13 Sep. 2017 15:00 , de Valentina Postelnicu

Mai mulți deputați, sancționați pentru absențe nemotivate în luna mai; Seidler (USR): În fiecare săptămână am două absenţe la şedinţe care nu există

Distribuie

Mai mulți deputați au fost sancționați de conducerea Parlamentului pentru absențe nemotivate, în luna mai, urmând a li se reţine 1% din indemnizaţia lunară brută. Printre cei vizați se află deputaţii Nicolae Bănicioiu, Tudor Benga şi Cosette Chichirău care figurează cu cele mai multe absenţe nemotivate.

Potrivit unei note discutate, miercuri, în şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, parlamentarii USR Cosette Chichirău şi Tudor Benga au câte şase absenţe, iar social-democratul Nicolae Bănicioiu are patru absenţe. Deputaţii Cristian Seidler, Stelian Ion au câte două absenţe, iar Dragoş Bărlădeanu, Mihaela Petronela Csokany şi Tudor Rareş Pop au doar câte o absenţă.

Conform statutului deputaţilor şi senatorilor, neparticiparea cel puţin la o activitate parlamentară desfăşurată în cadrul programului de lucru are drept consecinţă reţinerea a 1% din indemnizaţia lunară brută a deputatului, cu excepţia absenţelor motivate, se menţionează în document.

Deputatul Cristian Seidler, liderul grupului USR, a declarat, miercuri, că are absenţe la şedinţe ale comisiilor care nu există. ”Comisiile, teoretic, lucrează 3 zile pe săptămână, dar, cu foarte mici excepţii, cum a fost la legea salarizării, comisiile lucrează o singură zi pe săptămână. Eu lucrez o singură zi pe săptămână, semnez pentru o zi de prezenţă. Pentru celelalte două zile, când comisia nu lucrează, eu nu semnez prezenţa. Pentru că nu semnez prezenţa de la o şedinţă care nu există, eu apar absent de la multe şedinţe care nu există”, a spus deputatul USR.

Cristian Ghinea, propus pentru abatere disciplinară, de către colegii de la PSD, pentru că nu a participat la o ședință extraordinară

Grupul parlamentar al PSD de la Camera Deputaţilor a făcut miercuri o sesizare cu privire la posibilitatea săvârşirii unei abateri disciplinare de către deputatul USR Cristian Ghinea, care, în sesiunea extraordinară, deşi asigura permanenţa ca secretar, a refuzat să participe la şedinţa Biroului permanent din data de 8 august.

„Domnul Ghinea a refuzat să participe la lucrările şedinţei Biroului permanent din sesiunea extraordinară din data de 8 august, chiar dacă a fost anunţat telefonic şi a fost prezent în incinta Camerei Deputaţilor, aşa cum reiese şi dintr-o postare de pe pagina lui de Facebook”, a declarat secretarul Camerei Deputaţilor, Ioana Bran.

În replică, deputatul USR Cristian Ghinea a declarat că pe data de 8 august, în sesiunea extraordinară, s-a aflat în clădirea Parlamentului, dar a refuzat să intre la şedinţa Biroului permanent pentru că nu a vrut să asigure cvorumul pentru sesiune.

„Eu am fost de permanenţă două săptămâni în clădirea Parlamentului, eram şi în acea zi, dar am refuzat să intru la BP. Permanenţa se asigura din clădirea Parlamentului. Chiar domnul Nicolicea, în cererea de sancţionare, spune că eram aici. Şi eram aici, dar am refuzat să asigur cvorum pentru sesiunea extraordinară. Este un caz absolut ridicol de hărţuire a Opoziţiei, care intră într-un trend în care PSD şi ALDE fac ce vor”, a spus deputatul USR.

Ghinea a anunțat că va merge la Comisia juridică să explice această situaţie.

Citește și: EXCLUSIV VIDEO/ Pompierul Gabriel Boitan a salvat doi oameni si a murit la datorie. Fiul îi calcă pe urme tatălui-erou!

Loading...
Comentarii