Mergi direct la conținut »
Primăria Capitalei vrea să acorde locuri de muncă și locuințe pentru tinerii din centrele de plasament
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Primăria Capitalei vrea să acorde locuri de muncă și locuințe pentru tinerii din centrele de plasament

Primăria Capitalei vrea să acorde locuri de muncă și locuințe pentru tinerii din centrele de plasament

Locuri de muncă și locuințe pentru tinerii  din centrele de plasament. La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, în ședința CGMB din data de 23 august va fi supus votului consilierilor generali proiectul  ”O șansă la integrare socială pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție a copilului din municipiul București”.  

UPDATE, 23 august, ora 16.05: Proiectul a fost votat de consilierii generali cu unanimitate de voturi.

Beneficiarii proiectului vor fi tinerii care au părăsit de maxim un an sau urmează să părăsească sistemul de protecție a copilului din București și nu au posibilitatea de reintegrare familiala, nu au locuința si nu dispun de mijloacele financiare necesare închirierii sau cumpărării unei locuințe.

„Potrivit raportarilor Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului de la nivelul sectoarelor, până la finalul anului 2018, 148 de tineri urmează să părăsească sistemul de protecție ca urmare a îndeplinirii conditiilor legale, fără a fi pregatiti pentru o viață independentă sau având o pregătire extrem de limitată. În vederea incluziunii sociale si profesionale, tinerii aflați în situații de vulnerabilitate au nevoie de o atentie deosebita si masuri sporite de protectie sociala. Din aceast motiv, Primaria Capitalei, prin DGASMB, intentioneaza derularea unui program prin care acesti tineri sa fie ajutati sa isi gaseasca un loc de munca si totodata  sa aiba posibilitatea obtinerii unei locuinte de serviciu”, a spus  Primarul General, Gabriela Firea

Un stomatolog pasionat de medicina de urgenţă îi ia apărarea lui Raed Arafat. “Sunt alţi şefi mai mici care trebuie să răspundă”
Recomandări

Un stomatolog pasionat de medicina de urgenţă îi ia apărarea lui Raed Arafat. “Sunt alţi şefi mai mici care trebuie să răspundă”

Tinerii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 17 şi 27 ani şi să deţină buletin emis pe raza administrativ-teritorială a Capitalei. Acestia vor fi îndrumați și consiliați vocational de catre specialistii DGASMB pentru a putea ocupa un post în cadrul companiilor municipale si, după angajare, vor putea primi o locuinţă de serviciu, pe perioada ocupării locului de muncă respectiv.

Citește și

VIDEO. Întoarcerea acasă. Au revenit la Humulești după 12 ani de Anglia: „Vrem să ne creștem copiii românește”

 

Close
Închide
  Close