Mergi direct la conținut »
Lumea arde, iar președintele Belarus, Aleksandr Lukaşenko, joacă hochei. ”Sportul e cel mai bun antivirus”, crede liderul de la Minsk Galerie foto
5imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Lumea arde, iar președintele Belarus, Aleksandr Lukaşenko, joacă hochei. ”Sportul e cel mai bun antivirus”, crede liderul de la Minsk

Belarus continuă să sfideze pandemia de coronavirus. Preşedintele Aleksandr Lukaşenko îndeamnă populaţia ţării sale să continue să muncească, să meargă la câmp, să conducă tractoarele - pe care ţara sa le produce - întrucât "tractorul vindecă pe toată lumea".

De Viorel Tudorache,

Liderul de la Minsk încurajează și activitățile sportive, cu public în tribune.
Preşedintele Aleksandr Lukaşenko a jucat hochei și weekendul trecut într-o competiție de amatori. ”Sportul este cel mai bun antivirus”, îi place să creadă lui Lukașenko.

Președintele Belarus Alexandr Lukașeko ignoră pandemia de coronavirus și joacă hochei FOTO: EPA-EFE/ANDREI POKUMEIKO / POOL

De altfel, campionatul de fotbal din Belarus este singurul din Europa care încă se dispută. Weekendul trecut s-au disputat meciurile din etapa a 3-a.

De la debutul crizei generate de pandemia de coronavirus, preşedintele Aleksandr Lukaşenko, aflat în funcţie din 1994, a refuzat măsuri de izolare, iar în urmă cu două săptămâni a denunţat o „psihoză”, afirmând că panica este mai periculoasă decât virusul în sine.

Președintele Belarus, Alexandr Lukașenko (centru) dă mâna cu adversarii FOTO: EPA-EFE/SERGEI SHELEG / POOL

”Mai bine să mori în picioare decât să trăieşti în genunchi. Este un patinoar de hochei pe gheaţă. Este tot ceea ce e mai bun pentru sănătate. Nu există nimic mai bun decât sportul în aceste condiţii şi este cel mai bun antivirus”, le-a spus preşedintele Belarus jurnaliștilor.

Afaceri păguboase. Cum a pierdut România 4 miliarde de euro
Recomandări
Afaceri păguboase. Cum a pierdut România 4 miliarde de euro
 

De altfel, Alexandr Lukașenko candidează la cele mai controversate declarații făcute de un lider de stat de la declanșarea pandemiei de coronavirus și introducerea carantinei.

Președintele Belarus, Alexandr Lukașenko, le-a oferit jucării de pluș spectatorilor
FOTO: EPA-EFE/ANDREI POKUMEIKO / POOL

Lukașenko e convins că frigul împiedică răspândirea virusului, crede despre virusuri că “dacă nu se văd, nu există” și că “sauna și vodca țin coronavirusul la distanță”, așa că ar servi drept cea mai bună metodă de prevenție.

Close
Închide
  Close