Mergi direct la conținut »
Localităţile din Moldova rămase fără curent din cauza viiturilor, realimentate cu energie electrică. În total, au fost peste 100 de avarii Galerie foto
5imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Localităţile din Moldova rămase fără curent din cauza viiturilor, realimentate cu energie electrică. În total, au fost peste 100 de avarii

Localităţile din Moldova rămase fără curent din cauza viiturilor, realimentate cu energie electrică. În total, au fost peste 100 de avarii

Toate localitățile din zona Moldovei care au rămas fără energie electrică din cauza intemperiilor și a viiturilor, în special, au fost realimentate cu energie electrică. Delgaz Grid a trebuie să intervină pentru remedierea a peste o sută de avarii apărute în ultimele 48 de ore, cel mai afectat fiind județul Bacău. 

De Theodor Istrate,

Ultimii 4.000 de abonați ai E.ON care nu aveau curent în cursul serii de sâmbătă au fost realimentați cu energie electrică, după ce echipele de intervenții ale Delgaz Grid au reușit remedierea avariilor apărute în rețelele de distribuție din cauza viiturilor.

În cursul dimineții de duminică, mai existau doar trei consumatori din localitatea Broşteni, județul Suceava, care nu erau alimentaţi cu energie electrică din cauza unui stâlp de medie tensiune afectat de inundații.

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, a fost reluată distribuţia de energie pe toate reţelele de medie tensiune din Moldova ce au fost afectate de inundaţii în ultimele zile.

„Electricienii noştri au intervenit la peste o sută de avarii din reţeaua de medie tensiune în ultimele 48 de ore, defecțiuni ce au implicat conductoare şi stâlpi rupţi, elemente de izolaţie şi de sustinere deteriorate, precum şi copaci căzuţi în reţele. Au fost făcute câteva mii de manevre atât prin echipamente telecomandate, cât şi în teren, pentru alimentarea consumatorilor pe căi alternative, izolarea şi remedierea defecţiunilor”, au precizat reprezentanții Delgaz Grid.

Cea mai gravă situaţie a fost în orașul Târgu Ocna, județul Bacău, unde staţia de transformare din localitate a fost inundată, sâmbătă, de viitura formată pe râul Trotuş, rămânând fără energie electrică, timp de câteva ore, peste 12.000 de consumatori.

Tolo: Ce se întâmpla dacă Bănicioiu făcea lucrări stomatologice în același timp în care el, ca ministru, schimba legea pentru ca spitalul unde lucra să ia mai mulți bani de la stat?!
Recomandări

Tolo: Ce se întâmpla dacă Bănicioiu făcea lucrări stomatologice în același timp în care el, ca ministru, schimba legea pentru ca spitalul unde lucra să ia mai mulți bani de la stat?!

Odată cu retragerea apelor, au început lucrările de curăţare a staţiei, care se vor desfăşura pe o perioadă de câteva zile. Pentru repunerea în funcţiune a staţiei, Delgaz Grid a detaşat aproximativ 40 de electricieni şi ingineri din județele Bacău şi Vaslui, care au început să lucreze în cursul dimineții de duminică, împreună cu reprezentanţi ai Primăriei Tg. Ocna.


Citește și EXCLUSIV/Povestea neamțului care a adus în România toți marii artiști ai lumii. Chistian Raetscher: ”După 500 de concerte, încă mă bucur când primesc zâmbete”


 

Close
Închide
  Close