MENIU CAUTĂ
12 Iul. 2018 20:20

Mai mulți „bani de liceu” pentru elevii defavorizați. Care sunt criteriile de acordare a bursei

Distribuie

Guvernul vrea să dea mai mulți "bani de liceu” pentru elevii defavorizați. În acest sens, a fost lansată o consultare publică privind proiectul Hotărârii de Guvern pentru aprobarea criteriilor de acordare a bursei „Bani de liceu” şi a cuantumului aferent acestei burse.

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a lansat în consultare publică, joi, 12 iulie, proiectul de Hotărâre a Guvernului prin care se majorează cuantumul sprijinului financiar acordat beneficiarilor Programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu”, precum şi plafonul venitului/membru de familie, plafon nemodificat din septembrie 2004.

Astfel, prin proiectul iniţiat şi supus consultării publice , unul dintre obiectivele urmărite prin această măsură fiind reducerea abandonului şcolar. Suma acordată fiecărui beneficiar creşte de la 180 lei/lunar la 250 lei/lunar.

Totodată, având în vedere necesitatea corelării plafonului de acordare a sprijinului cu situaţia economică actuală – salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată fiind, începând cu ianuarie 2018, de 1.900 lei lunar – valoarea acestui plafon creşte, la rândul său, de la 150 lei la 500 lei/membru de familie.

Indexarea cuantumului plafonului la acest nivel va asigura accesul în programul „Bani de liceu” pentru un număr mai mare de potenţiali beneficiari.

Între timp, Guvernul a alocat 572 de milioane de lei pentru „Cornul, laptele și fructul”, în 2018 – 2019.


Citește și:

EXCLUSIV / Cocaină și canabis pentru vedete și oameni de televiziune! Oreste și Raluca Bădulescu, printre martori

EXCLUSIV/ Vezi lista completă a martorilor care vor fi chemați la DIICOT Ploiești, în dosarul ”stupefiante pentru VIP-uri”

Răzvan Ciobanu a recunoscut că s-a drogat cu cocaină. „Am vrut să fiu Mick Jagger”

Recidivă pentru Raluca Bădulescu. A fost implicată și în dosarul „Cocaină pentru VIP-uri”: „Nu lua mai puțin de 7-8 grame”


 

Citește mai multe despre bani de liceu, bursă, guvern, hotarare de guvern și liceu pe Libertatea.

Comentarii