Mergi direct la conținut »
Locuri de muncă în Portugalia și Danemarca, pentru gorjeni. În ce domeniu e nevoie de muncitori
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Locuri de muncă în Portugalia și Danemarca, pentru gorjeni. În ce domeniu e nevoie de muncitori

Locuri de muncă în Portugalia și Danemarca, pentru gorjeni. În ce domeniu e nevoie de muncitori

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj pune la dispoziţia şomerilor gorjenilor, prin intermediul reţelei EURES, 200 de locuri de muncă în Danemarca şi în Portugalia, în domeniul agricol.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă al AJOFM Gorj, este vorba de 100 locuri pentru Danemarca şi 100 de locuri pentru Portugalia, pentru muncă sezonieră, la cules de mazăre în campania 2019.

Candidaţii trebuie să aibă vârsta de minim 18 ani şi să poată susţine muncă fizică grea, indiferent de climă.

Locuri de muncă în Portugalia, în 2019

Pentru Portugalia, cazarea se face în case echipate cu toate utilităţile, iar taxa de cazare plătită de lucrător pe lună este de 100 – 120 euro, incluzând consumul/utilităţile. Transportul dus-întors România-Portugalia este plătit de angajator, urmând să recupereze banii din salariile plătite angajatului, iar transportul de la locul cazării la locul de muncă este gratuit, fiind asigurat de către angajator.

În ceea ce priveşte plata muncii, în Danemarca va fi în funcţie de cantitatea culeasă, în lădiţe, caserole cu gramaj specific. Salariul este 0.6 euro brut/kg+12,5% alocaţie de concediu, iar impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislaţiei daneze.

În Portugalia, plata muncii va fi în funcţie de cantitatea culeasă, în lădiţe, caserole cu gramaj specific, cu un salariu minim/lună/persoană pentru 173 de ore de lucru de 700 euro brut. Dacă se va culege mai mult de 1.950 kilograme în 173 de ore, se va plăti, pentru fiecare kilogram cules în plus, 0,30 euro/kg, ca bonus. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislaţiei portugheze.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

Locuri de muncă în Danemarca, în 2019

Pentru Danemarca, durata contractului este din iunie până în octombrie 2019, cu un program de lucru 30 – 40 ore, 6 zile pe săptămână, iar pentru Portugalia, martie – iunie 2019, cu un program de lucru 30 – 40 ore, 6 zile pe săptămână.

Cei care vor merge la muncă în Danemarca vor fi cazaţi în rulote în camping, unde sunt disponibile bucătărie, sală de mese, toalete, baie cu duşuri, maşini de spălat, internet Wireless.

Taxa de cazare plătită de lucrător pe zi este de 8 euro şi acoperă inclusiv gazul, apa şi electricitatea. Transportul dus-întors Romania-Danemarca este în sarcina lucrătorului, iar pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, angajatorul va pune la dispoziţia lucrătorilor un autobuz, contra cost, pentru 1,5 euro/zi/persoană. Opţional, lucrătorii pot să îşi aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) oferea peste 31.000 de locuri de muncă, la nivel naţional. Cele mai multe joburi erau în București, Dolj și Prahova.


Citește și… FOTO/ Tren de Centenar, pe urmele Marii Uniri. Peste 100 de timișeni refac drumul spre Alba Iulia. Printre ei, fiul unui delegat, în vârstă de 95 de ani


 

Close
Închide
  Close