Mergi direct la conținut »
VIDEO | Madonna împlinește 60 de ani. Momente memorabile din cariera controversatei artiste
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > VIDEO | Madonna împlinește 60 de ani. Momente memorabile din cariera controversatei artiste

VIDEO | Madonna împlinește 60 de ani. Momente memorabile din cariera controversatei artiste

Madonna, considerată de mulți regina muzicii pop, împlinește joi, 16 august, 60 de ani și a decis să marcheze momentul special în orașul marocan Marrakech.  Madonna a fost întotdeauna o apariție aparte, adoptând un stil extravagant și ținute provocatoare, atât în anii de la începutul carierei sale, cât și mai târziu, când a devenit cunoscută întregului glob.

În 1984, Madonna a șocat publicul cu hitul ”Like a Virgin” și cu ținutele extravagante. Controversele au ajutat-o să atingă succesul mondial, încă neegalat de orice alt artist: 300 de milioane de discuri vândute.

De-a lungul timpului, ea a șocat prin sexualitatea sa, renunțând la pudoare, dar și prin viziunea sa artistică rebelă, nepăsându-i de părerile criticilor și a oamenilor din jur. Ea are în mod deschis relații cu bărbați cu trei decenii mai tineri, menține o figură zveltă care poate stârni invidii pentru multe femei mult mai tinere de cât ea, iar în ultimul turneu a pus în scenă, în stilul caracteristic, un show provocator care simulează acte sexuale.

În 2016, Madonna a spus că societatea le permite femeilor să fie „frumuşele, drăguţe şi sexy“, dar nu să-şi spună părerile sau fanteziile sexuale. „Fii ceea ce vor bărbaţii să fii. Dar cel mai important, fii în aşa fel încât femeile să se simtă confortabil atunci când eşti în preajma altor bărbaţii“, a spus artista descriind legile nescrise ale showbiz-ului.

„Şi în cele din urmă, nu îmbătrâni. Pentru că a îmbătrâni este un păcat. Vei fi criticată, defăimată şi cu siguranţă nu vei mai fi difuzată la radio“, a spus Madonna, referindu-se la refuzul postului BBC Radio 1 de a-i difuza una dintre piesele ei recente, pe motivul că vor să atragă un public mai tânăr.

Reacția lui CTP, după ce PSD a distribuit o fotografie falsă
Recomandări

Reacția lui CTP, după ce PSD a distribuit o fotografie falsă

Regina muzicii pop s-a născut în orașul Bay City, din statul american Michigan, fiind unul dintre cei șase copii ai unei familii de emigranți catolici, formată dintr-un italian și o canadiancă. Mama ei a murit din cauza cancerului la sân, în 1963, pe când Madonna avea 5 ani, iar tatăl ei s-a recăsătorit cu o angajată a familiei, scrie Adevărul.

La 14 ani, cântăreața a început să ia lecții de dans, împotriva voinței tatălui ei. Apoi a urmat cursurile liceului Rouchester Adams High School, unde s-a remarcat prin rezultatele școlare de excepție și în echipa de majorate. În 1978, Madonna a primit o bursă la Facultatea de Dans din Michigan.

Artista a renunțat la studii după un an și a plecat la New York, cu doar 35 de dolari în buzunar. Ea a lucrat ca ospătăriță și a pozat nud pentru studenții la fotografie. A mai pozat de două ori pentru fotograful Martin Schreiber, înainte să aibă o relație cu acesta în urma ședinței foto.

Intervenţia jandarmilor la protestele din 10 august. Decizia oficială privind raportul
Recomandări

Intervenţia jandarmilor la protestele din 10 august. Decizia oficială privind raportul

„Era un foc în ea”, a declarat Schreiber pentru Mirror din casa lui din Paris. „Am fost o infatuare de moment pentru ea. Era o tânără frumoasă”, a adăugat el.

Fotograful, acum în vârstă de 72 de ani, a vândut mai târziu 5 dintre fotografiile sale cu Madonna revistei Playboy, pentru o sumă de șase cifre. „Avea o răzvrătire, poate un resentiment legat de trecutul ei, restricţiile catolicismului”, a mai spus Schreiber.

Totuși, viața de la New York nu a fost ușoară. Artista a fost violată sub amenințarea unui pistol, pe acoperișul unei clădiri. Apoi și-a găsit apartamentul spart de trei ori.

Cântăreața și-a făcut debutul pe scenă în 1982, cu single-ul „Everybody”. La scurt timp, a lansat melodiile „Burning Up” și Holiday, cel din urmă fiind primul ei single care intră în topul Billboard Hot 100. În 1983, apare pe piață și albumul de debut: „Madonna”, de pe care cântăreața mai lansează două single-uri: „Borderline” şi „Lucky Star”, ambele piese intrând în top 10.

Elevele din Constanța, abuzate și în Italia: “A luat o rangă de metal și a început să dea cu ea.” “M-am dezbrăcat. Eram foarte rușinoasă”
Recomandări

Elevele din Constanța, abuzate și în Italia: “A luat o rangă de metal și a început să dea cu ea.” “M-am dezbrăcat. Eram foarte rușinoasă”

În 1984, ea a fost propulsată în atenția mondială după lansarea piesei „Like a Virgin”, devenită hit în SUA , după interpretarea de la MTV Video Music Awards (VMA). Melodia cu versuri acide scandalizează persoanele tradiționaliste și provocată admirația adolescenților, care adoptă repede maiourile mulate din dantelă și machiajul strident al starului.

Producătorul primului videoclip al Madonnei, „Everybody”, a spus despre artistă că avea reputația de „devoratoare de bărbați” și că prietena lui nu l-a lăsat niciodată în aceeași cameră cu artista.

„Dacă cred că e o parte din ea care şi-a croit drumul spre succes culcându-se cu bărbaţi?”, a întrebat bărbatul în vârstă de 67 de ani. „Ştiu asta. A sedus un număr de producători. Ce ne place este că nu a fost un lucru clandestin – ea a acţionat ca un star rock de sex masculin. Avea un mare apetit pentru bărbaţi şi nu îi era ruşine cu asta”, a continuat Steinberg.

În 1992, Madonna lansează o carte intitulată „SEX”, care conține imagini explicite și care a fost vândută în peste 1.400.000 de exemplare în numai 6 luni, un videoclip erotic de pe album („Erotica”) și a jucat în două filme erotice.

Probabil cel mai scandalos moment din cariera Madonnei, dar și cel mai cunoscut, a fost momentul din 2003, când artista s-a sărutat pe scenă cu Britney Spears și Christina Aguilera.

Alte episod controversat din cariera Madonnei mai pot fi regia unui concert din 2006, în Germania – când a apărut crucificată pe scenă.

Madonna a fost căsătorită cu actorul Sean Penn și cu regizorul britanic Guy Ritchie, alături de care are un fiu, Rocco (18 ani). Artista mai are o fiică biologică, Lourdes (21 de ani), cu antrenorul de fitness Carlos Leon și alți patru copii adoptați din Malawi – David (12 ani), Mercy (12 ani) şi gemenele Stella şi Esther (5 ani), alături de care s-a mutat într-o casă mare din Lisabona, în Portugalia.

La aproape 60 de ani, ea pare să se simtă foarte mulțumită atunci când reușește să îi șocheze, în continuare, pe fanii săi. Madonna pare că trăiește intens fiecare clipă și nu renunță la îndrăzneală.

Madonna a făcut parte dintr-o generație de superstaruri – Michael Jackson, Whitney Huston și Prince -, ea fiind singura care a rămas în picioare.


CITEȘTE ȘI: Cum se calculează pensia minimă după noua lege


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close