MENIU CAUTĂ
17 Dec. 2013 16:59

Mafia italiană i-a pus gând rău Suveranului Pontif

Distribuie

Măsurile de securitate pentru Papa Francisc s-au înăsprit în ultima perioadă, de când unul din şefii Mafiei italiene a transmis prin locotenenţii săi că liderul Bisericii Catolice a descoperit că Banca Vaticanului este un instrument de spălare a banilor celor mai mari infractori din Italia. ”Papa nu se teme pentru viaţa lui, e trist că îi va fi limitat accesul printre oamenii pe care îi iubeşte. Plimbările lui liniştite şi întâlnirile cu credincioşii ar putea deveni istorie”, a dezvăluit un preot de la Vatican.
Mai mult, se pare că Mafia a pus şi un preţ pentru asasinarea Suveranului Pontif, suma fiind una uriaşă: 10.000.000 de euro. Ca urmare, echipa de securitate s-a extins: gărzile de corp s-au dublat, lunetiştii au împânzit Vaticanul şi sunt prezenţi nonstop nu doar la marile slujbe, agenţii speciali controlează minuţios, zilnic, traseul Papei şi efectuează scanări ale Pieţei San Pietro de şase ori pe zi.

Papa Ioan I a fost asasinat de Mafie?

Albino Luciani, Papa loan Paul I, care i-a păstorit pe catolici doar timp de 33 de zile, a murit complet singur, într-o noapte din toamna anului 1978. Numeroşi jurnalişti de investigaţii au mers pe firul morţii sale subite şi au concluzionat că Luciani a fost otrăvit de Mafie. Motivul? Pe lista lui de priorităţi cu privire la lucrurile care trebuie îndreptate se afla şi problema legăturile necurate dintre Banca Vaticanului şi Mafie.

Comentarii