, etapa pe bani. Membrii și simpatizanții PNL au contribuit cu 10,51 de milioane de lei la partid, statul a dat 74,91 de milioane de lei

sursă foto: Desteptarea

Potrivit sursei citate, 160 de familii din localitatea Poduri au rămas izolate parțial, după ce podul de acces în sat s-a rupt. De asemenea, traficul rutier între Moldova și Ardeal, pe DN 11, se desfășoară cu dificultate pe raza localității Hârja, de pe Valea Oituzului, din cauza aluviunilor căzute de pe versanți pe șosea.

Intemperiile au afectat și peste 12.000 de consumatori ai E.ON, care nu au energie electrică de mai multe ore după ce un post de transformare din Târgu Ocna a fost afectat.


Totodată, din cauza precipitaţiilor abundente, mai multe localităţi au rămas fără energie electrică, circulaţia pe drumul Oneşti – Bacău este blocată, pe drumul Oneşti – Adjud se efectuează cu dificultate din cauza apei de pe carosabil, au fost semnalate avarii la reţele de electricitate şi de gaz şi mai multe persoane au fost salvate de pompierii militari.

::placeholdeR–>

Vă reamintim că meteorologii au emis vineri, 29 iunie, un cod portocaliu de ploi abundente, până sâmbătă seara, în nordul și centrul țării, în timp ce hidrologii au emis un cod portocaliu de inundaţii pe râuri din 19 de judeţe, până duminică

Culisele planului privind retragerea lui Piedone. Negocieri la cuțite între PSD și partidul lui Dan Voiculescu
Recomandări
Culisele planului privind retragerea lui Piedone. Negocieri la cuțite între PSD și partidul lui Dan Voiculescu

„În urma intervenţiei echipajelor de pompieri în Moineşti, Comăneşti şi Poduri au fost salvate 13 persoane, cinci adulţi şi opt copii, două persoane suferă de probleme locomotorii. În comuna Ştefan cel Mare au fost salvate patru persoane, iar la Sănduleni s-a solicitat evacuarea unui adult şi a doi copii. Se lucrează pentru degajarea a două autoturisme rămase blocate în apă în municipiul Bacău”, au declarat reprezentanţii ISU Bacău.


În comuna Oituz, o ţeavă de gaz a fost avariată, iar în localităţile Poduri, Valea Sosii, Prohozeşti, Cernu, Bucşeşti, Buleni şi parţial Moineşti, 25 de posturi de transformare sunt nealimentate, aproximativ 3.000 de abonaţi neavând energie electrică.

Află care era situația traficului rutier, sâmbătă dimineața, după ploile abundente din ultima perioadă.


Citește și: Previziuni astrologie pentru perioada 30 iunie – 6 iulie 2018. Chiron va intra în mișcare aparent retrogradă


 

Google News Urmărește-ne pe Google News