MENIU CAUTĂ
17 Iun. 2012 16:52

„Mami, eu de ce nu mai am glas?”

Distribuie

“Totul a început când băieţelului nostru, Pintilie Gabriel Adelin, i-a apărut pe suprafaţa ochiului stâng, la vârsta de un an şi jumătate, o cărniţă conopidiformă şi asupra căreia anumiţi doctori nu se puteau pronunţa cu un diagnostic. În sfârşit, am găsit un medic în Constanţa, care a pus diagnosticul de papilom conjunctival. Ni s-a spus că singura soluţie pentru această boală e operaţia chirurgicală, aşa că ne-am hotărât să-l operăm”. Aşa îşi încep părinţii băieţelului mailul adresat Fundaţiei Ringier şi ziarului Libertatea. De atunci, de la debutul afecţiunii, au trecut mai bine de 3 ani. Şi 6 operaţii, urmate, din păcate, de fiecare dată, de recidivă, de revenirea bolii. “Nimeni n-a reuşit să se pronunţe clar asupra cauzelor suferinţei copilului şi a recidivelor, cu atât mai mult, cu cât analizele medicale au ieşit bune. Dar, de aproape un an, copilul a început să fie răguşit şi am mers cu el la ORL”, spune Mihaela Pintilie, mama lui Adelin.

Orice amânare devine periculoasă

Iniţial i s-a spus că băiatul ar avea disfonie, cauzată de numeroasele intubări făcute în timpul anesteziilor totale ce însoţeau fiecare operaţie. Apoi a fost diagnosticat şi cu papilomatoză laringiană, ce se manifestă prin creşterea unei tumori pe corzile vocale, ce duce şi la pierderea vocii. Prin urmare, afecţiunea de la ochi, cauzată de virusul papiloma, se regăseşte şi în gâtul acestuia. A c u m vorbeşte doar în şoaptă. La fel când mă întreabă: «Mami, eu de ce nu mai am glas?»', mai spune mama lui Adelin.
Problema cea mai mare e că, dincolo de riscul de a-şi pierde vederea la ochiul stâng, iedera' tumorală ce s-a stabilit şi în gât îi poate cuprinde şi plămânii, iar copilul e în pericol de a muri sufocat. Înnebuniţi că în ţară nu li se oferă o explicaţie clară, dar şi o soluţie limpede pentru problemele fiului lor, părinţii au căutat salvarea în străinătate. Şi au găsit o soluţie la o clinică din Viena, în Austria. Ni s-a spus că îl aşteaptă cât mai curând acolo şi că orice amânare devine tot mai periculoasă pentru Adelin din cauza posibilităţii de extindere a bolii. Dar pentru asta ar fi nevoie de 15.000 de euro, bani pe care noi nu-i avem. Iar ca să obţinem gratuitate prin formularul E112, ar dura mult prea mult. Şi nu ştim încotro s-o mai luăm şi cum să facem rost de suma necesară operaţiei în Austria', ne zice trist Mihaela Pintilie.
Poate că dacă oameni buni şi generoşi vor afla de povestea lui Adelin, îl vor ajuta să treacă peste această grea încercare din scurta lui viaţă de până acum şi băieţelul să spună, într-o zi, cu voce limpede: mamă', tată' şi mulţumesc'.

Cine vrea să-l ajute pe Adelin poate dona bani pe numele lui, în contul deschis de Fundaţia Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537, la RBS BANK S.A.

Cum ne poţi contacta

  • Dacă vrei să ajuţi, sună la telefonul 021.203.08.49 sau contactează-ne la adresa de e-mail: ajutacopiii@libertatea.ro.
  • Dacă vrei să semnalezi cazuri, scrie la adresa de e-mail: ajutacopiii@libertatea.ro.
  • Contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537, deschis la RBS BANK S.A.
Comentarii