MENIU CAUTĂ

Vrei să lucrezi în MAI? Peste 500 de posturi de conducere, scoase la concurs

Distribuie

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a scos la concurs peste 500 de posturi de conducere, din cadrul MAI şi al structurilor subordonate, după ce Guvernul a aprobat, în şedinţa de vineri, 9 noiembrie, memorandumul propus de MAI.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă remis sâmbătă, 10 noiembrie, de MAI, memorandumul priveşte deblocarea a 506 posturi de conducere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi al structurilor aflate în subordine, care la acest moment sunt ocupate prin împuternicire.

Cele mai multe dintre funcțiile de conducere scoase la concurs sunt la Inspectoratul General al Poliției Române – 281, 90 dintre posturi sunt la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și 31 la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Restul sunt funcții de conducere din celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul general pentru Imigrări, Direcția Generală Anticorupție, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Oficiul Responsabil cu Protecția Datelor Personale, Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date s.a.

Posturile deblocate prin Memorandum vor fi ocupate doar prin concursuri organizate în condițiile legii, în funcție de specificul fiecărei funcții în parte.

MAI apreciază că ocuparea prin concurs a funcțiilor de conducere este importantă pentru asigurarea predictibilității în carieră, a continuității exercitării actului managerial, precum și pentru eficientizarea activității structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

Scoaterea la concurs a acestor posturi nu produce impact financiar, fondurile pentru asigurarea salariilor fiind deja incluse în bugetul MAI pe acest an, având în vedere că funcțiile sunt ocupate prin împuternicire, iar persoanele împuternicite beneficiază de aceleași drepturi salariale ca cele care ocupă funcția de conducere în urma concursului.

Tot în cursul anului 2018, începând cu luna mai au mai fost scoase la concurs 2015 funcții de conducere vacante existente la nivelul instituțiilor aflate în subordinea și coordonarea MAI

Prin Ordonanța de Guvern (O.U.G.) nr. 90/2017, privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, art. 14, a fost suspendată ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din instituțiile și autoritățile publice, amintește sursa citată.

Ministerul Afacerilor Interne a scos la concurs, și în luna septembrie, 168 de posturi prin încadrare directă în mai multe domenii și structuri din Poliția Română.


Citește și… Judecătorii lui Liviu Dragnea de la ICCJ. De cine a scăpat președintele PSD și de cine se lovește la judecată


 

Citește mai multe despre job, joburi, locuri de munca, MAI și ministerul de interne pe Libertatea.

Comentarii