Noaptea de 21 spre 22 iunie. Pe un camp de la marginea comunei aradene Beliu, doua femei fumeaza in liniste. Barbatul din fata lor improvizeaza cruci, din pari luati din gardul unei rachitarii. Le pune la o distanta de 100 de metri una de alta. Apoi face un semn. Docile, femeile se asaza peste cruci si se lasa rastignite. Barbatul incepe sa bolboroseasca la capataiul uneia din ele, in timp ce aprinde sase lumanari.

„Am sacrificat doua gaini rosii pentru ea”

„Prima a fost Corina. Am chemat fortele intunericului sa o ajute, sa-i indeplineasca dorinta. Am sacrificat doua gaini rosii pentru ea. Am stropit-o cu sange proaspat de animal si cu sange de menstra de la o fata virgina”. Procurorul criminalist George Vlai, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Arad, asculta sceptic declaratia vrajitorului: „I-auzi, mai! Te pricepi tu la asa ceva? Ia hipnotizeaza-ma si pe mine!”. Barbatul din fata lui se fastaceste: „Nu pot. Eu pot sa fac ritualul doar pentru cei care cred in magie. Dar de hipnotizat, doar pe cele doua femei care au venit de la Oradea le-am hipnotizat, ca pana acum nu am incercat decat pe serpi. De aceea a murit Corina, ca nu am putut sa o mai aduc inapoi din transa. Eram langa Ildiko si am auzit-o cum tipa. Cand am ajuns la ea, era alba ca varul. Murise! Am trezit-o pe Ildi si, pentru ca era inca ametita, am ajutat-o sa o urce pe Corina in masina. Dupa aceea am plecat acasa. Eram la jumatatea drumului cand am auzit o explozie si am vazut ceva arzand pe sosea… „.
In zorii zilei de 22 iunie, Corina Erdei, o oradeanca de 32 de ani, si prietena ei din Bekescsaba (Ungaria), Morar Ildiko, de 44 ani, au fost gasite arse, intr-o masina cu numere de Ungaria, intr-un sant de pe marginea soselei dintre localitatile aradene Beliu si Chislaca.
Parea un accident de circulatie. Asa au crezut politistii, asa a crezut si procurorul Vlai, cand a ajuns la fata locului. Abia in drum spre casa si-a dat seama ca ceva nu se leaga si a facut imediat cale-ntoarsa. Banuiala i s-a adeverit. Nu erau urme de franare, iar masina, desi arsa in proportie de 90%, nu era lovita. Cand s-a desprins de pe sosea, nu a miscat un fir de iarba din loc. Ca si cand ar fi fost doar impinsa.
De ajutor i-a fost si un student care l-a chemat sa vada balta de sange peste care a dat la doi kilometri de masina. Acolo, echipa procurorului a gasit urmele autoturismului incendiat.
Crucile, lumanarile si pamantul imbibat de sange, penele imprastiate pe jos duceau cu gandul la o sedinta de spiritism. Politistii au mai gasit in iarba chistoace, majoritatea de Kent si Pall Mal, carpe, pari manjiti cu sange si un cercel al lui Ildi. In seara zilei de 22 iunie aveau deja un suspect: Florin Anghelus, de 25 ani, din Lunca Teuzului (Arad).

„Prin noi înșine”, etapa pe bani. Membrii și simpatizanții PNL au contribuit cu 10,51 de milioane de lei la partid, statul a dat 74,91 de milioane de lei
Recomandări
„Prin noi înșine”, etapa pe bani. Membrii și simpatizanții PNL au contribuit cu 10,51 de milioane de lei la partid, statul a dat 74,91 de milioane de lei

„Spiritismul a fost paravan pentru jaf”

Martorii il zarisera pe Anghelus, in ziua precedenta dramei, impreuna cu cele doua femei, la carciuma din sat. Cumparasera tigari. El a cerut Pal Mall, ele – Kent. Politistii i-au verificat amprentele. Coincideau cu cele gasite pe chistoacele de pe camp. Anghelus a declarat, in prima faza, ca s-a intalnit cu cele doua femei la bar: „Am baut o bere cu ele, dupa care am plecat acasa!”.
Procurorului i-au trebuit mai bine de cinci luni pana sa-l dovedeasca pe criminal. Pe parcurs, Anghelus a recunoscut ca a fost pe camp cu victimele pentru o sedinta de magie neagra, iar de atunci o tine pe-a lui: ca oradeanca a murit in urma hipnozei, iar prietena ei a plecat vie si nevatamata, la volanul masinii. Cum din cele doua femei au ramas intregi doar coloana si craniile, exista putine sanse de a se afla adevaratele cauze ale mortii lor. Totusi, testele facute pe cele cateva firimituri de organe gasite printre fiarele arse au scos la iveala ca au murit inainte ca masina sa fie incendiata. „In tesuturi nu s-a gasit nici monoxid de carbon si nici vreun alt gaz, ca de exemplu cel degajat de bucatile de plastic ars din masina”, a declarat procurorul George Vlai.
„Eu sunt convins ca le-a omorat acolo pe camp, le-a pus in masina si a condus el pana la sosea. Sunt foarte multe urme de sange pe camp, pe pari si pe iarba, sange care apartine victimelor. Apoi a impins masina in sant, a stropit-o cu benzina si i-a dat foc”, continua procurorul. Vlai mai crede ca in noaptea crimei individul nu a fost singur. Si ca sedinta de spiritism a fost, de fapt, paravanul pentru un jaf. Deocamdata, pana sa gaseasca probe pentru arestarea eventualului complice, doar pe Anghelus il va trimite in judecata. Acuzatia: omor deosebit de grav.

Culisele planului privind retragerea lui Piedone. Negocieri la cuțite între PSD și partidul lui Dan Voiculescu
Recomandări
Culisele planului privind retragerea lui Piedone. Negocieri la cuțite între PSD și partidul lui Dan Voiculescu

Parintii nu cred ca Florin facea vraji

Cat despre spiritism, magie neagra si vrajitorie, toate aceste elemente care tin de caz raman invaluite in mister. Singura certitudine e ca, din pacate, doua femei au murit, intr-o noapte de iunie, lasand in urma o sumedenie de intrebari…
Florin Anghelus a lucrat doi ani in Oradea, ca muncitor necalificat. Ca sa faca un ban in plus, s-a autodeclarat expert in magie neagra. Si-a facut un cerc de clienti fideli care il vizitau chiar si dupa ce s-a intors in satul natal, Lunca Teuzului. Oamenilor de acolo nu le place sa vorbeasca despre el. Le este frica, pentru ca e ucenicul „datatoarei in carti” Florica, o temuta vrajitoare din Beliu, comuna invecinata cu satul lor.
Despre ce s-a intamplat in noaptea de 21 spre 22 iunie, parintii lui Anghelus nu au dorit sa vorbeasca. Au declarat doar ca Florin este nevinovat. „Eu nu stiu sa se fi ocupat de vraji, ca nu l-am vazut facand asa ceva. Si cred ca il ascunde pe adevaratul criminal, de frica sa nu vina ala si sa se razbune pe noi”, crede Ioan Anghelus, tatal vrajitorului.
Florin Anghelus a fost arestat chiar in 22 iunie, sub acuzatia de conducere fara permis si parasirea locului accidentului. Inainte cu o zi, el a cerut autoturismul unui client, inginerul oradean I. Eder, care mersese la el tot pentru un ritual.
Disperat, omul incerca sa-si vindece astfel copilul, grav bolnav. Sub pretextul ca vrajile nu le poate face acasa si nici in prezenta lui, Anghelus i-a cerut cheile masinii si a plecat. S-a intors dupa cateva ore, cu autoturismul avariat. Facuse un accident. Cum inginerul risca sa fie oprit de patrulele Politiei Rutiere, inainte de a porni spre Oradea s-a prezentat la Postul de Politie si a anuntat evenimentul. „Asa am aflat despre preocuparile lui Anghelus. Eder era un client fidel. Chiar si acum el este convins ca ritualurile magice ale lui Anghelus l-au ajutat sa ia examenul la facultate si sa ajunga inginer”, spune procurorul George Vlai.

Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO
Recomandări
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

„Cred ca ala a omorat-o, pentru bijuterii”

In timpul anchetei, Anghelus a fost pus, in mai multe randuri, la detectorul de minciuni. Testele psihologice au scos la iveala faptul ca individul are profil de criminal si un apetit sexual deosebit. Suspectul a refuzat sa se intoarca, pentru reconstituire, la locul in care a facut ritualul, invocand „motive personale”. El a declarat, la ancheta, ca Ildiko Morar voia ajutor in dragoste, cerandu-i sa-l desparta pe un vames din Bors de actuala sotie. Despre Corina Erdei, vraciul spune ca spera sa recupereze 40 de milioane de lei de la un datornic.
Inainte cu doua zile de a muri, Corina s-a confesat unei colege, cu care lucra impreuna de mai bine de zece ani, la Magazinul Crisul, din Oradea. „Era fericita ca se impacase cu sotul si spunea ca se vor muta din nou impreuna. Eu sunt convinsa ca s-a dus la vraci doar sa o insoteasca pe Ildi. Cred ca ala a omorat-o, pentru bijuterii. Era eleganta, tot timpul aranjata cu gust si purta bijuterii frumoase”, povesteste fosta colega a Corinei.

„Ritualul a fost satanic”

Ascultand povestea, vrajitoarele Florica si Elena, practicante ale magiei albe, cred ca ritualul a fost unul satanic. „Vraciul acela era un sol al necuratului, iar cele doua femei care au apelat la el au vrut sa faca un rau foarte mare cuiva, poate chiar moartea. Aceasta dorinta s-a intors impotriva lor, pentru ca vraciul nu stapanea indeajuns fortele pe care le-a invocat. Hipnoza se practica numai in ritualurile de magie neagra. Se invoca spiritele necuratului si se descanta, iar clientii se transforma in sclavii vrajitorilor”, sustin cele doua, care se declara nepoatele mamei Omida. Daniel David, presedintele Asociatiei de Hipnoza si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala, conferentiar la catedra de psihologie a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj, puncteaza limpede: „Orice tehnica hipnotica implica o multime de riscuri, care pot sa mearga pana la moartea pacientului. Hipnotizatului i se induce o imagine de care ii este frica si care trezeste in el o anxietate atat de puternica, incat se produce stopul cardiac, daca e suferind de inima”.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Patru zodii care vor avea protecție de la Dumnezeu în luna mai 2024. Răul nu le poate atinge
FANATIK.RO
Patru zodii care vor avea protecție de la Dumnezeu în luna mai 2024. Răul nu le poate atinge
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Viva.ro
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Acasă la Dana Nălbaru și la Dragoș Bucur. Uite-i cum muncesc pământul la Moșteni-Greci! Actorul ară cu tractorul, solista și fiica ei văruiesc pomii în livadă
Libertateapentrufemei.ro
Acasă la Dana Nălbaru și la Dragoș Bucur. Uite-i cum muncesc pământul la Moșteni-Greci! Actorul ară cu tractorul, solista și fiica ei văruiesc pomii în livadă
Meciul dintre Nadal și un puști de 16 ani a intrat în istorie. Cine a câștigat
GSP.RO
Meciul dintre Nadal și un puști de 16 ani a intrat în istorie. Cine a câștigat
Secretul autorităților din toate buletinele românilor. Ce înseamnă, de fapt, ultima cifră din CNP
FANATIK.RO
Secretul autorităților din toate buletinele românilor. Ce înseamnă, de fapt, ultima cifră din CNP
O fetiță spunea că are un monstru în cameră, dar mama nu a luat-o în seamă. Ce au descoperit după a șocat întreaga familie
Știrileprotv.ro
O fetiță spunea că are un monstru în cameră, dar mama nu a luat-o în seamă. Ce au descoperit după a șocat întreaga familie
Imagini din casa în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă, alături de fiul lor / Foto
Unica.ro
Imagini din casa în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă, alături de fiul lor / Foto
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia s-a agravat"
Observatornews.ro
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia s-a agravat"
Horoscop 27 aprilie 2024. Scorpionii ar fi bine să dea dovadă de mai multă flexibilitate, în special în negocierile legate de bani sau bunuri
HOROSCOP
Horoscop 27 aprilie 2024. Scorpionii ar fi bine să dea dovadă de mai multă flexibilitate, în special în negocierile legate de bani sau bunuri

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI