De Valentina Postelnicu,

”Ne-a spus că sunt patru capitole la care dorește să se refere, canalele media și implicarea prin cele două persoane din conducerea SRI de a prelua unele instituții media”, a spus Manda, arătând că Sârbu a făcut referire la ”decizia CSAT din 27 iulie 2010, care consfințește că presa este o vulnerabilitate la adresa siguranței naționale, iar astfel s-au creat premisele pentru preluarea de către SRI a unor instituții media, prin plantarea de ofițeri, dar și prin dreptul de a asculta pe mandate de siguranță națională anumiți jurnaliști”.

Potrivit președintelui comisiei SRI, Claudiu Manda, Adrian Sârbu a vorbit și despre intenția de a fi preluată conducerea și mai tîrziu instituția Realitatea TV, pe care și-ar fi dorit conducerea SRI să o preia, prin Sebastian Ghiță.

Claudiu Manda a mai dezvăluit în comisie că în luna decembrie 2010, participând la o discuție, a fost rugat de George Maior să îl ajute pe Sebastian Ghiță, care preluase managementul Realitatea TV, cu sfaturi, cum să se implice și să conducă instituția. Sârbu a mai spus că ulterior a avut mai multe întâlniri, cu Sebastian Ghiță, care i-a confirmat această implicare.

Potrivit președintelui comisiei SRI, Sârbu a spus că a fost martor când ”domnul Coldea i-a spus că  are soluție pentru Voiculescu”. Întrebat dacă are martori sau dovezi, în acest sens, Sârbu a precizat că dacă va fi dat în judecată, pentru această declarație, va veni cu probe în instanță.

Manda a mai declarat  că potrivit declarațiilor lui Sârbu,”s-a încercat implicarea SRI în coordonarea editorială a instituțiilor media, prin surse”, iar acesta a făcut referire la un articol în care Maior a confirmat că sunt ofițeri activi în media. În plus, spune Manda, Sârbu a mai vorbit despre ”încercarea de preluare a agenției Mediafax”.

Un bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client
Recomandări

Un bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client

”A mai spus sî implicarea în partea de manangement a instituțiilor media, a arestărilor ulterioare, a descurajat mulți jurnaliști”, a mai declarat Claudiu Manda.

Manda: Considerăm că este necesară audierea lui Sebastian Ghiţă

Preşedintele Comisiei pentru controlul activităţii SRI a arătat că audierea lui Sebastian Ghiţă este necesară, iar acest lucru se va întâmpla folosindu-se o linie de comunicaţii comercială.

„Considerăm că este necesară audierea domnului Ghiţă, având în vedere afirmaţiile domniei sale din spaţiul public, la momentul la care le-a făcut. Toate celelalte audieri le putem face fără să folosim mijloace de transmitere a informaţiei audio-video securizate şi acreditate de ORNISS. Din câte ştiu, în instanţele din România domnul Ghiţă a fost prezent printr-o linie comercială. Putem să folosim acelaşi sistem fără a încălca prevederile hotărârii Parlamentului, atâta timp cât domnia sa nu va spune elemente de informaţii clasificate”, a precizat Manda.

Citește și: Nunta anului în România a costat o avere. ”O să plătim din darul pe care l-am primit de la invitaţi”

„De ce atinge o adolescentă?”. Scandal în Canada după ce Bianca Andreescu s-a intalnit cu Justin Trudeau
GSP.RO

„De ce atinge o adolescentă?”. Scandal în Canada după ce Bianca Andreescu s-a intalnit cu Justin Trudeau

Horoscop 21 septembrie 2019. Trei zodii au o șansă URIAȘĂ să își schimbe viața în bine
HOROSCOP

Horoscop 21 septembrie 2019. Trei zodii au o șansă URIAȘĂ să își schimbe viața în bine