De Mihai Niculescu,

La o conferință pe tema construcțiilor publice, Ludovic Orban a fost întrebat de un reprezentant al constructorului Strabag despre stadiul autostrăzii Comarnic-Braşov, arată Agerpres.

„În primul rând, mi-e ruşine să vorbesc de Comarnic-Braşov, pe bune. Ştiţi că am fost implicat când nu era PPP, (parteneriat public-privat, n.r.) ci Ordonanţa 34. Am demarat licitaţia şi în mod normal dumneavoastră trebuia să câştigaţi (Strabag – n.r.), nu consorţiul celălalt, care a avut o ofertă cu 480 de milioane de euro mai mare, numai că n-am mai fost eu la selecţia finală, ci doar la preselecţie, iar consorţiul câştigător nu a putut să găsească finanţarea”, a răspuns Orban.

Sunt două variante de finanțare pentru viitoarea autostradă, a mai spus Ludovic Orban.

„Şi acest subiect l-am discutat cu cei de la BERD. Aş vrea ca la PPP să o facem cu o bancă serioasă, care să piloteze acest proiect, astfel încât să nu mai fie posibilitatea să existe o intervenţie subiectivă. Dacă nu e posibil, există şi varianta să finanţăm tronsonul de la buget. Şi aceasta este o variantă. Sunt vreo 60 şi ceva de kilometri, cu 20 de milioane de euro pe kilometru se poate ajunge în trei ani la un efort suportabil de 450-500 de milioane de euro, cu condiţia ca alte tronsoane să fie finanţate din fonduri UE. Decizia trebuie luată în scurt timp, pentru că acest tronson este vital”, a adăugat premierul.

Ludovic Orban a mai spus că speră ca tronsoanele noi de autostradă, care nu au putut să fie finanţate din exerciţiul financiar 2014-2020, să poată primi bani europeni din noul exerciţiu, 2021-2027.

Citeşte şi:

Comisarul Traian Berbeceanu este noul șef de cabinet al ministrului de interne Traian Vela

Unul dintre bărbații acuzați că au violat fetița de 10 ani din Brăila era judecat, în libertate, pentru agresarea sexuală a altei minore

Lupte de stradă la Paris. Franța, paralizată de 1,5 milioane de oameni care au participat la o grevă masivă provocată de reforma pensiilor

La mulți ani de pace, NATO!

Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism
HOROSCOP

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism