Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Lupte de stradă în Venezuela. Peste 180 de oameni au fost răniți în confruntări | FOTO

Lupte de stradă în Venezuela. Peste 180 de oameni au fost răniți în confruntări | FOTO

Venezuela este un butoi cu pulbere. Țara se confruntă de aproape o lună cu proteste violente, iar în acest timp 34 de oameni și-au pierdut viața în urma violențelor. Manifestațiile de amploare sunt însă departe de a se încheia, mii de susținători ai opoziției au cerut din nou demisia președintelui Nicolas Maduro, iar totul s-a transformat în adevărate lupte de stradă, relatează BBC News.

Marșul din Caracas a început pașnic, însă mai mulți tineri au început să arunce cu pietre și cocteiluri Molotov, în timpul marșului către sediul Parlamentului. Astfel, totul s-a transformat într-o luptă cu forțele de securitate, care au folosit gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc.

Un tânăr și-a pierdut viața, iar aproximativ 180 de oameni, printre care și șase deputați ai opoziției, au fost răniți. Cu toate acestea, opoziția a anunțat că va rămâne în stradă până ce, între alte solicitări, se va restabili ordinea constituțională care, în opinia sa, s-a rupt odată cu hotărârea prin care Tribunalul Suprem și-a asumat atribuțiile Parlamentului. Măsura a fost anulată la puține zile după aceea, dar opoziția cere ca acei magistrați care au pronunțat respectiva hotărâre să fie destituiți.

În plus, inițiativa președintelui Nicolas Maduro, de a alege o adunare constituantă pentru reformarea sistemului juridic al țării, a fost prost primită de către opozanți care consideră că este o altă încercare de a da o „lovitură” Constituției și de a se asigura că nu pierde puterea.

Această propunere a oferit noi motive pentru ca protestele să continue, chiar și cu mai mult avânt. Pe tot parcursul lunii aprilie, sute de mii de oameni au participat la manifestații și contramanifestații în Venezuela, soldate cu morți, răniți și sute de persoane arestate.

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui
Recomandări

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui

 

Violențele din Venezuela se suprapun peste o criză economică gravă în țara care are cele mai mari rezerve de petrol. Oamenii se confruntă cu o penurie de alimente și medicamente, iar prețurile au explodat.

Citește și:

Foto: EPA

Close
Închide
  Close