Întrebat dacă „se mai ia șpagă la ANAF”, Lucian Heiuş a răspuns afirmativ. „Din păcate, da. Anul ăsta am avut în jur de 6, 7 inspectori care au fost prinși în flagrant și au fost arestați direct”, a spus şeful ANAF.
Lucian Heiuş susţine că poți reduce tentația reducând la maximum contactul dintre inspectori și agenții economici.
„Cu cât reușim să digitalizăm mai repede, să avem acces direct din biroul inspectorului la contabilitatea firmei, cu atât vom reduce mai mult contactul direct dintre inspectori si contribuabili. Nu e un fenomen de masă. O mână de oameni aruncă o anatemă asupra întregului ANAF, unde majoritatea sunt oameni cinstiți, dedicați profesiei. Din păcate, mai există și asemenea oameni”, spune şeful ANAF.
Acesta mai spune că există o direcție de integritate în care sunt implementate anumite proceduri, cu scopul de a identifica persoanele predispuse spre asemenea fapte.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
adriandan75 • 25.09.2022, 18:36
Băi nesimtire, eu sunt unul dintre cei care arunc cu anatema asupra a 90% din functionarii ANAF.De ce? Pentru ca sunteti niste incompetenti corupti iar tu esti seful lor( te-ai bucurat când te-a pus partidul acolo).Care este gradul de colectare a taxelor catre bugetul de stat? Care este gradul de digitalizare in ANAF? Dacă justitia ar fi fost independenta si nu politizata cum este acum oare câți functionari de la ANAF ar fi avut dosare penale la DNA? Dl. Heiuș se vaită ca a fost amenințat? De ce nu a facut publice numele celor care l-au amenințat? Le- a facut plangere penala sau asteapta sa treaca 3-4 ani sa ne spună ca si el este " Me too movement"? PS.Câți dintre functionarii ANAF sunt angajați acolo pe pile si șpagi? Are dl.Heiuș un antidot impotriva acestor practici? Da sau nu? Dacă nu sa iasă public sa-si dea demisia si să ne spună precum Constantinescu " am fost infrânt de sistem" .