UPDATE 22.00: După ce inițial reprezentanții Poliției Capitalei au precizat pentru Libertatea că nu au informații despre amenzile premierului, aceștia au revenit cu un comunicat oficial în care anunță că au fost amendați în total 5 membri ai Guvernului.

Executivul nu a precizat, însă, cum au fost date amenzile și nici dacă ceilalți participanți la „șueta” din biroul premierului au fostși ei contravenționați .

Reacţia premierului a venit după ce vineri seara, în spaţiul public a apărut o fotografie în care şeful Executivului se află la biroul de la Palatul Victoria, alături de câţiva miniştri, unde beau şi fumează.

Ludovic Orban a achitat două amenzi în valoare de 3.000 de lei, pentru că a fumat şi nu a purtat masca la birou. Alți 4 membri ai Executivului, amendați
Fotografia cu Orban și alți membri ai Executivului care a devenit virală pe Facebook

Premierul consideră că regulile trebuie respectate în aceeași măsură de către orice cetățean, indiferent de poziția pe care o ocupă, iar în cazul în care acestea sunt încălcate trebuie aplicate sancțiunile stabilite de lege, fără a face distincție.

Comunicatul Guvernului:

Contactați de Libertatea, reprezentanții Poliției Capitalei au precizat că nu au nici o informaţie în acest moment cu privire la amenda premierului.

Premierul Ludovic Orban a declarat pentru Libertatea că fotografia în care apar mai mulți membri ai Guvernului, în timp ce fumează și consumă băuturi alcoolice, a fost făcută în biroul său, luni, de ziua sa, când a împlinit 57 de ani.

El a mai spus că în încăpere mai erau „trei colegi care nu se văd în poză”. Întrebat cine a făcut fotografia, premierul a spus că „eventual, cine ne-a servit putea să o facă”.

Citeşte şi:

SURSE: Deputatul Ben Oni Ardelean, suspectat că ar fi făcut fotografia cu Orban şi miniştrii, petrecând la Palatul Victoria. Cine se mai afla în birou

Reacții la fotografia controversată din biroul lui Ludovic Orban. „Scuze și demisia!”, „Ilegal și lipsit de respect”. Comentariul ironic al consilierului premierului

EXCLUSIV | Ludovic Orban, despre fotografia controversată: „Era ziua mea, au venit câțiva colegi să-mi facă o surpriză și i-am servit, cum e normal, cu un pahar de ceva”

Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
HOROSCOP
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
RECOMANDĂRI