Macon a salutat eforturile de reformare ale Republicii Moldova, un stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană, mai ales în reforma „justiţiei în vederea îmbunătăţirii luptei împotriva corupţiei”.

Președintele Franței a subliniat importanţa continuării reformării Republicii Moldova şi a propus să pună la dispoziţia Chişinăului experţi în domeniile cibernetic şi economic.

Totodată, Macron s-a declarat pregătit să „ofere orice ajutor necesar Republicii Moldova” pentru organizarea summitului Comunităţii Politice Europene, prevăzut la 1 iunie în această ţară.

Maia Sandu a acuzat Rusia de destabilizare

Pe 13 februarie, președinta Republicii Moldova a acuzat Rusia că plănuieşte o lovitură de stat cu ajutorul unor cetăţeni instruiţi militar, camuflați în civil, care ar urma să desfăşoare „acțiuni violente, mascate sub proteste ale așa-numitei opoziții”, pentru a „forța schimbarea puterii de la Chișinău”.

Ulterior, John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională de la Casa Albă, a precizat că informațiile vehiculate de Maia Sandu, deși nu au fost confirmate din surse independente, sunt „profund îngrijorătoare” și „cu siguranţă nu sunt în afara limitelor comportamentului rus”.

Rusia a respins însă acuzațiile Maiei Sandu. „Noi nu ne amestecăm în afacerile interne ale altor țări”, a susținut Ministerul de Externe de la Moscova.

Urmărește-ne pe Google News