De Cristina Scortariu,

A nins ieri la Izvoarele Sucevei, dar nici vremea mohorâtă, nici drumul plin de noroaie nu i-au ţinut în casă pe cei peste o mie de oameni care au vrut să-i aducă un ultim omagiu lui Filaret Moţco. Răvăşită de durere, mama angajatului ONU a plâns neîncetat.
“A plecat la mii de kilometri şi l-am pierdut. Poate acum o să mă ia şi pe mine”, a spus Eudochia Moţco, mama în vârstă de 83 de ani a lui Filaret.
Moţco a fost ucis pe 1 aprilie în sediul ONU din oraşul afgan Mazar el Sharif, de mai mulţi protestatari furioşi, care au mai măcelărit alte şapte persoane. La repatrierea trupului, familia le-a cerut reprezentanţilor ONU deschiderea sicriului, însă oficialul pentru România le-a explicat că legea nu permite acest lucru. Românul decapitat de talibani a fost decorat post-mortem de preşedinte cu Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, iar edilii din Izvoarele Sucevei l-au declarat cetăţean de onoare al comunei.
Alte drame au îndoliat ieri România
De ieri, lumea cinematografiei e mai săracă. Criticul de film Alex Leo Şerban a murit la Spitalul Matei Balş din Capitală, în noaptea de vineri spre sâmbătă.
Critic de film, eseist, prozator şi traducător, Alex Leo şerban a trăit discret şi şi-a ţinut suferinţa secretă, pentru mulţi vestea morţii sale venind ca un şoc. S-a stins din cauza cancerului limfatic, o formă agresivă a teribilei maladii, care atacă ganglionii, splina şi măduva spinării şi are o evoluţie fulminantă.
Boala l-a răpit tânăr dintre noi. Ar fi împlinit 52 de ani în iunie. şi avea multe planuri, pe care n-a mai apucat să le pună în practică. Alex Leo a fost mulţi ani colaboratorul ziarului Libertatea. A pus punct tradiţiei de a scrie în ghidul nostru TV la sfârşitul anului 2009. în acelaşi an a întrerupt, de altfel, toate colaborările pe care le avea la publicaţiile din România şi a emigrat în Argentina. După o vreme însă a revenit în ţară. Dumnezeu să-l odihnească!
Trei copii şi o femeie şi-au găsit sfârşitul într-un incendiu, în cartierul Ferentari din Capitală
Doi copii, mama lor şi încă o fetiţă de 10 ani au ars de vii ieri, în cartierul Ferentari din Capitală.
Femeia, care avea un handicap la un picior, fiul ei de 7 ani şi fetiţa de 4 ani stăteau cu chirie într-o mansardă a imobilului ars, aflat pe strada Prunilor nr. 9, din sectorul 5. Cealaltă victimă, o fetiţă de 10 ani, era fiica proprietarului clădirii. Toţi cei patru au decedat după ce tavanul mansardei din gips carton, cuprins de flăcări, s-a prăbuşit peste ei. Una din vecine spune că incendiul ar fi pornit de la o ţigară. Băiatul de 7 ani ar fi fumat în baie şi, speriindu- se că va fi prins, ar fi ascuns ţigara nestinsă.
La faţa locului s-au deplasat cinci autospeciale, trei maşini ale SMURD şi o maşină de la descarcerare. “Persoanele decedate se aflau în mansarda de la care a pornit focul”, ne-a spus Anca Onofrei, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti. (Lidia Bobeş)
Victor Surdu a fost înmormântat

Familia, prietenii şi colegii l-au condus ieri pe Victor Surdu (63 de ani) pe ultimul drum. Deputatul PSD, soţul cântăreţei Angela Similea, decedat joi din cauza cancerului pancreatic, a fost înmormântat la Mănăstirea Samurcăşeşti-Ciorogârla, judeţul Ilfov. Cortegiul a numărat peste 100 de persoane, printre care artişti şi politicieni de renume, cu care deputatul a fost ani la rând coleg. Familia a plâns la căpătâiul lui Victor Surdu minute în şir, fiind îndurerată de pierderea pe care a suferit-o. Sfâşiată de durere, Angela Similea, cu care Victor Surdu s-a căsătorit în 1999, s-a despărţit cu greu de sicriul soţului ei.

Intrebarea care l-a surprins la sfarsit pe Iohannis: "Este o temă pe care nu am abordat-o prea des"
GSP.RO

Intrebarea care l-a surprins la sfarsit pe Iohannis: "Este o temă pe care nu am abordat-o prea des"

Horoscop 20 noiembrie 2019. Gemenii își risipesc toate îndoielile
HOROSCOP

Horoscop 20 noiembrie 2019. Gemenii își risipesc toate îndoielile