Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV. MAMA-TEL, linia telefonică de urgență pentru părinți - propunere legislativă
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > EXCLUSIV. MAMA-TEL, linia telefonică de urgență pentru părinți - propunere legislativă

EXCLUSIV. MAMA-TEL, linia telefonică de urgență pentru părinți – propunere legislativă

De Valentina Postelnicu,

MAMA-TEL, linia telefonică de urgență pentru părinți. Deputatul PSD Tudor Ciuhodaru a inițiat un proiect de lege care prevede înființarea, la nivel național, a unei linii telefonice de urgență pentru părinți, în care orice problemă privind copiii va putea fi sesizată la orice moment din zi și noapte. În România se pierd zilnic 5 copii cu vârsta sub un an. Jumătate dintre ei au sub o lună şi provin din familii cu educaţie pentru sănătate deficitară, spune inițiatorul proiectului.
Tudor Ciuhodaru a declarat pentru Libertatea că telefonul mamei, tip 112, “mama-tel”, este o linie telefonică gratuită care ar putea funcţiona la nivel naţional și  este un număr de telefon la care orice mamă va putea cere sfaturi medicale şi ajutor şi în miez de noapte de la pediatri şi psihologi.
“Voi depune acest proiect de lege pentru că un sfat adecvat într-un moment critic poate face diferenţa între viaţă şi moarte. În plus, sunt multe situaţii în care părinţii nu ştiu nici ce trebuie să facă şi nici cui să se adreseze și mulţi părinţi nu au cui să ceară un sfat când apar diverse probleme privind copilul”, spune inițiatorul proiectului.
Deputatul PSD afirmă că în lipsa unei astfel de linii telefonice multe mame cer sfaturi sau le aplică pe cele aflate de la mulţi neavizaţi.
“Unele temporizează consultaţia, iar altele aplică leacuri băbeşti. Fără să vrea, pot agrava boala copilului. În România se pierd zilnic 5 copii cu vârsta sub un an. Jumătate dintre ei au sub o lună şi provin din familii cu educaţie pentru sănătate deficitară”, spune parlamentarul.
 
Potrivit inițiativei legislative, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, orice mămică poate suna gratuit la acest număr, pentru orice informație. La acest telefon, o echipă formată din pediatri, psihologi, obstetricieni și juriști le va oferi gratuit un sfat avizat și asistență pentru orice problemă cu care se confruntă.
Prin “mama-tel” se vor oferi toate informațiile necesare privind copiii, se vor reduce timpii de intervenție și se vor putea evita situaţiile tragice care s-au înmulțit în ultima perioadă.
Close
Închide
  Close