Mergi direct la conținut »
Metrorex vrea să crească frecvența metrourilor pe cea mai aglomerată magistrală
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Metrorex vrea să crească frecvența metrourilor pe cea mai aglomerată magistrală

Metrorex vrea să crească frecvența metrourilor pe cea mai aglomerată magistrală

Magistrala 2 Pipera-Berceni este singura magistrală de metrou care a înregistrat o creștere a traficului în 2018, iar compania Metrorex pregătește o modernizare a liniei, astfel încât trenurile să circule la un interval mai mic față de acum. Acest lucru se va întâmplă însă abia peste patru ani. 

De Dragoș Tănase,

Pe magistrala Pipera-Berceni, au fost validate de 69,46 milioane de călătorii, în 2018, cu aproape 771.000 mai multe ca în 2017, potrivit datelor Metrorex. Pe celelalte magistrale de metrou traficul a fost în scădere anul trecut față de 2017.

Mai exact, 38,5% dintre cei care au folosit metroul, anul trecut, au circulat pe M2, iar la la orele de vârf, trenurile care fac legătura între cartierele din sud și zona cu birouri din zona de nord sunt arhipline.

Cele mai solicitate stații sunt, în general, Aviatorilor, Aurel Vlaicu si Pipera, dar și cele care au corespondență cu alte linii sau legătură cu importante centre de învâțământ, cum ar fi Universitate sau Piața Română (Academia de Studii Economice -ASE).

Compania Metrorex pregătește o modernizare a liniei, care va face ca trenurile să circule la un interval de doar 90 de secunde, față de 180 de secunde acum. Cel mai devreme, acest lucru s-ar putea întâmplă în 2023-2024, pentru că lucrările vor dura patru ani, scrie G4Media.ro.

„Caietul de sarcini şi documentaţia de achiziţie a lucrărilor de infrastructură au termen de finalizare sfârşitul lunii februarie 2019. Valoarea estimată pentru înlocuirea căii de rulare pe întreaga Magistrală 2 de metrou (18,68 km cale dublă) şi a instalaţiilor de infrastructură aferente este de 104 mil. euro fără TVA”, a declarat directorul general al Metrorex, Dumitru Șodolescu, pentru sursa citată. 

Metrorex a încasat anul trecut peste 305,7 milioane de lei din vânzarea de bilete și abonamente, cu 1,67% mai mult ca în 2017.

În condițiile în care anul acesta compania trebuie să susțină majorarea salarială de 20% acordată angajaților, în decembrie 2018, dar și angajările masive care trebuie făcute în condițiile în care se va da în circulație M5 Eroilor-Drumul Taberei, șefii Metrorex iau în calcul o majorare a tarifelor pentru călătoria cu metroul, potrivit sursei citate.

FOTO – EPA


Citește și… Pregătirile pentru vizita Papei Francisc la Iași au început deja. Autoritățile așteaptă peste 120.000 de turiști


 

Close
Închide
  Close