MENIU CAUTĂ
, de Ioana Tomescu

Criminala de la metrou a fost condamnată definitiv la închisoare pe viață

Distribuie

Magdalena Șerban își va petrece restul zilelor în spatele gratiilor. Curtea de Apel București a menținut decizia dictată de Tribunalul București în octombrie anul trecut.

Tribunalul București a decis pe 26 octombrie 2018 condamnarea pe viață a criminalei de la metrou, după ce s-a stabilit că femeia a avut discernământ în momentul în care a împins-o în fața trenului pe Alina Ciucu, în decembrie 2017.

În 12 decembrie 2017, Magdalena Şerban a împins-o pe Alina Ciucu de pe peron pe șinele de metrou de la staţia Dristor 1, iar când aceasta a încercat să se agaţe de marginea peronului, a lovit-o cu piciorul în cap. Tânăra a fost lovită de trenul ce intra în staţie şi a decedat.

Anterior, femeia a încercat să împingă o altă persoană în fața metroului, pe Alina Costache, însă tânăra a reușit să se opună și să se salveze.

După ce a fost arestată, procurorii au cerut expertizarea psihiatrică a Magdalenei Șerban. La finalul primei etape de evaluare, specialiștii în psihiatrie de la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” au emis un raport, în 26 februarie, în care au notat că Magdalena Șerban a avut, în ziua crimei, „discernământul mult scăzut, prezentând alterarea accentuată a nivelului conștiinței axiologice”.

În septembrie 2018, în fața judecătorilor, Magdalena Șerban a dat o declarație șocantă, când a fost pusă să relateze momentul crimei.

„A căzut pe șine. A încercat să se ridice. Distanța era mai mare de 1.51 și nu se putea ridica.

Când era căzuta ea striga dacă pot să iau geanta. Era cu mâinile întinse pe plafonul pe care așteaptă călătorii și geanta era în una din mâini. Eu am lovit geanta, nu pe ea.

Nu știu dacă încerca să se ridice. Nu am încercat să o ajut pentru că voiam să plec. Numai de un bărbat putea fi ridicată de acolo”, a explicat lucid femeia.

Întrebată de judecător dacă a căutat un bărbat care să o ajute pe victima ei femeia a spus că  nu pentru că a plecat ca să își cumpere pantaloni.


Citește și:

Rechizitoriul în baza căruia Magdalena Șerban a fost condamnată la închisoare pe viață

Criminala de la metrou, declarație șocantă în fața judecătorilor despre momentul în care a ucis-o pe Alina: „Nu m-a interesat soarta ei, căutam pantaloni ieftini”

Citește mai multe despre magdalena serban pe Libertatea.

Comentarii