Femeia, în vârstă de 31 de ani, spune că a avut o relație de opt ani cu Franceso Menniti. Împreună cu italianul, Elena a făcut doi băieți, pe când locuia la Roma. Gabriel are aproape trei ani, iar Francesco, fratele lui mai mare, are cinci ani. Amândoi au fost recunoscuți de tată, relatează Ziarul de Iași.

În 2015, povestea de dragoste s-a transformat într-un coșmar. Elena susține că a fost abuzată fizic și psihic de concubinul ei italian. Ieșeanca a părăsit Roma, împreună cu cei doi copii mici, și s-a stabilit, cu acceptul tatălui celor doi băieți, acasă, la Iași. Drama tinerei a continuat și după ce s-a întors în țară.

În octombrie 2016, Elena Căpitănița a fost înștiințată de Tribunalul București că este acuzată de fostul concubin de răpire internațională de copii. Patru luni mai târziu, recursul femeii a fost respins, iar magistrații Curții de Apel București au dispus „înapoirea copiilor la adresa de reședință din buletin”, mai precis în Italia. Elena este disperată deoarece nu vrea să fie despărțită de copiii ei.

„Situaţia este foarte gravă: eu risc închisoarea dacă nu-mi predau copiii. Am dat viaţă la doi copii, m-am rugat să se nască sănătoşi, şi acum nu mai am niciun drept asupra lor ca mamă. Risc să mi-i crească doi bătrâni, şi nu tatăl lor, pentru că pe el nu-l interesează absolut deloc copiii, într-un mediu în care ei au văzut numai răutate, numai violenţă, numai mizerie. Eu nu beau, nu fumez, nu-mi bat copiii. Dimpotrivă, eu îmi iubesc copiii, eu i-am înscris la cursuri, eu merg cu ei la psiholog, eu merg cu ei la dansuri, vreau să-i dau la pian… Cu toate astea, drepturile mele de mamă şi binele suprem al copiilor nu este luat în calcul“, a povestit, Elena Căpitănița, cu lacrimi în ochi, care locuieşte acum la Zagavia – Scobinţi.

Mamă din Iași, acuzată de răpirea celor doi copii din Italia. O poveste de dragoste s-a încheiat violent

Elena a mărturisit că povestea de dragoste a început la Roma. Ieșeanca s-a îndrăgostit de Franceso Menniti, care i-a promis că se va căsători cu ea. După câțiva ani, bărbatul ar fi început s-o bată și s-o înșele. Femeia spune că a fost chiar închisă în casă și amenințată cu moartea de cel care i-a jurat iubire.

„La început a fost bine, dar cu timpul a devenit un bărbat foarte violent. La început stăteam împreună, dar apoi ne-a abandonat. Mi-a făcut mie şi lui Gabriel valiza, în timp ce eram însărcinată în luna a opta cu al doilea copil, şi m-a trimis la părinţii lui. El avea foarte multe relaţii extraconjugale şi vorbea de faţă cu mine şi cu copilul cu prostituate. Atunci ne-am certat, iar el mi-a făcut valiza şi m-a dus la părinţii lui. Când am născut al doilea copil, deja locuiam de o lună la părinţii lui“, a precizat Elena.

La un an de la nașterea celui de-al doilea băiat, bărbatul își vizita concubina. Făcea scandal și doar carabinierii reușeau să-l potolească. În acel moment, Elena a decis să se întoarcă în România, în septembrie 2015. Spune că a avut acceptul concubinului care s-a ocupat de cumpărarea biletelor de avion și i-a condus la aeroport.

„Am avut şi atunci şi am şi acum cărţile de identitate ale copiilor, pe care se vede clar semnătura lui, implicit acordul lui, cu care am venit în România. Nu este o procură pe o perioadă determinată, aşa cum se practică la noi, ci un act de identitate valabil trei ani. El m-a condus la aeroport, el mi-a obţinut biletele pentru avion. La aeroport, ultimele lui cuvinte au fost astea: «Sper că nu ai de gând să rămâi la morţii ăia de foame, acolo. Trebuie să te întorci aici, că, dacă nu, eu te găsesc şi te omor”, a mărturisit ieşeanca.

După ce a revenit în țară, Elena a cerut ajutorul autoriților cărora le-a spus că a fost victima abuzurilor din partea fostului concubin. Femeia a adus inclusiv declarații de la martori, care atestau că italianul o agresa, dar și documente de la psihologi care demonstrau că băiatul cel mare a trăit într-un mediu în care violența era la ordinea zilei.

Cei doi copii, care au asistat la certuri, au suferit traume

Timp de patru luni, Elena și cel doi băieți ai săi au locuit într-un centru pentru victime ale violenței domestice de la Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași.

„Femeia ni s-a adresat în septembrie 2015, şi a stat în centru până în ianuarie 2016. În tot acest timp, mama s-a implicat activ în creşterea copiilor, s-a angajat şi a frecventat acelaşi loc de muncă. În plus, şi-a înscris copiii la o grădiniţă privată cu program prelungit, astfel încât să poată lucra. În ianuarie 2016, mama a fost externată după ce şi-a închiriat un apartament în oraş în care urma să locuiască cu cei doi copii“, a declarat Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt al DGASPC Iaşi, pentru sursa citată.

Mama susține că, atunci când a ajuns în centru, băiatul cel mare avea o stare depresivă, un comportament abuziv față de ceilalți copii, desena totul în negru și avea coșmaruri. Copilașul a avut nevoie de șapte luni de consiliere psihologică pentru a-și reveni.

Unul dintre specialiștii, care au lucrat cu Gabriel, arată într-un raport că „la una dintre şedinţe, minorul a evocat o scenă de violenţă domestică în care îşi amintea că se afla sub masă, cu mâinile la urechi, părinţii lui se certau, mama era furioasă şi plângea, tatăl era furios şi a bătut-o pe mami. Întrebat minorul cum simţea el, emoţia identificată de copil a fost de frică şi nevoia ca totul să se termine“.

Ieșeanca a deschis o acțiune în instanță la Judecătoria Hârlău pentru a obține custodia celor doi băieți. Judecătorul a decis, la începutul lui aprilie 2016, ca domiciliul provizoriu al copiilor să fie la adresa mamei.

Prin aceeași hotărâre, tatăl minorilor a primit dreptul de a-și vizita băieții un week-end pe lună, la domiciliul mamei, în prezența ei. Totodată, italianul Franceso Menniti a fost obligat să le plătească, lunar, copiilor, o pensie alimentară în valoarea de 532 de euro.

Mamă din Iași, acuzată de răpirea celor doi copii din Italia de fostul concubin

La aproape un an de când a părăsit Italia, Elena Căpitănița a fost anunțată de Tribunalul București că este acuzată de răpire internațională de copii.

„În iunie 2016 a deschis acţiune pe răpire internaţională de minori, iar eu am fost anunţată în octombrie. Argumentul lui este că băieţii s-au născut în Italia, şi acolo trebuie să revină. După 17 termene, am pierdut procesul definitiv, adică copiii trebuie să revină în Italia, cu titlu executoriu. Am intentat recurs, şi mi-a fost respins de Curtea de Apel Bucureşti. Asta cu toate că a recunoscut în faţa judecătorului că m-a bătut, că nu l-a vrut pe al doilea copil, că m-a abandonat la părinţii lui. Acum, copiii trebuie să revină la domiciliul legal din Italia, adică la părinţii tatălui lor, că noi acolo aveam adresa, în timp ce el locuia în altă parte“, a mai spus ieşeanca.

Elena Căpitănița susține că, potrivit ultimei citații, pe 10 februarie, trebuie să predea cei doi copii și actele acestora unui executor judecătoresc din Iași.

sursă foto: Ziarul de Iași

„Mă ațâța degeaba, dar ce mi-a propus azi e prea mult” » O actriță, dezvăluiri spectaculoase despre o aventură cu „cel mai frumos bărbat”
PARTENERI - GSP.RO
„Mă ațâța degeaba, dar ce mi-a propus azi e prea mult” » O actriță, dezvăluiri spectaculoase despre o aventură cu „cel mai frumos bărbat”
Cine este de fapt amanta lui Reghe. Detalii BOMBĂ au ieșit la iveală! Cadouri extravagante și...
Playtech.ro
Cine este de fapt amanta lui Reghe. Detalii BOMBĂ au ieșit la iveală! Cadouri extravagante și...
Directoarea şcolii 178 din cartierul bucureştean Pajura şi soţul ei, preotul Costel Paizan, au murit arşi de vii în casă, în timpul furtunii
Observatornews.ro
Directoarea şcolii 178 din cartierul bucureştean Pajura şi soţul ei, preotul Costel Paizan, au murit arşi de vii în casă, în timpul furtunii
Horoscop 30 iulie 2021. Săgetătorii scot la lumină anumite adevăruri, unele dintre ele foarte dureroase
HOROSCOP
Horoscop 30 iulie 2021. Săgetătorii scot la lumină anumite adevăruri, unele dintre ele foarte dureroase
Milionarul lăsat pieton de Poliția Locală Constanța. I-au ridicat bolidul Ferrari parcat neregulamentar
Știrileprotv.ro
Milionarul lăsat pieton de Poliția Locală Constanța. I-au ridicat bolidul Ferrari parcat neregulamentar
Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment fără precedent dezvăluit în satul olimpic
Telekomsport
Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment fără precedent dezvăluit în satul olimpic
(Publicitate) Când merită să îți plătești creditele în avans
PUBLICITATE
(Publicitate) Când merită să îți plătești creditele în avans