Mergi direct la conținut »
Manifestație pro-refugiați în Madrid: Oamenii au cerut guvernului să primească mai mulți refugiați
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Manifestație pro-refugiați în Madrid: Oamenii au cerut guvernului să primească mai mulți refugiați

Manifestație pro-refugiați în Madrid: Oamenii au cerut guvernului să primească mai mulți refugiați

Mii de oameni au protestat la Madrid față de politica guvernului spaniol privind refugiații. Oamenii au cerut executivului să-și onoreze angajamentele față de UE și să primească peste 17.000 de refugiați, un prag care este departe de a fi atins, relatează AFP:

“Nicio fiinţă umană nu este ilegală”, au scandat manifestanţii, care au fluturat pancare pe care era scris „Poduri, nu ziduri” şi „Nu mai există scuze, jos barierele”. Protestul a fost organizat de mai multe ONG-uri, printre care Amnesty International, cu câteva zile înainte de Ziua Mondială a Refugiaţilor, pe 20 iunie.

Termenul de doi ani, stabilit în 2015 de țările Uniunii Europene pentru a „relocaliza” 160.000 de refugiați sosiți în Grecia și în Italia, ar urma să ajungă la final în această vară. Programul nu a permis totuși, până acum, decât relocalizarea a 20.000 de persoane.

Potrivit Amnesty International, Spania nu a primit decât aproximativ 1.300 de persoane până acum, dintre cele 17.300 pe care şi-a luat angajamentul să le preia.

“Spania nu face absolut nimic din ceea ce ar trebui să facă. Este o ruşine, pentru Spania şi pentru Europa”, a spus, numulţumit, Carlos Diez, un profesor de 55 de ani, care a participat la manifestaţia de sâmbătă, de la Madrid.

Protestul a avut loc pe o căldură înăbușitoare. Spania și Portugalia sunt lovite de un val de caniculă care a adus temperaturi de peste 40 de grade Celsius. În țara vecină, canicula și furtunile violente ar fi provocat incendii de pădure devastatoare, soldate cu zeci de morți.

Close
Închide
  Close