Maduro, unul dintre cei mai controversați lideri ai momentului, va candida pentru un nou mandat de președinte al Venezuelei, a anunțat miercuri vicepreședintele Tareck El Aissami, cu ocazia unei adunări a Partidului Socialist Unit al Venezuelei (PSUV), aflat la putere, transmite AFP.

În 2018 ”vom avea, grație lui Dumnezeu și poporului, realegerea fratelui nostru Nicolas Maduro ca președinte al Republicii”, a declarat Tareck El Aissami.

Scrutinul prezidențial este prevăzut în decembrie 2018, dar unii experți sunt de părere că ar putea fi devansat în luna martie de către guvern.

Nicolas Maduro, fost șofer de autobuz intrat în politică prin mișcarea sindicală, i-a succedat la președinția Venezuelei mentorului său Hugo Chavez în 2013.

Venezuela se confruntă cu una dintre cele mai grave crize economice, deja aproape doi ani. Acum, oamenii din statul sud-american se luptă pentru a găsi alimentele necesare supraviețuirii și ajung să plătească prețuri exorbitante.

Venezuela îşi obţinea aproape toate veniturile din exportarea petrolului, iar un procent extrem de redus al populaţiei se ocupă cu agricultura. După prăbușirea prețului pentru barilul de țiței, Venezuela a intrat în criză economică, iar situația s-a înrăutățit de la o lună la alta. Acum, 80% din produsele de bază, precum orezul, zahărul sau hârtia igienică, sunt aproape imposibil de găsit.


Citește și: VIDEO | Scrisoarea unui tată pentru fata care se căsătorește. Mesajul a fost scris înainte să moară


Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens
HOROSCOP

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens