MENIU CAUTĂ
08 Sep. 2009 19:45

Lucian Viziru: «Am fost showman de mic»

Distribuie

Actorul Lucian Viziru a făcut tenis de performanţă până în adolescenţă.

Cântăreţ, apoi actor în telenovele. Puţini ştiu însă că prima dragoste a lui Lucian Viziru (32 de ani) a fost tenisul de câmp. Nepotul regretatului Gogu Viziru ne dezvăluie, în paginile revistei Tenis Partener, cum s-a lăsat de sport şi s-a apucat de muzică şi de actorie.4148-180671-viziru.jpg

Paşii lui Lucian pe terenul de tenis au fost călăuziţi de Gogu Viziru, jucător de bază în Cupa Davis în urmă cu cinci decenii. Bunicul şi-a dorit să aibă un băiat care să-i continue performanţa, dar a avut-o doar pe mama. A aşteptat 30 de ani, până când am apărut eu, ca să-şi vadă visul împlinit'. Numele predecesorului a constituit însă mai mult o corvoadă decât un avantaj. Am jucat cu unul pe care îl chema Săracu. Mama m-a văzut cum am pierdut. Mi-a făcut un scandal imens. Cred că a auzit tot cartierul cum a ţipat la mine. M-a dus la frizer, m-a ras în cap, iar a doua zi am mers la şcoală. Zicea: cum să te bată Săracu din Slobozia!? Te cheamă Viziru! N-ai cum să pierzi!'.

Cum l-a determinat o ţigancă să se retragă

Talentat, Lucian Viziru, vicecampion naţional în 1995, e convins că altfel s-ar fi scris destinul său dacă ar fi ajuns la celebra aca- demie de tenis a lui Nick Bolletieri, din Florida (SUA): Am fost un showman de mic. Sacrificam performanţa în favoarea spectacolului. Dacă îmi ieşea un passing-shot printre picioare şi mă aplauda lumea, eram mulţumit. Dacă ajungeam la Bolletieri, sunt sută la sută convins că aş fi fost între primii 200 din lume'.

Abandonarea tenisului s-a produs în apropierea majoratului. Înainte de challengerul de la Braşov, mă plimbam prin oraş şi o ţigancă mi-a cerut bani, promiţându- mi noroc de la Dumnezeu. I-am spus că norocul mi-l fac singur şi nu i-am 4148-180672-buni.jpgdat nimic. Probabil, m-a blestemat. La turneu, se retrăsese un jucător şi s-a dat cu banul dacă să intru sau nu pe tablou. Am ales stema şi am greşit. Aici am terminat cu tenisul'. A plecat în Germania, iar când s-a întors, la 19 ani, a fondat trupa Gaz pe Foc.

Bunicul, echipă cu Țiriac

Gogu Viziru (foto), decedat în 2003, la vârsta de 79 de ani, a disputat 20 de meciuri, în Cupa Davis, pentru România, în perioada 1948-1961, făcând echipă inclusiv cu Ion Țiriac. Cât a jucat tenis, nepotul lui, Lucian, a resimţit presiunea iscată din dorinţa de a-i călca pe urme. El şi mama au fost «teroriştii » principali. Mi-era frică de el şi de-atunci am rămas cu teama de a fi mediocru', spune Viziru

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Primăria Capitalei a „abandonat” trei panouri electrice sub Podul Basarab
Comentarii